Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντόριν Γκόιαν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ''arcadia-sports'':

''Είναι μια πρόκληση για την καριέρα του και με ποια κριτήρια αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα; «Είναι μια πρόκληση για μένα. Ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα, σε καλό πρωτάθλημα και τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μια θέση που είναι πολύ καλή. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που συμμετέχει ξανά στο Europa League. Γενικότερα η Ελλάδα είναι μια πρόκληση, γιατί η εθνική σας ομάδα συμμετέχει σε Παγκόσμιο και σε Ευρωπαϊκό κύπελλο. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες, που θέλει να φτάσει μπροστά και μου δίνει και μένα αυτή την προοπτική».

Με ποιο τρόπο σε έπεισαν οι άνθρωποι του Αστέρα; «Οι άνθρωποι του Αστέρα μου τηλεφώνησαν πολλές φορές και αυτό μου έδειξε ότι με ήθελαν πάρα πολύ. Ρώτησα για τον Αστέρα και άκουσα μόνο καλά λόγια για την οργάνωση της ομάδας. Μου άρεσαν οι δεσμεύσεις που έκαναν απέναντι μου και αυτό με έκανε να πω το ναι».

Πως προέκυψε το προσωνύμιο Υπουργός Άμυνας; «Το προσωνύμιο που μου έχουν δώσει ήταν πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμουν νέος τότε. Εγώ έχω έρθει με όλη την σκέψη, όλη μου την καρδιά να παίξω όσο καλύτερα γίνεται και με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω την ομάδα».

Έχεις παίξει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή μπορεί να πετύχεις κάτι αντίστοιχο με τον Αστέρα; «Ήρθα εδώ γιατί σε όλη μου την ποδοσφαιρική καριέρα κυνηγούσα τίτλους, διακρίσεις, αυτό που πρέπει κάθε ποδοσφαιριστής να βλέπει σε πρώτη φάση. Βέβαια να παίζω κάθε φορά καλύτερα, σαν προσωπική διάκριση και να βελτιώνομαι σαν ποδοσφαιριστής».

Ποια ονόματα Ρουμάνων ήξερες πριν έρθεις στον Αστέρα; «Γνωρίζω παίκτες που έπαιξαν στην Ελλάδα, όπως τον Σαμαρτεάν του Π.Α.Ο., τον Λαζάρ του ΠΑΟΚ, τον Μάρα του Ηρακλή και πιο παλιά τον Λούπου που έπαιξε στον Π.Α.Ο».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και ποιο το μεγαλύτερο μειονέκτημα σου; «Θα με κρίνουν οι άλλοι άνθρωποι και να δουν τα πλεονεκτήματα μου ή τα ελαττώματά που μπορεί να έχω. Εγώ είμαι εδώ για να δουλέψω και να βελτιώσω όλα τα στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση».

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Τρίπολη; «Η Τρίπολη είναι μια μικρή πόλη, είναι ήρεμη, ήσυχη. Θεωρώ ότι για έναν ποδοσφαιριστή αυτό είναι πολύ καλό. Πιστεύω για μένα και την οικογένεια μου, θα είναι ένα καλό μέρος».

Μια υπόσχεση για τους οπαδούς του Αστέρα: «Στον κόσμο του Αστέρα υπόσχομαι να προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, ενώ σαν ομάδα να τα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα και στο τέλος του πρωταθλήματος να έχουμε μια καλή θέση στη βαθμολογία και έξοδο στην Ευρώπη''.