Facebook Pixel Εθνικές «γουρουνιές» διασήμων
| 2013-07-23 20:18:00

Εθνικές «γουρουνιές» διασήμων

Εθνικές «γουρουνιές» διασήμων

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης συνδέει εκδηλώσεις ντροπής από τον Ρέμο και τον Σχορτσανίτη, έως τις αξέχαστες γροθιές… ποδοσφαιρικής μαγκιάς του «δον Πάμπλο Γκαρσία» και γράφει για πιθανό colpo grosso με Αμπντούν

Ο ένας από την αθλητική και ο άλλος από την καλλιτεχνική show biz. Δύο επώνυμοι, δύο δημοφιλή πρόσωπα του δημόσιου βίου, ο καθένας στο δικό του χώρο και από το δικό του μετερίζι, μεταβλήθηκαν - έτυχε σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή – σε «εθνικούς μειοδότες»! Σε δύο εκφραστές, ντροπής του ελληνικού πολιτισμού, στη μία περίπτωση και κατάλυσης της ελληνικής αυταπάρνησης και ηρωισμού, στην άλλη.
Αντώνης Ρέμος, Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Αμφότεροι, μας θίγουν σαν Έλληνες με τις πράξεις και τα λόγια τους. «Δράστες» απαράδεκτων ενεργειών.

Κι αν για τη «γουρουνιά» του… Big λαμόγιου, Σόφο, δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα, αφού λίγο πολύ αναμενόμενη ήταν, για τις κουβέντες που ξεστόμισε ο (πράγματι) εκλεκτός, εξαιρετικός και συμπαθής Αντώνης, όχι μόνο εγώ, αλλά και ένα σωρό κόσμος – όπως βλέπω στο σούσουρο που έγινε στα social media – καταληφθήκαμε από… ναυτία.

Υπό την έννοια ότι το ευφάνταστο, «πιασάρικο», λαϊκίστικο χιουμοράκι του Ρέμου για τον Σόιμπλε, προκαλεί… οισοφαγική παλινδρόμηση για ανθρώπους που είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαία γράμματα…

Στον Μυκονιάτικο περίγυρο της εκ του ασφαλούς επικριτικής και υποκρισίας, ειδικότερα από ένα μικρό πλήθος Ελλήνων που εξακολουθεί – και καλά κάνει, λόγος δεν μας πέφτει – να έχει λυμένα όλα τα προβλήματά του, εν αντιθέσει με τον μέσο Έλληνα ο οποίος χαροπαλεύει οικονομικά, ο εξέχων τραγουδιστής υπέπεσε σε ένα τεράστιο, εντελώς απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου, ολίσθημα.

Δεν έχει σημασία που πάνω στο τσακίρ κέφι, τη σαγήνη του πνεύματος από τις τσιφτετελούδες και την κατανάλωση αλκοόλ, ειπώθηκε δια μικροφώνου η «χαριτωμενιά» για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ούτε αν ο Γερμανός πολιτικός προκαλεί από… εξανθήματα μέχρι καντήλες στο δέρμα μας και στο άκουσμα μόνο του ονόματός του, εξαιτίας θα έλεγα της μέχρι και «εθνικά ορκισμένης» αντί-δημοφιλίας του.

Δεν παύει, παρά ταύτα, να είναι ένας ανάπηρος συνάνθρωπος μας εδώ και 23 χρόνια (έχοντας πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης από το 1990), οπότε η δημόσια πλακίτσα του Ρέμου: «Θαύμα, παιδιά, σηκώθηκε και περπάτησε ο π…ης», σε ένα διάλειμμα της πρόσφατης συναυλίας του, είναι ποταπό, απάνθρωπο, κομπλεξικό και κατάπτυστο!

Δεν είμαι και ούτε αναζητώ γαλαντόμους εν μέσω της ζούγκλας που βιώνουμε όλοι. Ούτε στρίβω το πρόσωπο να εμφανίσω και το άλλο μάγουλο, όταν τις έχω φάει από το ένα. Σίγουρα οι δυσκολίες της ζωής μας έχουν κάνει όλους να προτιμάμε το: «μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις…».
Ωστόσο, για σιγά, ένας άνθρωπος είναι κι ο Σόιμπλε, μέλος ενός κομματιού της κοινωνίας που λέγεται ΑΜΕΑ, στο οποίο… υποτίθεται ότι οι ευαισθησίες δραστηριοποιούνται και, μαζί τους, οι αλληλέγγυες ευθύνες!

Και στο κάτω-κάτω, πού είναι η ανωτερότητα, η αξιοπρέπεια, ο ελληνικός πολιτισμός, στον δημόσιο λόγο ενός λαοφιλούς προσώπου και χωρίς αμφιβολία, αγαπητού προσώπου, σαν τον Αντώνη Ρέμο;

Anytime : 15% έκπτωση μέχρι 31 Ιουλίου, σε κάθε νέα online ασφάλιση αυτοκινήτου!
 

Ούτε η λιποδιάλυση δεν «έπιασε»!

Από τον υπερμεγέθη μπασκετμπολίστα, αντιθέτως, ουδέποτε ανέμενα εθνική συνείδηση και πολιτισμό. Και όσο κι αν κανείς αποφεύγει να αποδίδει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, εντάξει, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Όταν είσαι «χοντρόπετσος», ακόμα και η Εθνική Ομάδα και τα κελεύσματά της, σου φαίνονται… ψιλά, τόσο δα μικρούτσικα γραμματάκια. Εδώ ο κύριος αυτός δεν είπε ένα «ευχαριστώ» στους Αγγελόπουλους που έπαιξε τελικά και λίγο μπάσκετ υψηλού επιπέδου! Γιατί οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός του ξετρύπωσαν ένα μέλλον στην καριέρα του. Ήταν εκείνοι που μέχρι και σε απομόνωση σε ειδικό κέντρο στην Ελβετία τον είχαν στείλει – και τον πλήρωναν και κανονικά όσο καιρό ήταν σε θεραπεία και δεν έπαιζε! – για… αποτοξίνωση από το φαί! Φαίνεται, όμως, ότι όλα είναι εγκεφαλικά και η λιποδιάλυση στη συγκεκριμένη περίπτωση που… να φτάσει ως εκεί πάνω ψηλά από όπου δίνονται οι εντολές για τις σωστές αποφάσεις του ατόμου!
Θα έπρεπε όμως να προβλέπεται από τη διεθνή μπασκετική κοινότητα έως και «κρέμασμα δελτίου» σε αθλητές-εθνικούς λιποτάκτες.
Όπου και να βρίσκονται, όπου και να παίζουν, όπου και να είναι, να κινούνται και να ζουν, να τους αρπάζει η τσιμπίδα και να τους στέλνει σε αθλητική απομόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα, απειλώντας τους ακόμα και με δια βίου αποκλεισμό από τα παρκέ!
Ε, ναι, έτσι! Να σε δω ύστερα κ. Σχορτσανίτη, πόσο γρήγορα θα «θεραπευτείς» από τα γόνατα…

-«Υπουργός πολέμου Πάμπλο» ή επίσημος εκφραστής «αντί-Ολυμπιακής νομενκλατούρας»; Ο Γκαρσία όποτε νιώθει ποδοσφαιρική ανασφάλεια – ένεκα και… γήρατος πια – κάνει δηλώσεις για τον Ολυμπιακό (για ποιον άλλο;) και ανακτά τα ερείσματα του. Γίνεται πρωτοσέλιδος στη Θεσσαλονίκη και εκτοξεύει πάλι τις μετοχές του, διεκδικώντας μόνιμο τίτλο, θέση και αξίωμα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το πλήρωμα του χρόνου. Έτσι κι αλλιώς, πόσα ψωμιά έχει ακόμα στα γήπεδα;

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έγινε διάσημος και… λατρεύτηκε για το ύπουλο μπουνίδι που έριξε εκτός φάσεως σε συνάδελφο του-αντίπαλο παίκτη, έτσι; Μεγάλα πράματα. Μεγαλειώδεις στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού από τον… «δον Πάμπλο»!

-Και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη, θα έχει ο Ολυμπιακός αν του «κάτσουν» έτσι τα πράγματα. Εννοώ αν πάρει Μολό και βάλει – εγώ δε λέω για 3 εκατομμύρια που ακούγονται από το Κατάρ – 2 στα ταμεία του, 2 και κάτι, από Αγγλία μεριά για παραχώρηση του Αμπντούν.
Από εκεί που «έσκασε» απρόβλεπτο επιθετικό ζήτημα με το αιφνιδιαστικό καπρίτσιο μεταγραφής του έτερου Αλγερινού, οι «ερυθρόλευκοι» ενδέχεται και να βγουν διπλά κερδισμένοι στο τέλος! Γιατί ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη…

-Καν’ το, το «ψυχικό» ρε συ, Ρούμπιν! Καλός θα σου βγει κι αυτός. Για δες, Μαρκάνο και Ορμπάιθ… 4 μύρια; Μάννα εξ ουρανού θα λέγεται αυτό! Να γίνει βέβαια πρώτα το deal, μην το ματιάσουμε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags