Μεγάλο ντόρο και αντιδράσεις προκάλεσε στο τέλος της περιόδου η πρόθεση της ΕΠΟ, που είχε τη στήριξη της διοίκησης της Super League, να περάσει τροπολογία στους κανονισμούς βάσει της οποίας θα επιβαλλόταν ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών με ανάκληση και 6 χωρίς ανάκληση για τις δυσφημιστικές δηλώσεις παραγόντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών κατά της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, των διαιτητών και γενικότερα των αξιωματούχων του ποδοσφαίρου.

Το «Χατ τρικ» αποκαλύπτει τους διαλόγους των παραγόντων της ΕΠΟ όταν το επίμαχο θέμα συζητήθηκε στο διοικητικό της συμβούλιο:

ΚΟΜΠΟΤΗΣ (πρόεδρος Λεβαδειακού): «Φέτος βλέπουμε μία καταστρατήγηση απ' όλους τους συναδέλφους τους δικούς μας, εννοώ τους προέδρους των ομάδων ή μεγαλομετόχους που βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις εναντίον της Super League, εναντίον της ΕΠΟ. Και εδώ οι επιτροπές που κρίνουν αυτά τι τους επιβάλλουν; Ανάκληση, λέει. Βγαίνουμε, βρίζουμε, δημιουργούμε χιλιάδες προβλήματα και η ποινή είναι ανάκληση εντός 25 ημερών. Κι αυτό τι σημαίνει, δηλαδή, ότι τελειώσαμε; Οι ποινές πρέπει να είναι τέτοιες που να σκεφτόμαστε τι να πούμε...».

ΚΟΥΡΙΔΗΣ (νομικός σύμβουλος ΕΠΟ): «Εχετε δίκιο σε αυτό που λέτε. Υπάρχουν προτάσεις του ΔΣ της ΕΠΟ που θα συζητηθούν μετά και προβλέπουν αυτό που λέτε».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών): «Υπάρχει στις προτάσεις της διοίκησης για να απαλειφθεί αυτή η ανάκληση, γιατί είναι γελοία. Να σε βρίζει απατεώνα και μετά να λες ανακαλώ...».

ΚΟΥΡΙΔΗΣ: «Δεν σας έχουν έρθει οι προτάσεις αυτές του ΔΣ; Τις έχετε δει;».

ΣΑΡΡΗΣ (πρόεδρος ΕΠΟ): «Παιδιά, υπάρχει».

ΚΟΥΡΙΔΗΣ: «Πάμε στο άρθρο 25 που αναφέρεται στη δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων. ''Ως δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων θεωρείται...'' είναι η γενική διάταξη. Οι ποινές που υπήρχαν ήταν για τις ομάδες: ''Επίπληξη με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων''. Φεύγει αυτό και μπαίνει: ''Υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων και αφαίρεση 3 βαθμών από την υπαίτια ομάδα''. Ως υπαίτια ομάδα θα θεωρείται αυτή της οποίας ο αξιωματούχος, ο παράγοντας, ο πρόεδρος, ο οποιοσδήποτε, έκανε τις δυσμενείς κρίσεις.

Γιατί έβρισε κάποιος κάποιον, τον πρόεδρο, και είπε ότι είσαι εκείνο. Είσαι υποχρεωμένος να την ανακαλέσεις και θα φας και 3 βαθμούς. Εάν δεν την ανακαλέσεις, πάει για 6 βαθμούς».

ΣΑΡΡΗΣ: «Είπαμε: Τρεις αν την ανακαλέσεις, έξι αν δεν ανακαλέσεις».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Διαφωνώ με τη λέξη ανάκληση».

ΣΑΡΡΗΣ: «Ολες οι δικαστικές αποφάσεις έτσι είναι».

ΚΟΥΡΙΔΗΣ: «Καλά, διαφωνείτε, αλλά αυτό είναι υποχρεωτική διάταξη της FIFA».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Της FIFA;».

ΚΟΥΡΙΔΗΣ: «Ναι. Είχαμε αφαιρέσει κάποιες διατάξεις απ' αυτές που έχετε μέσα και τις βλέπετε περίεργες. Μας ήρθε χαρτί και μας λέει βάλτε τα μέσα. Μέχρι και την αφαίρεση τροπαίων που δεν το είχαμε ποτέ και μας υποχρέωσαν».

ΜΩΡΑΛΗΣ (πρόεδρος Super League): «Αρα, θα είναι μείον 3 εάν ανακαλέσει. Εάν δεν ανακαλέσει, μείον έξι. Κι αν είναι υπότροπος κάποιος;».

ΚΟΥΡΙΔΗΣ: «Τώρα λέμε το νόημα (της διάταξης). Εκεί που είχε απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ένα μήνα γίνεται τουλάχιστον τρεις μήνες. Σε κάθε περίπτωση υποτροπής η χρηματική ποινή διπλασιάζεται και επιβάλλεται στέρηση εισόδου στα γήπεδα για έξι μήνες. Οι ποινές αυξάνονται κατά 300%, ο ένας μήνας γίνεται τρεις και έχουμε και τις αφαιρέσεις των βαθμών.

Αυτές είναι οι διατάξεις που... είχα στο μυαλό μου, αλλά το είχε πει και ο κ. Κομπότης. Βάλτε αφαίρεση ποινών για να μη μιλάει κανείς. Να μη βρίζει κανείς».

Καμπάνα και για τις επιστολές

Ο Γιώργος Σαρρής δεν θέλει οι παράγοντες των ΠΑΕ να εκφράζουν τα παράπονά τους για τις αποφάσεις των διαιτητών ή των πειθαρχικών επιτροπών ούτε μέσω επιστολών. Κι αυτό γιατί προφανώς φοβάται ότι οι επιστολές θα διοχετεύονται στον Τύπο και έτσι οι παράγοντες θα κάνουν την... πολιτική τους, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί δημόσια.

Το θέμα έθεσε στο ΔΣ της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου: «Εάν, κ. Κουρίδη, δεν βγει δυσμενώς στον Τύπο ένας πρόεδρος και σου στείλει έγγραφο στο συμβούλιο και σε βρίζει, τότε τι γίνεται;».

ΣΑΡΡΗΣ: «Το ίδιο πράγμα είναι».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Το ίδιο;».

ΣΑΡΡΗΣ: «Εχεις δει εσύ κανένα έγγραφο που να μη διαρρέει στον Τύπο;».

Με αυτόν τον τρόπο κανένας παράγοντας δεν θα μπορεί να διαμαρτυρηθεί έστω εγγράφως στην περίπτωση που οι διαιτητές «σφάξουν» στο γόνατο την ομάδα του. Κι αν το κάνει αυτό, η ομάδα του θα κινδυνεύει να χάσει βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα.

Πηγή: Goal