Facebook Pixel Η παρέα του... μοναχικού Λάσμε
| 2013-07-31 09:18:00

Η παρέα του... μοναχικού Λάσμε

Η παρέα του... μοναχικού Λάσμε

Αν κάποιος κοιτούσε τα ονόματα που υπάρχουν στη γραμμή των ψηλών του Παναθηναϊκού, θα έμενε στο όνομα του Στεφάν Λάσμε...

Kαι ασυναίσθητα θα ερχόταν στο μυαλό του εκείνο το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Πάριου που λέει: «Πιο καλή η μοναξιά». Και θα το έκανε, καθώς με μια πρώτη ματιά στη φροντ λάιν του «τριφυλλιού» υπάρχει μόνο ένας σέντερ... πρώτης γραμμής και αυτός είναι φυσικά ο Αφρικανός. Αν, όμως, εμβάθυνε στο θέμα και έψαχνε τις εναλλακτικές λύσεις στο εκ πρώτης όψεως πρόβλημα, θα έβλεπε ότι ο Λάσμε δεν θα είναι απελπιστικά μόνος.

Οι «πράσινοι» μπορεί να μην έχουν άλλο πρωτοκλασάτο «5άρι», αλλά έχουν παίκτες που μπορούν να δώσουν ανάσες στον Λάσμε, να τον κάνουν να μην αισθάνεται ολομόναχος και να μην αφήσουν το «5» να αποτελέσει αχίλλειο πτέρνα της ομάδας.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει φτιάξει μια σειρά από εναλλακτικά πλάνα για το μπακ απ του παίκτη από την Γκαμπόν και δεν θα αφήσει ολομόναχο τον Λάσμε να παλεύει να τα βγάλει πέρα, ειδικά στην Ευρωλίγκα όπου οι αντίπαλοι έχουν ψηλούς-θηρία που αν βρουν τις ευκαιρίες μπορούν σε σμπαραλιάσουν σε χρόνο μηδέν.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Η μεταγραφή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη δεν ήταν απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού για να φανεί ότι ο Παναθηναϊκός πήρε μέσα από τα χέρια του «αιώνιου» αντιπάλου του «τριφυλλιού», του Ολυμπιακού, έναν παίκτη. Ο 29χρονος σέντερ ήρθε στην ομάδα ως ένας από τους καλύτερους Ελληνες ψηλούς, αλλά και ως ένας παίκτης που μπορεί να είναι «4άρι», αλλά γίνεται και «5άρι» αν χρειαστεί.

Ο Μαυροκεφαλίδης θα κληθεί να παίξει τον ρόλο του Λάσμε όταν ο Αφρικανός θα χρειάζεται ανάσες και θεωρείται από τους «πράσινους» ως το Νο 1 μπακ απ του σέντερ από την Γκαμπόν. Ο Ελληνας παίκτης δεν είναι, βέβαια, ο κλασικός σέντερ και έχει τρωτά σημεία όταν παίζει στο «5». Για παράδειγμα δύσκολα θα μπορέσει να... κάνει καλά δυνατούς αντίπαλους σέντερ. Μπορεί, όμως, να παίξει αν χρειαστεί με πλάτη στο καλάθι, έχει εξαιρετικό σουτ, είναι γρήγορος για «5άρι», είναι καλός ριμπάουντερ και μπορεί να σπάει την μπάλα έξω.

Ο Πινγκ Σανγκ

Πολλοί είπαν ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει άλλον ψηλό αντί του Πινγκ Σανγκ. Και το έλεγαν αυτό διότι ο 29χρονος Κινέζος πάουερ φόργουορντ-σέντερ δεν είναι δα και ο ψηλός-λαχείο. Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής. Η επιλογή του έγινε με καθαρά εμπορικά κριτήρια. Οι «πράσινοι» ήθελαν έναν Κινέζο παίκτη για να ξεκλειδώσουν ακόμα περισσότερο την αγορά της Κίνας, όπου έχει εισβάλει ο σύλλογος, διότι θα έχει άλλο "γκελ" εκεί, έχοντας στις τάξεις του έναν γηγενή παίκτη.

Από κει και πέρα, όμως, ο Κινέζος μπορεί να προσφέρει κάποια πράγματα στην ομάδα. Είναι βέβαια βαρύς και δεν μπορεί να απειλήσει με το σουτ, αλλά από την άλλη είναι δυνατός, μπορεί να βοηθήσει σε άμυνα και ριμπάουντ και έτσι στα λίγα λεπτά που θα παίζει θα μπορεί να προσθέτει έστω και ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια της ομάδας.

Ο Γάιος Σκορδίλης

Ο τελευταίος «αντι-Λάσμε» είναι ο Γάιος Σκορδίλης. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τον κράτησε στον Παναθηναϊκό επειδή μπορεί να δώσει κάποια λίγα μεν, αλλά σημαντικά λεπτά συμμετοχής. Ξέρει καλά την ομάδα, είναι δυνατός και μπορεί να προφέρει ολιγόλεπτες λύσεις στην άμυνα. Μπορεί να κρατήσει τον αντίπαλο δυνατό σέντερ για λίγο, έστω κι αν χρειαστεί να φορτωθεί με φάουλ.

Στο διάστημα αυτό ο Λάσμε θα ξεκουραστεί και θα μπορεί να επιστρέψει δριμύτερος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, μάλιστα, όπου τα πράγματα είναι πιο εύκολα, μπορεί να πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής και έτσι ο Αφρικανός δεν θα χρειαστεί να... καεί. Ειδικά σε ματς εύκολα στην Basket League ΟΠΑΠ ο Σκορδίλης μπορεί να παίξει πάρα πολύ και να ξεκουράσει όλους τους μπακ απ του Λάσμε. Στην Ευρωλίγκα, βέβαια, δεν είναι για πολλά. Εκεί θα παίζει από ελάχιστα έως καθόλου, καθώς το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και δεν μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags