Facebook Pixel Η πιο νεανική ομάδα όλων των εποχών
| 2013-08-02 11:40:00

Η πιο νεανική ομάδα όλων των εποχών

Η πιο νεανική ομάδα όλων των εποχών

ΑΕΚ ξεκινάει από την αρχή και χτίζει τα πάντα με βάση το μηδέν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ζητήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος να γεμίσουν το ρόστερ με νεαρούς, εξελίξιμους, ταλαντούχους και πάνω απ' όλα Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Ούτως ή άλλως, η Γ' Εθνική το απαιτεί και η εντολή του έγινε ήδη πράξη. Η Ενωση ολοκλήρωσε -εκτός απροόπτου- τις μεταγραφικές της κινήσεις και ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών της αγγίζει μόλις τα 22 χρόνια. Δηλαδή, δημιουργήθηκε η πιο νεανική ΑΕΚ όλων των εποχών.

Πιο συγκεκριμένα, στη θέση του γκολκίπερ, όπου υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές, ο μέσος όρος είναι 22,6. Στην άμυνα το ρόστερ απαριθμεί οκτώ παίκτες με μέσο όρο 20,8. Ιδιος αριθμός ποδοσφαιριστών για τον χώρο του κέντρου με μέσο όρο 23,5. Τέλος, έξι παίκτες για την επίθεση που δίνουν μέσο όρο 21,3.

Αν εξαιρέσουμε τον αγαπημένο της εξέδρας «Φούλη» που θα πατήσει τα 37, οι παίκτες που ξεπερνούν τα 25 και θεωρούνται μεγάλοι είναι μόλις 5. Ενας δηλαδή ανά θέση.

Ο Καραγκιολίδης βρίσκεται στα 26 του, ο Σταθάκης στην ίδια ηλικία ως ο πιο έμπειρος της άμυνας, οι Ρόβας (28) και Κορδέρο (26) στα χαφ και ο νεοφερμένος Μπρέσεβιτς (26) στην επίθεση. Οι υπόλοιποι περιτριγυρίζουν την ηλικία των 20 και έχουν την προοπτική να διασφαλίσουν μία θέση στη Super League την περίοδο 2015-16, αν η Ενωση καταφέρει να πετύχει τον στόχο της επανόδου μέσα σε δύο χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, αν επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, τουλάχιστον 11 βρίσκονται στο όριο (πάνω κάτω) των 18. Τουλάχιστον τρεις υπάρχουν ανά θέση και θα πάρουν ευκαιρίες στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Ο Τραϊανός Δέλλας θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με 25 ποδοσφαιριστές και να φτιάξει μία ομάδα που θα ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της νέας κατηγορίας, αλλά και των χρόνων που θα ακολουθήσουν.

TEΡΜΑ

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: 22,6

Η Ενωση απέκτησε δύο ποδοσφαιριστές και προώθησε έναν από τις ακαδημίες της. Ο πρώτος που ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα ήταν ο Ηλίας Βούρας. Ο 25χρονος τερματοφύλακας έκανε εντυπωσιακή χρονιά με τη Νίκη Βόλου και αποτελεί ό,τι το καλύτερο. Δεύτερος ήταν ο Φώτης Καραγκιολίδης. Παρότι ο 26χρονος δεν πήρε τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν, θεωρείται ένας από τους πιο αδικημένους γκολκίπερ και θα δώσει γερή μάχη για τη βασική θέση. Το τρίο έκλεισε με τον Παναγιώτη Ντούνη. Ο 17χρονος τερματοφύλακας προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας και αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Οι τρεις τους έχουν ρίξει κατά πολύ τον μέσο όρο στα 22,6 και έχουν μόνο να κερδίσουν, παρά να χάσουν από την παρουσία τους στη Γ' Εθνική.

AMYNA

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: 20,8

Πιο... χαμηλά δεν θα μπορούσε να φτάσει. Οχτώ αμυντικούς έχει η Ενωση στο έμψυχο δυναμικό της και ο μέσος όρος δεν... ακουμπάει ούτε τα 21 χρόνια. Ο μοναδικός που σπάει το φράγμα είναι ο Σταύρος Σταθάκης (26) που λογίζεται ως το βασικό όπλο με πλούσια πείρα από την Ξάνθη. Εμειναν οι έμπειροι από την περσινή σεζόν (22χρονοι) Κωνσταντίνος Τσούπρος, Τάσος Τσουμάγκας και Σωκράτης Τσουκαλάς (21). Αποκτήθηκαν επίσης ο αριστερός μπακ Σταύρος Πεταυράκης (21) και ο κεντρικός αμυντικός Αδάμ Τζανετόπουλος (18), οι οποίοι δοκιμάστηκαν για περίπου 10 ημέρες. Τέλος, προβιβάστηκαν από την Κ-20 ο 18χρονος στόπερ Χριστόφορος Ντούμπερετ και ο 19χρονος δεξιός αμυντικός Νίκος Αργυρίου. Πιθανότατα δεν θα γίνει άλλη προσθήκη στο ρόστερ και ο Δέλλας θα δουλέψει με αυτούς τους παίκτες.

KENTΡO

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: 23,5

Αν δεν υπήρχε ο Νίκος Γεωργέας, ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στον χώρο του κέντρου δεν θα ξεπερνούσε τα 23 χρόνια. Με τον «Φούλη» τα ξεπέρασε, αλλά οι υπόλοιποι επτά παίκτες κρατούν τον πήχη σε χαμηλά επίπεδα. Ο Βασίλης Ρόβας (28) αψήφησε τις προτάσεις που είχε από ομάδες της Super League και μαζί με τον Μιγκέλ Κορδέρο (26) θα αποτελέσουν τη δύναμη πυρός. Στα συν η παραμονή του Δημήτρη Ανάκογλου (22) και του Δημήτρη Γροντή (19), οι οποίοι θέλουν να σβήσουν από πάνω τους τη ρετσινιά του υποβιβασμού. Τέλος, προωθήθηκαν τρεις νεαροί ελπιδοφόροι παίκτες από τις ακαδημίες, τους οποίους συνοδεύουν εξαιρετικές συστάσεις. Ο Αλέξανδρος Δημγκιόκας (19), ο Ορέστης Παληαρούτας (19) και ο Φώτης Κέζος (18), γιος του γυμναστή της ΑΕΚ, Αντώνη Κέζου.

EΠIΘEΣH

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: 21,3

Η δύναμη της ΑΕΚ τη νέα σεζόν θα είναι η επίθεσή της. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει πείρα, αφού το νεανικό στοιχείο επικρατεί και σε αυτόν τον τομέα. Ο μέσος όρος είναι λίγο πιο πάνω από τα 21 χρόνια. Με μπροστάρη τον Σλοβένο φορ Ιβάν Μπρέσεβιτς (26) και μορφή τον παλαιό Μιχάλη Παυλή (24), οι υπόλοιποι τέσσερις χαρακτηρίζονται από απειρία. Αποκτήθηκαν ο 18χρονος Βόσνιος Εντιν Μούργκα και ο 23χρονος Αλβανός Ρενάλντο Ράμα. Από το περσινό έμψυχο δυναμικό της Κ-20 προωθήθηκε ο 19χρονος Βασίλης Τσεβάς που αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ της Β' ομάδας της ΑΕΚ. Τελευταία προσθήκη ο 18χρονος Λάμπρος Θαναηλάκης, ο οποίος έδειξε ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ενωσης στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags