Μπορεί η έναρξη στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να είχε χαρακτήρα θρίλερ, όμως οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, εξασφαλίζοντας όχι μόνο την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκρισή τους στον δεύτερο γύρο, αλλά και την παρουσία τους στα προημιτελικά.

Εξαιρετικές εμφανίσεις από το ελληνικό δίδυμο που βρίσκει τη χημεία του αγώνα με τον αγώνα, βγαίνοντας κερδισμένο από ένα ακόμη μεγάλο ματς που κρίθηκε στο τάι μπρέικ κόντρα στις Ολλανδές Μέπελινκ/Φαν Γκέστελ Νο2 του ταμπλό και Νο6 στον κόσμο!

Βίκυ και Πέννυ (Νο24 του ταμπλό) έφτασαν πανηγυρικά στην επικράτηση με 2-1 σετ (21-17, 12-21, 15-11) και σε λίγες ώρες θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση, διεκδικώντας το εισιτήριο της τελικής τετράδας, κόντρα στις Γερμανίδες και επικεφαλής του ταμπλό Χόλτβικ / Σέμλερ, οι οποίες παραμένουν αήττητες στη διοργάνωση.

«Ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω το πώς νιώθω. Ήξερα πως είχαμε μια ευκαιρία καθώς τα πράγματα πήγαιναν εξαιρετικά καλά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Όμως, δεν περίμενα πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τα κορίτσια από την Ολλανδία που έχουν μια εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα και ήταν ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού», ήταν τα λόγια της Αρβανίτη, μετά τον αγώνα.

Και η Καραγκούνη από την πλευρά της σχολίασε: «Απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι κερδίσαμε τις Ολλανδέζες και είμαστε στα προημιτελικά».