Facebook Pixel Διηπειρωτικό και πάλι στο μπάσκετ!
| 2013-08-05 18:07:00

Διηπειρωτικό και πάλι στο μπάσκετ!

Διηπειρωτικό και πάλι στο μπάσκετ!

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο επιστρέφει μετά από 17 χρόνια, όταν και τελευταίος τροπαιούχος ήταν ο Παναθηναϊκός που είχε επικρατήσει το 1996 της Ολίμπια από την Αργεντινή και τώρα ήρθε η ώρα του Ολυμπιακού!

Όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν σε δυο ματς στη «Μπαρουέρι Αρένα» την Πινέιρος Σκάι του Σάο Πάολο που έχει πάρει την αντίστοιχη διοργάνωση μ' αυτή της Euroleague στη Λατινική Αμερική και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Ετσι με δεδομένη την επαναφορά του Διηπειρωτικού στο καλεντάρι της FIBA έσπευσε να μιλήσει από τους «ερυθρόλευκους» ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος που μίλησεμ για μεγάλη τιμή και όχι μόνο για τον Ολυμπιακο.

«Είναι τιμή για μας η παρουσία μας στον τελικό του διηπειρωτικού. Η ομάδα πέτυχε κάτι ιστορικό την τελευταία διετία με την κατάκτηση της Euroleague ισάριθμες φορές και αυτά τα παιχνίδια στη Βραζιλία είναι το επόμενο βήμα της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταυρόπουλος. «Η Euroleague και η FIBA αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που πήραν και θέλω να πιστεύω πως αυτά τα ματς θα αποτελέσουν σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν για το μπάσκετ παγκοσμίως», συμπλήρωσε το στέλεχος των Πειραιωτών.

Για τα δυο ματς στη Βραζιλία, όμως, μίλησε και το «αφεντικό» της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος προανήγγειλε δυο φανταστικές αναμετρήσεις.

«Είμαστε χαρούμενοι που γιορτάζουμε την επιστροφή του θεσμού του Διηπειρωτικού κυπέλλου έχοντας την ευκαιρία να δούμε δυο φανταστικές μονομαχίες ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Πινέιερο Σκάι του Σάο Πάολο», είπε χαρακτηριστικά ο Μπερτομέου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags