Facebook Pixel Τι μας δείχνει ο Μίτσελ...
| 2013-08-09 17:40:00

Τι μας δείχνει ο Μίτσελ...

Τι μας δείχνει ο Μίτσελ...

Παρά το γεγονός ότι ο Μίτσελ έχει δοκιμάσει διάφορα σχήματα και πρόσωπα και έχει πειραματιστεί σε αρκετά φιλικά παιχνίδια, μετά και το χθεσινό τεστ με την Αντερλεχτ μπορούμε να πούμε ότι σε αρκετά πράγματα έχει καταλήξει. Ας δούμε ποια είναι αυτά. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος

Το βασικό σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιεί είναι το 4-2-3-1. Εχει δοκιμάσει κι άλλα, αλλά η παρουσία του Τσόρι, φαίνεται ότι «επιβάλλει» στον Μίτσελ να παίξει το 4-2-3-1 με τον Αργεντινό να αποδίδει πολύ καλύτερα πίσω από τον φορ. Τα εναλλακτικά θα είναι το 4-3-3 ενδεχομένως σε πιο δύσκολα ματς και το 4-4-2 σε θεωρητικά ευκολότερα, στα οποία ίσως να θελήσει να χωρέσει μαζί Σαβιόλα και Μήτρογλου.

Στην άμυνα και με δεδομένο ότι μιλάμε για το ρόστερ που έχει στα χέρια του μέχρι στιγμής. Αν δηλαδή αποκτηθεί ο Μιγκέλ Τόρες ή πωληθεί ο Χολέμπας, ασφαλώς η κουβέντα θα είναι διαφορετική, φαίνεται ότι έχει καταλήξει για τις 3 από τις τέσσερις θέσεις και προβληματίζεται για την τέταρτη.
Κι' αν για τις δύο έμοιαζε βέβαιο με Χολέμπας και Σαλίνο να είναι οι βασικοί ακραίοι αμυντικοί, για τον τρίτο θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει και για έκπληξη. Ο Μίτσελ εμπιστεύεται περισσότερο από όλους τους στόπερ που έχει στη διάθεσή του, τον Σιόβα. Η λογική λέει ότι το κάνει για δύο λόγους. Πρώτον, είναι αριστεροπόδαρος και δεύτερον, ίσως ο καλύτερος στην κυκλοφορία μπάλας. Από την άλλη σίγουρα δεν είναι ο πιο γρήγορος από τους τέσσερις που διαθέτει. Πάντως ο Μίτσελ σε κάθε ματς δοκιμάζει και διαφορετικό παρτενέρ δίπλα στον Σιόβα, δείχνοντας ότι έχει καταλήξει σε αυτόν και ψάχνει με ποιον θα τον... ταιριάξει.

Στη μεσαία γραμμή και πριν αποκτηθεί, αν αποκτηθεί αμυντικό χαφ, ο Μίτσελ φαίνεται ότι επίσης κάνει την... έκπληξη. Ο Φέισα μοιάζει να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη θέση του αμυντικού χαφ, αφού στα περισσότερα ματς αυτόν επιλέγει για τη θέση αυτή. Και εδώ η λέξη «έκπληξη» δεν πάει στην ποιότητα του Φέισα, όπως άλλωστε και στην περίπτωση του Σιόβα, αλλά στο γεγονός ότι πριν ξεκινήσει η προετοιμασία δεν έμοιαζε το πλέον πιθανό ο Σιόβας και ο Φέισα να είναι οι βασικές επιλογές.

Παρτενέρ του Φέισα θα είναι ο Μανιάτης, με τον Μασάντο να υπολογίζεται ως μπαλαντέρ και για τις τρεις θέσεις του άξονα. Τον υπολογίζει και ως αμυντικό χαφ και ως εσωτερικό μέσο και ως δεκάρι. Η επόμενη επιλογή του είναι ο Σάμαρης και κάπως έτσι εξηγείται πώς «κόβεται» ο Ντε Βισέντι, αφού για τη θέση του «δεκαριού» στο 4-2-3-1, εκτός από τον Τσόρι που θα είναι ο βασικός, ο Μίτσελ υπολογίζει τον Μασάντο και τον Φουστέρ...

Πως... περισσεύει ο Ολαϊτάν; Απλά οι δύο βασικοί εξτρέμ είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα οι Βάις, Κάμπελ και αναπληρωματικοί οι Φετφατζίδης και Φουστέρ...

Προσθέστε τώρα σε όλα αυτά ότι υπάρχει και ο Ιμπαγάσα που μπορεί να παίξει είτε ως δεκάρι, είτε ως εσωτερικός μέσος και ότι στον Ολυμπιακό έρχεται λογικά και αμυντικό χαφ και έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα γιατί δεν «χωρούν» στο μυαλό του Μίτσελ οι Ολαϊτάν και Ντε Βισέντι στο ρόστερ. Ο Νιγηριανός θα είχε ίσως μία... τελευταία ευκαιρία να μείνει ως τρίτος φορ, αλλά αυτή την κερδίζει ο Διαμαντάκος που θα είναι η επιλογή πίσω από τους Σαβιόλα και Μήτρογλου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Κατά την άποψή μου ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα ταχύτητας στον άξονα. Σιόβας, Φέισα, Τσόρι είναι όλοι ποιοτικοί παίκτες, αλλά όλοι τους αργοί... Πρόβλημα που δεν θα «κρυφτεί» από την εκρηκτικότητα των Κάμπελ, Βάις και Σαβιόλα!

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags