Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει φορά που υπήρξε κλήση 22 διεθνών Ελλήνων ποδοσφαιριστών από ομοσπονδιακό τεχνικό, είτε για επίσημο, είτε για φιλικό ματς και να μην υπήρχε ανάμεσά τους ούτε ένας παίκτης του Παναθηναϊκού.
Ανεξάρτητα από το ιστορικό του πράγματος, αν δηλαδή είναι η πρώτη φορά, το γεγονός ότι ο Ατρόμητος έχει τρεις παίκτες στους 22 της Εθνικής Ελλάδας που θα παίξουν εναντίον της Αυστρίας την ερχόμενη Τετάρτη και ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανέναν, είναι ένα μάλλον σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προσοχή δεν αμφισβητώ τις επιλογές του Σάντος, ίσα ίσα, που νομίζω ότι όταν για διάφορους λόγους αφήνει εκτός κάποιους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό όπως ο Καραγκούνης και ο Σαμαράς, θεωρητικά ανοίγει ο δρόμος για να πάει παρακάτω. Και το παρακάτω είναι λογικό να είναι ο Φυτανίδης, τον έχει ξανακαλέσει άλλωστε, ο Δημούτσος που πέρυσι έκανε καταπληκτικό πρωτάθλημα, αλλά και ο Σηφάκης που πάντα ήταν ανάμεσα στις επιλογές του.
Από τον Παναθηναϊκό όμως τι να πάρει, τώρα που έφυγε και ο Καρνέζης; Οι μόνες επιλογές είναι κάποιοι Ελληνες νεαροί παίκτες, οι οποίοι όμως παίζουν κυρίως στην U-21, όπως ο Καπίνο ή ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Μαυρίας που έχει κληθεί αρκετές φορές στην Ανδρών, αλλά τώρα είναι τραυματίας.

Με λίγα λόγια δεν είναι μόνο η τωρινή κλήση, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν και για τα επίσημα ματς και στα οποία πάλι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει παίκτη στην Εθνική Ελλάδας, με εξαίρεση ίσως τον Μαυρία, αν και εφόσον συνεχίσει να φορά την πράσινη φανέλα και δεν πωληθεί.
Από την άλλη πολύ λογικά σε ένα φιλικό ο Ατρόμητος έχει τρεις παίκτες στους 22 και ενδεχομένως αύριο μεθαύριο να υπάρξει σκέψη και για τον Γιαννούλη ή ακόμη ακόμη και τον νεαρό Καραγκούνη, αν γίνει βασικός όπως φαίνεται και συνεχίσει να εντυπωσιάζει στα φιλικά.
Ολα αυτά τα γράφω για να δείξω ότι ίσως στον σχεδιασμό του, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να το έχει προσέξει αυτό. Δεν θα είναι καθόλου ωραίο για τον σύλλογο η Ελλάδα να πάει Μουντιάλ και στην αποστολή να μην υπάρχει ούτε ένας παίκτης του ΠΑΟ...

ΠΗΓΗ: Sportday