Παρότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε πριν από λίγες ημέρες από τη Μέταλιστ εντός γηπέδου, σήμερα η ΟΥΕΦΑ τον επανέφερε στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς τιμώρησε τους Ουκρανούς για στημένο παλιότερο παιχνίδι (με την Καρπάτι το 2008).

Μετά την εισήγηση της τριμελούς επιτροπής της Ομοσπονδίας, η εκτελεστική επιτροπή υπό την προεδρία του Μισέλ Πλατινί αποφάσισε να προκρίνει τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση αντί της Μέταλιστ.

Έτσι λοιπόν, ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει την Σάλκε για τα πλέι οφ, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην Γερμανία στις 21 Αυγούστου!


Η Μέταλιστ πάντως έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS, κάτι που θα κάνει, ενώ ήδη έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Μέταλιστ Χάρκιβ αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/2014 και θα αντικατασταθεί από τον ΠΑΟΚ, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να περνάει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά τη σημερινή απόφαση του Σώματος Εφέσεων της UEFA να αποβάλει τη Μέταλιστ Χάρκιβ από τις διοργανώσεις της, για τη σεζόν 2013/2014, η «Επιτροπή Εκτακτης Ανάγκης» της UEFA συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα.

Η Επιτροπή Εκτακτης Ανάγκης της UEFA η οποία αποτελείται από πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε να αντικαταστήσει τη Μέταλιστ, με τον ΠΑΟΚ, για το υπόλοιπο των διοργανώσεων της σεζόν 2013/2014.

Ως συνέπεια, η ελληνική ομάδα η οποία είχε αποκλειστεί από τη Μέταλιστ στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε, στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 21 Αυγούστου.

Η απόφαση είναι οριστική. Η Μέταλιστ έχει τη δυνατότητα να κάνει έφεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Ο ΠΑΟΚ δε θα αντικατασταθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και η αντίπαλος του, Μακάμπι Τελ Αβίβ, προκρίνεται απευθείας στη φάση των ομίλων».