Σημαντικό είναι στη πρεμιέρα να παίρνεις τη νίκη με κάθε τρόπο και μικρή σημασία έχει η εμφάνιση και αυτό έκανε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Ξάνθη. Λίγους ενδιαφέρει αν ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος στο πρώτο μέρος και καλός μετά το 2-0 και την αποβολή του Μπαξεβανίδη, γιατί στο τέλος αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί σε ένα πραγματικό Μαραθώνιο με 18 ομάδες.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα ματς πρόκληση για την ιστορία του, για τον κόσμο του, για το πρεστίζ του, αλλά και για το μέλλον του. Κόντρα στη Σάλκε την Τετάρτη το βράδυ δεν χωράει εμφάνιση σαν αυτή με την Ξάνθη και ο Στέφενς το ξέρει καλά. Η τεσσάρα που έφαγε η Σάλκε από την ομάδα του Βιεϊρίνια δεν δείχνει τίποτα, ή μάλλον δείχνει ότι ο Δικέφαλος πρέπει να πάει με 10φορές μεγαλύτερη προσοχή και συγκέντρωση στη Γερμανία καθώς οι ρυθμοί εκεί δεν έχουν ουδεμία σχέση με αυτούς της Ελλάδας.

Μπορεί το βράδυ του Σαββάτου να είναι όμορφο για τους ΠΑΟΚτσήδες, όμως για τον Στέφενς θα πρέπει να φέρει προβληματισμό. Εξάλλου όσοι είδαν στη τηλεόραση τις αντιδράσεις του Ολλανδού από αυτά που έβλεπε στο γήπεδο, ειδικά μέχρι να γίνει το 2-0, θα καταλάβαινε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Φυσικά μιλάμε για δύο διαφορετικά ματς και ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί πολύ πιο σοβαρός στο γήπεδο την Τετάρτη -αυτή είναι η ελληνική νοοτροπία- και αυτό θα είναι δουλειά του Στέφενς.

Ο Ολλανδός ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να μη βρεθεί ο ΠΑΟΚ σε δύσκολη θέση και γίνει... Σάλκε όπως στο ματς με την Βόλφσμπουργκ, καθώς οι ισορροπίες σε επίπεδο Champions League είναι πάντα ρευστές.