Στα προχθεσινά τρία πρώτα ματς της φετινής Σούπερ Λιγκ, όχι απλώς είδαμε γκολ, αλλά είδαμε και χορταστικά ματς. Ας ελπίσουμε ότι δεν ήταν συμπτωματικό γεγονός και ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το θέαμα.

 

Στο Περιστέρι η πρεμιέρα ήταν εξαιρετική. Την έκανε τέτοια ο καταπληκτικός Εργοτέλης και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Μπαμπάμ, που ήρθε για να στολίσει τη Super League. Σπουδαίος τεχνίτης, έκανε καταπληκτικό ντεμπούτο, όπως και η ομάδα του, που ενδεχομένως να αδικείται και από την ισοπαλία. Μία ομάδα που από τη μέση και μπρος με τον Μπαμπάμ, τον Μπαντιμπαγκά και τον Χαντί πίσω από τον σέντερ φορ Αναστασάκο έπαιξε εξαιρετικά και έβαλε πολύ δύσκολα σε μία από τις θεωρητικά καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος.

 

Κι ο Εργοτέλης δεν έχει βάλει ακόμη στο κόλπο τον Ρομάνο και τον Βερπακόφσκις, που έλειπαν χθες, αλλά και τον Πελέ. Ισως να χρειάζεται κάτι παραπάνω αμυντικά και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

 

Για το άλλο απογευματινό ματς ανάμεσα στον Πλατανιά και τη Βέροια δεν έχω να γράψω και πολλά, διότι κυρίως είδα το ματς του Περιστερίου, αλλά από τα στιγμιότυπα κατάλαβα ότι και εκεί το παιχνίδι ήταν πολύ γεμάτο.

 

Όσο για τον ΠΑΟΚ η εμφάνιση δεν ήταν αυτό που λέμε «τρομακτική», αλλά ο τρόπος που έπαιξε το ματς επιβεβαίωσε ότι στον ΠΑΟΚ το εννοούν όταν λένε «στόχος το πρωτάθλημα». Λίγες ημέρες πριν από το κρισιμότερο ματς της σύγχρονης ιστορίας του ο Στέφενς δεν ξεκούρασε παίκτη και έπαιξε με τους βασικούς για να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Ξάνθη. Σε ένα ματς που αν και Σάββατο βράδυ, 17 Αυγούστου, σχεδόν 20 χιλιάδες φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στην Τούμπα. Τόσο λοιπόν η ίδια η ομάδα, όσο και ο κόσμος έστειλαν το μήνυμα ότι ο μεγάλος τους στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Πηγή: SportDay