Η ομάδα στα φιλικά της παιχνίδια, έδεξε τις δοκιμές, την προσήλωση στην πίεση και το transition, τη δουλειά που γίνεται στα στημένα. Στα πρώτα δύο επίσημα απέναντι σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο με πολύ ποιοτικό υλικό, έδειξε μέρος της ομαδικότητας που χτίζει στα παραπάνω ζητούμενα, παρουσιάστηκε πιο προσεκτική στο δεύτερο και προχώρησε ουσιαστικά με την εκτός έδρας ισοπαλία, ένα βηματάκι εμπρός.

Απέναντι στην Ξάνθη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κατοχύρωσε όλα τα προηγούμενα στοιχεία και παρουσίασε και την ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, που είτε ετοιμάστηκαν περισσότερο(Λούκας), είτε προστέθηκαν στο ρόστερ της (Στοχ). Επιπρόσθετα αποδείχθηκε πως διαθέτει αυτοπεποίθηση και “τρόπο” να λύνει προβλήματα επιπέδου Ξάνθης αρκετά απλά.

Μένει να δούμε πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει, αν ενταχθούν πλήρως στο σύνολο Λούκας και Στοχ, αν ανεβάσει το επίπεδο ετοιμότητάς του ο Νέτσιντ, αν τυχόν αποκτηθούν επιπλέον όπλα, αν πάρει “πράγματα” ο Στέφενς από Σκόνδρα, Κάτσε, Κατσικά, Σπυρόπουλο, Γκαρσία, Κωνσταντινίδη που στην πραγματικότητα είναι “εκτός κεντρικού πυρήνα” σήμερα. Επίσης η ομάδα μένει να μας δείχνει όλο και περισσότερο αποτελεσματική ανάπτυξη και εφαρμογή των σχεδίων του προπονητή της στο χορτάρι.

Τον ΠΑΟΚ τον είδαμε ως ανέτοιμο και ελλιπές αουτσάιντερ έναντι της Μέταλιστ και δεν ξεπέρασε τον εαυτό του, ούτε όμως και απογοήτευσε. Τον είδαμε ως πιο έτοιμο και πληρέστερο φαβορί απέναντι στην Ξάνθη και ήταν πειστικότερος. Απέναντι στην Σάλκε θα παραταχθεί ακόμη πιο έτοιμος, πιο πλήρης, πιο αισιόδοξος, πιο... ανέμελος κι επικίνδυνος από ποτέ, για να κάνει την ζημιά. Αν συνεχίσει να προοδεύει και το “φεγγάρι” της αντιπάλου του είναι όντως κακό, μπορεί και να τα καταφέρει...

Πειρασμός

Είναι μεγάλος ο πειρασμός να γράψω ένα κομμάτι από κείνα τα... βαθυστόχαστα για την διαιτησία. Εκείνα, τα πολύ υψηλού επιπέδου πονήματα, που ξεκινούν συνήθως έτσι: “Μιλάτε τώρα εσείς, που τότε που...” Στη συνέχεια εμπεριέχουν τέσσερις – πέντε τρανταχτές περιπτώσεις που η ομάδα του Ολυμπιακού ευνοήθηκε σκανδαλωδώς και πιθανόν να ολοκληρώνονται με κάποιο... ρέψιμο του εκάστοτε υπογράφοντος. Τα βαριέμαι όμως. Και είμαι και ακατάρτιστος. Στον τομέα αυτόν, προτεραιότητα έχουν διάφοροι που έκαναν ό,τι έκαναν με τις πλάτες παλιού προέδρου της ΕΠΟ και ξέρουν τα κατατόπια, όπως και κάποιοι άλλοι που έχουν κάνει καριέρα με το κλάμμα και τις μύξες.

Το πέναλτι του Σαλπιγκίδη είναι από κείνα που όταν σφυρίζονται εις βάρος σου, έχεις περιθώριο να διαμαρτύρεσαι και όταν δεν σφυρίζονται υπέρ σου, μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι σε έκλεψαν. Το “παιχνίδι” παίζεται μόνο στο επίπεδο τιμωρίας ή “προστασίας” του διαιτητή και μάλιστα μετά από λίγο πιο μακρά και ψύχραιμη περίοδο αξιολόγησης. Γι οποιον δύναται να κάνει σύνθετες σκέψεις και να βλέπει και λίγο μπροστά...

Πηγή: fatgames.gr