Οι ομάδες

Ο Π.Α.Ο.Κ. έχοντας πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του (ακολουθεί το παιχνίδι με τη Σάλκε) απογοήτευσε με την εμφάνισή του στο παιχνίδι του Σαββάτου έχοντας πολλά προβλήματα τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Ίδια εικόνα υπήρχε και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, όπου οι Νεοσμυρνιώτες εκμεταλλεύτηκαν την πολύ κακή εικόνα των πρασίνων και πέτυχαν μια πολύ μεγάλη νίκη με 3 – 0. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Καλλονή, όπου και πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία. Ο Άρης για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική παρουσιάστηκε ασύνδετος και χωρίς πλάνο στο παιχνίδι του και τα περίμενε όλα από το Τάτο ή από τις ατομικές ενέργειες του Ουντότζι.

Κακή εικόνα είχαν επίσης ο Ολυμπιακός (με εξαίρεση ένα καλό εικασάλεπτο το διάστημα από το 50 – 70), ο Απόλλων που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι και δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πίεση του Π.Α.Σ. και ο Λεβαδειακός που στο παιχνίδι εναντίον του Εργοτέλη δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα και να γίνει απειλητικός.

Οι παίχτες

Πολύ θετική εικόνα έχουν προκαλέσει αρκετοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και κάθε εβδομάδα δίνουν στους φιλάθλους όμορφες ενέργειες – συνεργασίες και ωραία γκολ. Αυτή την εβδομάδα τη διαφορά έκαναν οι Αραβίδης – Κολοβός (έκαναν άνω – κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού), Μπαντιμπανγκά – Μπαμπάμ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (ο Εργοτέλης χτύπησε φλέβα χρυσού με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές), Μοχάμεντ – Μρντάκοβιτς ( ο πρώτος ήταν εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ πέτυχε και ένα όμορφο τέρμα με ατομική προσπάθεια και ο δεύτερος είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήμάτος), Τσάβες – Ίλιτς ( ο Π.Α.Σ. στο πρόσωπο του πρώτου φαίνεται ότι βρήκε το νέο του ηγέτη και ο δεύτερος συνεχίζει την πολύ καλή περσινή του σεζόν) και τέλος το δίδυμο Φουστέρ – Σαβιόλα που με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε το ρυθμό του αγώνα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Καλύτερος όλων αυτών και MVP της αγωνιστικής βγαίνει ο Δημήτρης Κολοβός του Πανιωνίου, όπου πέτυχε ένα πολύ ωραίο τέρμα μετά από προσωπική ενέργεια, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Αραβίδη στη φάση του 1 – 0. Ομορφότερο τέρμα ήταν αυτό του Αργεντινού Τσάβες του Π.Α.Σ. που με μια προσωπική ενέργεια πήρε την μπάλα στα αριστερά της επίθεσης της ομάδας του και αφού πέρασε δύο αντιπάλους έκανε δεξιά διαγώνια κίνηση προς τα μέσα και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ με το δεξί πόδι στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό (Γ) της εστίας του Τζόρβα.

Ολοκληρώνοντας τη σύνοψη της δεύτερης αγωνιστικής υπάρχει η καλύτερη ενδεκάδα σε σύστημα 4 – 2 – 3 – 1:

Πηγή: overlap.gr