Facebook Pixel Άσε μας τώρα ρε Ραφίκ!
| 2013-08-28 17:17:00

Άσε μας τώρα ρε Ραφίκ!

Άσε μας τώρα ρε Ραφίκ!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον Τζεμπούρ που θα κοιμηθεί τώρα όπως έστρωσε, αποσυνδέει την περίπτωση του με αυτή του Χολέβα και επισημαίνει τους δύο βασικούς λόγους που ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε τζάμπα αλλά και δίκαια

Στην κατάσταση που έγραφα προ ημερών έχει περιέλθει ο Τζεμπούρ. Δεν ήθελε δα και μαντικές ικανότητες για να προβλέψεις ότι στο τέλος θα κοιμηθεί όπως έστρωσε. Ο εγκλωβισμός του, όσο περνούσαν οι καλοκαιρινές ημέρες, εβδομάδες και μήνες, θα ήταν αναπόφευκτος. Πλέον είναι αυτονόητο ότι η μεταγραφή του δυσκολεύει καθώς ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται πολύ καιρό εκτός προπονήσεων και αγωνιστικού ρυθμού, έχει χάσει τη βασική εκγύμναση στη διάρκεια του απαραίτητου σταδίου προετοιμασίας και όλα αυτά λειτουργούν αρνητικά στην περίπτωση του.

Τρέχοντας ένας σύλλογος να προλάβει τις τελευταίες ημερομηνίες της μεταγραφικής περιόδου, αυτό που θέλει, είναι να «ψωνίσει» κάτι καλό και έτοιμο να μπει στην ομάδα και να παίξει. Ο Αλγερινός δεν πληροί τη δεύτερη προϋπόθεση και δεν ξέρω ποιος θα ήταν διατεθειμένος να τον πληρώσει για να μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει ύστερα από 2-3 μήνες…

Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα και ο Ραφίκ είναι τώρα εκείνος που έχει το πρόβλημα. Και το χειρότερο γι’ αυτόν είναι πώς στο βάθος του τούνελ δεν φαίνεται και φως, καθώς μπροστά είναι γκρεμός και πίσω είναι ρέμα. Στερείται επιλογών πια, έτσι όπως τα κατάφερε.

Οι γέφυρες που ξαμόλησε προς τον Πειραιά δεν μου πολύ-φαίνονται στέρεες. Κομματάκι αργά κατάλαβε (;) ο διεθνής επιθετικός την τεράστια γκάφα του. Έβαλε τον εαυτό του πάνω από τον προπονητή και την ομάδα, καταλήφθηκε από «εγωπάθεια», ίσως να παρασύρθηκε από ατζέντηδες και περιβάλλον, δίνοντας υπεραξία στα… ψαρέματά του στην ευρωπαϊκή αγορά και τώρα κινδυνεύει να μείνει… μπουκάλα.

Με το δίκιο τους στην πλατεία Αλεξάνδρας ούτε που τον θέλουν, ούτε που τον περιμένουν. Δεν επικρατεί μια απλή δυσφορία, αλλά η απόλυτη απογοήτευση από την στάση του. Μέχρι και θυμός αν έλεγε κανείς, δεν θα ήταν υπερβολικός, καθώς ο τρόπος που χειρίστηκε την επιθυμία του να αλλάξει φανέλα, χώρα και πρωτάθλημα, όχι μόνο δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Ενήργησε απαράδεκτα και αυτοκαταστροφικά, αντί-επαγγελματικά, αλλά και συναισθηματικά unfair, εντελώς ανάποδα από την συμπεριφορά του Ολυμπιακού και προσωπικά του προέδρου του, προς εκείνον!

Καλύτερα και… κατεψυγμένος

Γι’ αυτό και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι «ερυθρόλευκοι» προτιμούν να έχουν ακόμα και οικονομικό κόστος, αφήνοντας τον Τζεμπούρ στην… κατάψυξη να κρυώνει, παρά να τον ξαναδεχτούν στο Ρέντη. Έστω γονυπετή, μετανιωμένο και με το «παρακαλετό» του να έχει πάει σύννεφο!

Και δεν είναι, βέβαια, θέμα αξίας. Εννοώ ότι η προσθήκη του Αλγερινού στις επιθετικές επιλογές κρούσης (πίσω από Σαβιόλα, Μήτρογλου) δεν θα κακόπεφτε σε καμιά ομάδα.

Ούτε είναι απλά και θέμα ισορροπιών στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που αυτονόητα προκύπτει, αν του δινόταν «συγχωροχάρτι» από τη διοίκηση. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η συμβίωση με τον προπονητή. Ο παίκτης τα έκανε μαντάρα στις σχέσεις του με τον Μίτσελ με αποτέλεσμα η συνύπαρξη τους να φαντάζει αδύνατη.

Και επειδή πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει αν δεν βρει τελικά ομάδα και ο Χολέβας, καλό είναι να διευκρινιστεί ότι ουδεμία σχέση έχει η μία περίπτωση με την άλλη. Πλην του ότι ο Ελληνογερμανός (ο Ολυμπιακός δηλαδή) είναι πάντα κοντά στη συμφωνία με την Μπεσίκτας, άλλο Τζεμπούρ κι άλλο Χολέβας…

Τον δεύτερο τον διαπραγματεύεται ο Ολυμπιακός, έχει βρει εναλλακτική λύση (Μπονγκ), ουδέποτε… συνελήφθη «οφσάιντ» επαγγελματικά, δεν έλεγε τη μία έτσι και την άλλη «γιουβέτσι», δεν εγκατέλειψε την ομάδα ένα πρωινό πριν την προετοιμασία. Άκρως διαφορετικές περιπτώσεις. Δεν χωράει ο παραμικρός συσχετισμός.

Υ.Γ.:Ο μεταγραφικός στόχος είναι διπλός για τη γραμμή των μέσων. Ειδικά αν βγει η «καραμπόλα» με Μασάντο. Και 6άρι και 8άρι ψάχνουν για τα τελευταία 24ωρα της μεταγραφικής περιόδου. Και καθόλου σχέση δεν έχει με το market pool του Champions League, όπως τεχνηέντως θέλουν ορισμένοι να το συνδέουν. Ο Ολυμπιακός θα τους «χτυπούσε» και τους δύο για τη μεσαία γραμμή, είτε ο ΠΑΟΚ έμενε είτε όχι στο «νυμφώνα».

Υ.Γ.1:Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία χτες. Πότε θα ξαναβρεί την Σάλκε με 10 παίκτες επί μισή ώρα και σε τέτοια κάμψη συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές της; Όπως εξελίχθηκε η ρεβάνς της Τούμπας, ήταν κρίμα που έχασε την πρόκριση ο «δικέφαλος» όχι όμως και άδικο.

Για μένα στη δίκαιη πρόκριση των Γερμανών συνετέλεσαν δύο γεγονότα: Το ένα ήταν οι κενές εξέδρες, για το οποίο καλά θα κάνει κάποια στιγμή ο οπαδισμός του κόσμου (όχι μόνο του ΠΑΟΚ) να συνετιστεί, αντιλαμβανόμενος τη ζημιά που κάνει στους συλλόγους. Το δεύτερο αφορά στη λάθος κίνηση Σαββίδη να μην ενισχύσει την ομάδα με έναν-δύο έμπειρους παίκτες, δοκιμασμένους σε ειδικές συνθήκες Champions League, σαν τον Κατσουράνη… Ο Σαββίδης θα τα έπαιρνε πίσω τα λεφτά που θα έδινε για τις μεταγραφές αν τώρα ο «δικέφαλος» ήταν στους Ομίλους.

Φαίνεται όμως ότι ο «κουμπαράς» που γράφει ΠΑΟΚ δεν είναι και πολύ μεγάλος. Ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο μεγάλος όσο οι άλλοι των δραστηριοτήτων του κ. Ιβάν… 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags