Ο Κυανός Αστέρας Βάρης ιδρύθηκε το 1964 και το 2014 θα εορτάσει τα 50α του γενέθλια. Μάλιστα οι άνθρωποι της ομάδας εχουν σχεδιάσει ήδη το επετειακό έμβλημα για το ιωβηλαίο έτος του συλλόγου.

Η ομάδα των Νοτίων Προαστίων θα παίξει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής, οπότε η συμμετοχή της στη Football League έχει ιστορική σημασία για τους οπαδούς της Βάρης.

Πρωταθλητές στη συνείδηση των φιλάθλων

vafri-50Την προηγούμενη σεζόν ο Αστέρας τερμάτισε 2ος με ισοβαθμία στο πρωτάθλημα της Δ” Εθνικής πίσω από τον πρώτο Ιωνικό, ο οποίος πήρε τον τίτλο κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τους ανθρώπους της Βάρης να καταγγέλουν τραμπουκισμούς στο ματς με την ομάδα της Νίκαιας. Οι αριθμοί μάλιστα τους δικαιώνουν για την αδικία που υπέστησαν καθώς η ομάδα της είχε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (40 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (δέχτηκε 17). Συνεπώς στη συνείδηση των οπαδών τους, οι παίκτες της Βάρης αναδείχτηκαν πρωταθλητές.

Κυανός… κατακίτρινος!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο Αστέρας είναι κατακίτρινος. Όχι δεν φοράει κίτρινη φανέλα. Αλλά τα περισσότερα στελέχη του συλλόγου είναι βαμμένοι μέχρι το κόκκαλο οπαδοί της ΑΕΚ! Μάλιστα τεχνικός διευθυντής της Βάρης είναι ο Γιώργος Φαμέλης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ένωσης που διέπρεψε με την κιτρινόμαυρη φανέλα την τετραετία 1988-1991. Οπότε με μία παράφραση του γνωστού συνθήματος, στάζει μέλι (για την ΑΕΚ) η Βάρη του Φαμέλη.

Νιάτα και εμπειρία

Το ρόστερ του Αστέρα είναι ένα σύνολο με πολλούς νέους σε ηλικία παίκτες, τους οποίους η τεχνική ηγεσία του συλλόγου θέλει να εκμεταλλευτεί σε συνδυασμό με την εμπειρία που διαθέτουν πολλοί ποδοσφαιριστές, όπως ο αρχηγός της ομάδας, Πλίτσης (αμυντικός), ο Κόζης (αμυντικός), ο Ανδρεαδάκης, ο Ζώνας και ο Καζαντζής (επιθετικοί).

Ενίσχυση στο κέντρο

Ο Αστέρας μάλιστα κινήθηκε δυναμικά εξ αρχής για την ενίσχυσή του. Η πρώτη του μεταγραφή ήταν ο Σπυρος Μιχος, αμυντικος μεσος με εμπειρία και παραστάσεις επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχοντας συμμετοχές σε Β” και Γ” εθνική. Ο 27 χρονων μεσος ξεκίνησε την καριέρα του στο Αιγάλεω το 2003 και δόθηκε δανεικός στην Κω. Έχει αγωνιστεί επίσης κατα σειρά σε Κερατσίνι, Αιολικό Μυτιλήνης, Χαϊδάρι και μετακόμισε στον Θρασύβουλο.Τα δυο προηγουμενα χρονια αγωνιζοταν παλι στον Αιολικό.

Διαβάστε το υπόλοιπο προφίλ του αντιπάλου της ΑΕΚ στο aek-live.gr