"Δεν θέλω να αναφερθώ πολύ αλλά επειδή έχει πάρει έκταση το θέμα να πω πως όντως υπήρξε ένα επεισόδιο και με πήρε κόσμος ανήσυχος για την υγεία μου. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει σοβαρότερα προβλήματα από το εάν υπήρξε μεμονωμένη αντίδραση τεσσάρων οπαδών εν ώρα δουλειάς. Αυτή θα συνεχίσω να κάνω.

Ξέροντας το χαρακτήρα μου επειδή έχω περάσει πολλές δυσκολίες στην ποδοσφαιρική μου ζωή, ξέρω ότι αυτά μου δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχω. Αυτό έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και σε όσους με επέλεξαν στον Παναθηναϊκό. Η αντίδρασή μου έχει να κάνει με σεβασμό στο ρόλο που έχω και στους γονείς που ήταν εκεί. Δεν περιμένω καθολική αποδοχή. Θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο μου και να πω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει χώρο να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Ο καθένας μπορεί να λειτουργήσει με γνώμονα τη σκέψη και την προσωπικότητά του. Συνεχίζουμε", σχολίασε αρχικά ο Νίκος Νταμπίζας...

Στη συνέχεια μίλησε για τις τέσσερις τελευταίες μεταγραφές του ΠΑΟ: «Σαφώς και έχουμε ολοκληρώσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ρόστερ. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες για την ολοκλήρωση των μεταγραφών. Ο Ατζαγκούν από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών είναι ο χαφ με διαφορετικό στυλ από όσους έχουμε. Μπορεί να παίξει διαφορετικά και αυτό ήταν το κριτήριο για την επιλογή του. Τον παρακολουθήσαμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας και ήταν αξιοσημείωτο η προσωπικότητα, η ομαδικότητα και τα ηγετικά χαρακτηριστικά.

Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που πληρώθηκε ομάδα για την απόκτησή του. Αυτό δείχνει ότι είναι μια επένδυση για το μέλλον γιατί ξέρετε ότι η πολιτική μας ήταν να μην πληρώσουμε ομάδες. Εδώ κάναμε μια παρασπονδία. Υπήρξε πολύ καλή συνεργασία και με τον ποδοσφαιριστή και με τον εκπρόσωπό του και πιστεύω σε βάθος χρόνου θα έχουμε όφελος.

Ο Πράνιτς είχε ξεκινήσει καιρό η προσπάθεια απόκτησής του. Το τεράστιο πρόβλημα το συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ. Είχε γίνει επαφή με τον Γιάννη αρκετό καιρό πριν. Έκτοτε υπήρξε επικοινωνία με τον ατζέντη του. Εμείς δείξαμε πόσο θέλαμε τον παίκτη, μας έδειξε ότι ήθελε να έρθει κι η τελική κατάληξη ήταν πολύ καλή και σε συνεργασία παρακάμψαμε τις δυσκολίες. Αγωνιστικά δεν μπορώ να πω πάρα πολλά. Μπορεί να δώσει πολύ ποιότητα στην ομάδα μας. Είναι μπόνους ότι μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Και η προσωπικότητα με τα χαρακτηριστικά του θα μας βοηθήσουν πολύ.

Ο Πράνιτς, ο Σίλντενφελντ, ο Μπεργκ είναι ο φάρος για τους υπόλοιπους παίκτες, να παίρνουν παράδειγμα για το πώς μπορούν να βελτιωθούν. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος τους και το έχουν αντιληφθεί. Όταν έγινε η πρώτη επαφή της Σάντερλαντ για τον Χάρη κάναμε επαφή με τον Κλωναρίδη. Είναι παρόμοια περίπτωση με τον Πράνιτς. Καταλάβαμε ότι μας ήθελε πολύ. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας.

Μετά την πώληση του Χάρη δεν ήταν άμεση ανάγκη να αποκτηθεί ακραίος επιθετικός. Τα χαρακτηριστικά του Κλωναρίδη και το ότι τον πήραμε ελεύθερο ήταν ευκαιρία που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε να πάει χαμένη. Αυξάνουμε τον ανταγωνισμό γιατί καλώς ή κακώς ο εφησυχασμός έρχεται στους αθλητές και με το συναγωνισμό βελτιώνεται και η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές.

Ο Μπαλμπόα ήρθε, έκανε προπονήσεις μαζί μας, έχει μια ποδοσφαιρική αλητεία και μπορείτε να το καταλάβετε από τη γλώσσα του σώματος. Εχει στοιχεία που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Δεν είναι άμεση λύση να μπει να βοηθήσει. Υπάρχουν προοπτικές να τον βοηθήσουμε και να δούμε εάν μπορεί να μας βοηθήσει και αυτός. Συνολικά η ομάδα έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις. Υπάρχουν αγορές ανοιχτές και οι ελεύθερες μεταγραφές είναι ανοιχτές».

Ακολούθησαν ερωτήσεις:

- Παράθυρο για Ντιαρά υπάρχει;

«Όχι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή και αυτός θα είναι ο δεύτερος επιθετικός. Ο Φιγκερόα είναι ένας από τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Έχει το πέρασμα από την ομάδα, έχει κύρια χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε και όλα είναι υπό εξέταση».

- Γιατί ο Φιγκερόα δεν παρέμεινε εξ αρχής;

«Είναι πολλοί παράμετροι που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Τα εσωτερικά της ομάδας έχουν πολλές διαφορετικές εξηγήσεις. Το κυρίαρχο είναι να σεβαστούμε τα νούμερα, να κινηθούμε μέσα στο μπάτζετ και να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Εξήγησα στον εκπρόσωπο του Φιγκερόα γιατί κινηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο. Όλη μας η προσοχή είναι να σεβαστούμε τα νούμερα για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να επανέρθει μέσα και έξω από το γήπεδο. Προσπαθούμε να μην έχουμε έλλειμμα ποιότητας. Κινούμαστε με γνώμονα την υγεία μέσα και έξω από το γήπεδο».

- Πόσο θα χρειαστεί για να ρολάρει το σύνολο;

«Είναι δεδομένα κάποια πράγματα. Έχουμε μια εντελώς νέα ομάδα. Την ουσία ο Ζέκα είναι από την περσινή ομάδα. Θέλει λίγο χρόνο. Σαν Παναθηναϊκός πρέπει να είμαστε έτοιμοι με το λιγότερο δυνατό κόστος. Υπάρχει εξήγηση. Ε τη στελέχωση της ομάδας σε όλες τις θέσεις θα υπάρξουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Η αντίδραση του κόσμου μετά το ματς με τη Βέροια είναι το μεγαλύτερο όφελος. Η προσπάθεια που γίνεται αναγνωρίζεται από τον κόσμο».

- Ποιοι από τους νέους μπορούν να μπουν άμεσα στην ομάδα;

«Ο Ατζαγκούν έχει πάρει προπονήσεις στην ομάδα. Ο Πράνιτς προπονούνταν μεν αλλά όχι με την ομάδα. Είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά του που θα καλύψει χρονικά τη διαφορά. Ο Κλωναρίδης το είπε μόνος του. Ο Μπαλμπόα θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρόνο από όλους».

- Θα γίνονταν αυτές οι κινήσεις εάν δεν είχε πωληθεί ο Μαυρίας;

«Ο προγραμματισμός της ομάδας για τη στελέχωση του ρόστερ ήταν άσχετος με την πώληση του Χάρη. Δεν εξαρτήθηκε ούτε από τα αποτελέσματα των φιλικών ή των επίσημων. Η μόνη διαφορά ήταν αγωνιστικού επιπέδου ως προς τον αντικαταστάτη του Χάρη και δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο παρά μόνο με την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος. Εμείς οφείλαμε να κινηθούμε με γνώμονα το μικρότερο δυνατό κόστος. Γι' αυτό υπήρξε και η καθυστέρηση που είναι μέρος του παιχνιδιού».

- Είναι μια ομάδα με τετραετή προοπτική. Το είχατε βάλει στόχο;

«Ήδη υπάρχει διάθεση από την πλευρά μας μέσα στη χρονιά να γίνει επέκταση στο συμβόλαιο του Ζέκα και τα υπόλοιπα συμβόλαια είναι τετραετή γιατί δεν βλέπουμε κοντά. Να έχουμε ένα βασικό κορμό και να μην έχουμε κάθε χρόνο πολλές μεταγραφές. Έγιναν πολλές αλλαγές. Αυτό δεν είναι το ιδανικό. Αν οι κινήσεις μας αποδειχθούν πετυχημένες το ρίσκο δεν θα υπάρχει. Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Το εάν θα πετύχει δεν μπορώ να το ξέρω τώρα».

- Σε ποιο σημείο βρίσκεστε με τους κομμένους;

«Βιτόλο, Σο, Φορναρόλι έλυσαν τα συμβόλαιά τους. Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι ήταν ένα ξεχωριστό κομμάτι. Προσπαθούσαμε να βρούμε λύση στο οικονομικό κομμάτι. Τα καταφέραμε με τους τρεις και ήταν δύσκολο γιατί κουβαλούσαν βαριά συμβόλαια προηγούμενων εποχών. Έχουμε πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία με το σύλλογο. Υπάρχουν και τα άλλα παιδιά. Μιλάμε καθημερινά και έχουμε έρθει σε συνεννόηση μαζί τους. Η θέση μας δεν αλλάζει. Έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό και δεν υπολογίζαμε ποτέ να μπούμε σε διαδικασία να έχουμε αγωνιστική σχέση μαζί τους. Σεβόμαστε το γεγονός ότι είναι επαγγελματίες και έχουν συμβόλαιο. Τους έχω μεταφέρει ότι ο Παναθηναϊκός κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια και πρέπει να υπάρχει διάθεση και κατανόηση από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πέρυσι τερμάτισε έκτος. Κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία και κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί αμοιβαία κατανόηση. Δεν είναι καλό το μονά - ζυγά δικά μας. Από δω και πέρα πρέπει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση και για τον σύλλογο».

- Αγωνιστικό στόχο βάζετε;

«Η γενική μας κατεύθυνση είναι ότι είμαστε μια ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και με αυτά θα πορευτούμε. Το βλέμμα μας είναι προς τα πάνω. Κοιτάμε ψηλά».