Στην Τουρκία ένα παρόμοιο περιστατικό ήρθε να ταράξει κι άλλο τα νερά δείχνοντας ότι οι παίκτες είναι πλέον στόχοι όχι μόνο ανεγκέφαλων οπαδών, αλλά και των ίδιων των διοικούντων.

Πριν από μερικές μέρες η Τραμπζονσπόρ αντιμετώπισε τη Ριζεσπόρ σε αγώνα του Τουρκικού πρωταθλήματος. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο 26χρονος ποδοσφαιριστής της Τραμπζονσπόρ, Βολκάν Σεν ξέσπασε σε λυγμούς αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος; Οι οπαδοί της ίδιας του της ομάδας καταφέρθηκαν με υβριστικά συνθήματα εναντίον του και για αρκετά λεπτά εξ αιτίας της κακής του απόδοσης στο παιχνίδι.

Οι συμπαίκτες του στάθηκαν στο πλευρό του προσπαθώντας να τον ηρεμήσουν και να τον μεταπείσουν να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο ίδιος δεν άλλαξε γνώμη. Το περιστατικό απέδειξε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι οι παίκτες σε αρκετές χώρες έχουν γίνει στόχοι με την προσωπικότητά τους να ραγίζει εξ αιτίας μιας μερίδας ανθρώπων που τους θεωρούν ρομπότ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Σεν, μάλιστα, η στοχοποίηση του ποδοσφαιριστή πέρασε σε άλλο επίπεδο καθώς ακόμη και η ίδια του η ομάδα έσπευσε να κριτικάρει την κίνησή του αντί να σταθεί στο πλευρό του μετά την υβριστική επίθεση την οποία δέχτηκε.

«Είναι αδύνατο να συγχωρήσουμε τους οπαδούς όταν βρίζουν χυδαία έναν ποδοσφαιριστή, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ τη συμπεριφορά ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή όταν αποχωρεί με αυτόν τον τρόπο από τον αγωνιστικό χώρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τραμπζονσπόρ Ιμπραήμ Χασιοσμάνογλου.

Μάλιστα η διοίκηση της Τραμπζονσπόρ με επίσημη ανακοίνωσή της άφησε να εννοηθεί ότι θα σκεφτεί την επόμενη κίνησή της που πιθανότατα μπορεί να είναι ακόμη και η λύση συμβολαίου του Σεν.

Το περιστατικό αποδεικνύει περίτρανα πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο των μεγάλων συμβολαίων, των προέδρων και των ατζέντηδων, οι παίκτες αντιμετωπίζονται καθαρά ως αντικείμενα και στοχοποιούνται. Η λύση; Η ένδειξη αλληλεγγύης από τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές ίσως αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση τέτοιων ανάλογων φαινομένων. Στο χέρι των παικτών βρίσκεται…

Πηγή: othersidefootball.com