Για όσους δεν το γνώριζαν, η ΕΠΟ σέβεται απόλυτα τους κανονισμούς. Δεν κάνει παρεκκλίσεις. Αν σε κάποιους είχε διαφύγει, το θύμισε ο κύριος Τζανόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει ως φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ παιχνίδια του πρωταθλήματος. Γιατί, όπως τόνισε, μπορεί η Γ' Εθνική να μην είναι... Σούπερ Λίγκα, αλλά έχει κανόνες. Βέβαια, αυτό το συμπέρασμα ήταν ατυχές γιατί στη Σούπερ Λίγκα, το... καμάρι της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, η Καλλονή μπορεί να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ενώ στη Γ' Εθνική ο Πανναξιακός δεν μπορεί να παίξει στη Ριζούπολη με την ΑΕΚ.

Άλλωστε, στην ερασιτεχνική κατηγορία τα γήπεδα υψηλών προδιαγραφών... περισσεύουν και δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Ας την κρατήσουμε αυτή τη δήλωση του κυρίου Τζανόπουλου. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν ο κανονισμός που είναι ξεκάθαρος -όπως τόνισε- μπορεί ξαφνικά να μετατραπεί σε... λάστιχο, την πρώτη φορά που η Αστυνομία θα σηκώσει τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας αδυναμία να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή κάποιου αγώνα. Γιατί φαίνεται ότι στην ΕΠΟ δεν έχουν καταλάβει τις ιδιαιτερότητες της συμμετοχής της ΑΕΚ στην κατηγορία. Ή μάλλον, τις έχουν καταλάβει μόνο στους τομείς που έχει... ψητό. Σε ένα απόγευμα θεσπίστηκε ο θεσμός του Κυπέλλου.

Κατά τα άλλα, τα φαινόμενα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ομοσπονδία περιμένει πως στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όλα θα κυλήσουν όπως σε κάθε γήπεδο της κατηγορίας, κάθε χρόνο. Στο γήπεδο της Μάνδρας, δηλαδή, θα δώσουν το παρών καμία 200αριά οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, άντε άλλοι 200 της φιλοξενούμενης (παρεμπιπτόντως αυτή είναι η ΑΕΚ) και θα ακούγονται από την εξέδρα μόνο η φωνή της μαμάς που κράζει το... «8» επειδή κλότσησε τον γιόκα της και η φωνή του «2» (δηλαδή του ακραίου μπακ, μιας και πλέον οι αριθμοί στις φανέλες θα είναι οι... κλασσικοί) επειδή είχε όλο το γήπεδο μπροστά του, αλλά το... «11» δεν έλεγε να αλλάξει το παιχνίδι.

Βέβαια, υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο: η οργάνωση της ΕΠΟ να είναι τόσο άρτια, που στο παιχνίδι της Μάνδρας, το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για την ΑΕΚ, όταν θα εμφανιστούν 10.000 οπαδοί να μπουν σε γήπεδο χωρητικότητας 3.000, θα έχει στείλει ταξιθέτες με σπάνιο χάρισμα να... φυτρώνουν καρέκλες και στις... μάντρες.

Ας είμαστε σοβαροί. Η υποχρέωση της φιλοξενίας της ΑΕΚ (και του κόσμου της) είναι «καυτή πατάτα» (sic) για όλες τις ομάδες του 6ου ομίλου. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει πολύ έντονα την ομοσπονδία, η οποία είναι υποχρεωμένη να βρει λύσεις. Εκτός αν το «όχι» για το ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένο να ισχύσει μέχρι το πρώτο «όχι» της Αστυνομίας...

ΠΗΓΗ: aek365.com