Ο προβληματισμός αυτή την ώρα στον Παναθηναϊκό, για την αξιοποίηση των άπειρων μονάδων χωρίς ταυτόχρονα να τραυματιστεί η αυτοπεποίθηση και ο εγωϊσμός των άπειρων παικτών του ρόστερ, έχει να κάνει με την αναζήτηση της κατάλληλης συνταγής, η οποία θα αποτρέψει την ολική αγωνιστική καταστροφή! Τέτοια δεν υπάρχει στον ορίζοντα, όχι γιατί δεν την έχει ο Γιάννης Αναστασίου αλλά επειδή «με τέτοια υλικά, αυτό είναι το φαγητό που μπορείς να μαγειρέψεις».
Μία και μοναδική είναι λοιπόν η λύση που κρατάει στα χέρια του ο Έλληνας προπονητής και ακούει στο όνομα Ντάνιελ Πράνιτς.
Ο Αναστασίου είναι αρκετά «περπατημένος» στην Ευρώπη ώστε να γνωρίζει πως οι παραστάσεις και η εμπειρία του Κροάτη είναι υπερ αρκετές για να τραβήξουν τα πιτσιρίκια από το χέρι και να σώσουν συνολικά ό,τι μπορεί τέλος πάντων να σωθεί. Ο Πράνιτς, όσο κι αν ταλαιπωρήθηκε στην Πορτογαλία από τραυματισμούς, είναι αυτή την ώρα με διαφορά ο πιο «ψημένος» σε υψηλό επίπεδο ποδοσφαιριστής του «πράσινου» ρόστερ και, εφόσον βάλει το στοίχημα που πρέπει με τον εαυτό του, μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά. Πολύ γρήγορος δεν είναι, όμως «λειτουργεί» τον οργανισμό της ομάδας στη μέση, με τις πάσες και τις εξαιρετικές κινήσεις του. Στοιχείο απολύτως απαραίτητο για τον Παναθηναϊκό που είναι τελείως «γυμνός» στα χαφ και δεν μπορεί να βγάλει τίποτα κανονικό, εκτός από ατομικές προσπάθειες. Ούτε επίθεση, ούτε αντεπίθεση, ούτε επιστροφές στην άμυνα.
Ο Πράνιτς θέλει, στα 32 πλέον, να νιώσει αξιόλογος και ότι έχει ακόμα αρκετά «μέτρα» μπροστά του. Λογικό για το όνομά του και τον εγωϊσμό που έχει.
Το τωρινό πρωτόγνωρο σενάριο του Παναθηναϊκού μπορεί να υλοποιήσει τα σχέδιά του και την ίδια ώρα να σώσει την ομάδα από μεγάλη ταλαιπωρία. Σύμφωνοι, οι ποδοσφαιρικοί ηγέτες δεν μπορεί να είναι ούτε ακραίοι (που δεν είναι πλέον ο Πράνιτς), ούτε απλοί εσωτερικοί χαφ. Δεν συνέβη ποτέ και πουθενά, σωστό! Υπάρχει όμως στον Παναθηναϊκό οποιοσδήποτε άλλος, για να σηκώσει το αγωνιστικό φορτίο ;