Facebook Pixel "Κάτι πάει στραβά"!
| 2013-09-09 11:40:00

"Κάτι πάει στραβά"!

"Κάτι πάει στραβά"!

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού φαντάζομαι ότι τα προφανή, αν μη τι άλλο, τα έχουν πλέον διαπιστώσει. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός. 

Για τα υπόλοιπα δικαιολογούνται αφού δεν έχει απάντηση ούτε ο Αναστασίου, όπως δήλωσε κι ο ίδιος μετά την φιλική -όμως πολύ βαριά με βάση το αγωνιστικό προφίλ του «τριφυλλιού»- ήττα από την Παναχαϊκή! Κι αν το βαρύ 3-0 τη δεύτερη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη και η επόμενη ισοπαλία, που μπορούσε να είναι και νίκη αλλά και ήττα από τη Βέροια, δεν έκανε τους πάντες να καταλάβουν την πραγματικότητα, ήρθε τώρα το φιλικό στην Πάτρα να προσγειώσει και τους τελευταίους, υπομονετικούς, Παναθηναϊκούς. Σίγουρα «κάτι πάει στραβά» κόουτς…

Πολύ απλά, δεν γίνεται το επιχείρημα της έλλειψης εμπειρίας και του δεσίματος που καθυστέρησε να υλοποιηθεί, να δίνει απάντηση σε όλα τα προβλήματα, τα οποία αποκαλύπτουν ξεκάθαρα την αδυναμία των ποδοσφαιριστών, την ώρα του αγώνα. Αδυναμία γενική (κι όχι αδυναμίες συγκεκριμένες) οι συνέπειες της οποίας είναι αδύνατον να προβλεφθούν ακόμα.

Η ευθύνη του Αναστασίου δεν μπορεί να είναι αμελητέα αφού εκείνος πήρε εν λευκώ τα «κλειδιά» της ομάδας, επέλεξε τις μεταγραφές και διδάσκει το 4-3-3 ως ευαγγέλιο, ενώ ακολουθεί στα ματς το πολύ συγκεκριμένο καλούπι του 4-1-4-1. Το ζήτημα είναι να εξετάσει εάν υπάρχει περιθώριο πειραματισμών κι από την πλευρά του, καθώς οι παίκτες του είναι φανερό πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη θεωρία που διδάσκονται. Εφόσον επιτρέψει λοιπόν στο μυαλό του να αφήσει στην άκρη την συγκεκριμένη εμμονή και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, ανάλογα με τα προσόντα των παικτών, τις αδυναμίες του συνόλου και όχι μόνο τη δικιά του αγαπημένη θεωρία, τότε θα επιμεριστούν αντικειμενικά οι ευθύνες εκατέρωθεν. Οι δικές του και των ποδοσφαιριστών. Εκτός εάν γνωρίζει ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν. Για την ώρα υπάρχουν εκκρεμότητες και αμφιβολίες. Και με αυτές θα ταξιδέψει η ομάδα για τον αγώνα με τον Πλατανιά. Δείχνοντας ότι η ελπίδα για αποτέλεσμα βασίζεται περισσότερο στην τύχη.

Πηγή: pamesports.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags