Ένα ιδιαίτερο... παιχνίδι έπαιξε η κληρωτίδα, η οποία έφερε αντιμέτωπες στην 4η αγωνιστική, τις τέσσερις νεοφώτιστες ομάδες. Έτσι, η επερχόμενη αγωνιστική, θα έχει άρωμα από την περσινή Football League, με τον Παναιτωλικό να υποδέχεται στο Αγρίνιο τον Εργοτέλη και τον Απόλλωνα να φιλοξενεί την Καλλονή στην Ριζούπολη.

Παναιτωλικός-Εργοτέλης

Οι δύο ομάδες ακολουθούν παράλληλη πορεία τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς μαζί υποβιβάστηκαν το 2012 και μαζί επέστρεψαν στην μεγάλη κατηγορία μία σεζόν αργότερα. Στα μεταξύ τους παιχνίδια, τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχουν οι έδρες, με τους Αγρινιώτες να έχουν το 2/2. Από την άλλη, πέρσι στην Κρήτη ο Εργοτέλης επικράτησε με 2-1, έχοντας για πρώτη φορά αντίπαλο, τον επί χρόνια προπονητή του, Νίκο Καραγεωργίου. Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα, οι «λευκή» ισοπαλία των δύο στο Ηράκλειο, την σεζόν 2011/12.

Φέτος, οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει καλά, με τους Κρητικούς ειδικά να αποτελούν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Η εκτός έδρας ισοπαλίες με Ατρόμητο και Ξάνθη, όπως και η νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό, δείχνουν πως ο Εργοτέλης μπορεί να στοχεύει ψηλά στην φετινή σεζόν. Στην αντίπερα όχθη, τα «καναρίνια» έχουν μία... λογική ήττα στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, μία τεράστια νίκη στο Αγρίνιο επί του ΠΑΟΚ, αλλά και την απότομη προσγείωση στην Κομοτηνή μετά την ήττα από τον Πανθρακικό.

Δύναμη του Παναιτωλικού μοιάζει να είναι η έδρα του, η οποία για πρώτη φορά κόντρα στους Κρητικούς θα έχει κόσμο, καθώς κόντρα στον ΠΑΟΚ έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών, πληρώνοντας αμαρτίες του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, ο Εργοτέλης έχει δείξει πως... δεν μασάει και έτσι το παιχνίδι αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την δεύτερη νίκη τους στην σεζόν.

Απόλλωνας-Καλλονή

Οι ...πρωτάρηδες «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στην Ριζούπολη. Οι μεν φιλοξενούμενοι είναι κυριολεκτικά πρωτάρηδες καθώς αυτή είναι η πρώτη τους συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία, ενώ η Ταξιαρχία επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια μετά από 13 χρόνια απουσίας. Οι δύο ομάδες έχουν μικρή προϊστορία, καθώς έχουν έρθει μόλις μία σεζόν αντιμέτωπες, πέρσι στην Β' Εθνική. Ο Απόλλωνας ήταν αυτός που βγήκε νικητής, καθώς παρά την ισοπαλία στην Ριζούπολη, κατάφερε να αποδράσει από την Μυτιλήνη με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Φέτος, οι δύο ομάδες ακολουθούν αντίθετους δρόμους. Την πρώτη αγωνιστική η Ταξιαρχία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη κόντρα στον Άρη, ενώ η Καλλονή γνώρισε την ήττα, παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση, κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι νησιώτες όμως δεν το έβαλαν κάτω και έκαναν ρελάνς, επικρατώντας του Άρη στην Θεσσαλονίκη και του ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, αποτελέσματα που τους οδήγησαν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, η πορεί του Απόλλωνα ήταν αντίθετη, καθώς δεν κατάφερε να πάρει κάτι από τις εκτός έδρας μάχες με αντιπάλους τους ΠΑΣ και Αστέρα Τρίπολης, παρά την καλή εικόνα που παρουσίασε. Τώρα, η Ταξιαρχία επιστρέφει στην έδρα της και καλούνται να κάμψουν το εμπόδιο της Καλλονής, η οποία όμως δεν δείχνει διατεθειμένη να χαριστεί σε κανέναν αντίπαλο. Η συνέχεια στο... χορτάρι! 

Πηγή: Gazzetta.gr