Με ένα τρομερό Κώστα Ιμπρα(Μήτρο)βιτς στην επίθεση, με ένα σούπερ συγκεντρωμένο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, βγαλμένη από την εποχή Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» στο... ρελαντί την Ξάνθη και ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού της Τρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Μίτσελ είδε τους παίκτες του να τηρούν την υπόσχεσή τους και να έχουν το μυαλό τους μόνο στην Ξάνθη, τουλάχιστον στο α΄ ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα σκόραραν τρία γκολ και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τα 45 λεπτά της επανάληψης, κάνοντας απλά συντήρηση δυνάμεων.

Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε το δεύτερο συνεχόμενο χατ – τρικ στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμος να... κοντράρει το βαρύ πυροβολικό της Παρί, τον φημισμένο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ειδικά το γκολ-φάουλ που πέτυχε ήταν χάρμα οφθαλμών και φανέρωσε την εμπιστοσύνη που έχει στα πόδια του ο φορ των πρωταθλητών.
Ο Ισπανός Ρομπέρτο είχε ελάχιστη πίεση, αλλά και τις τρεις φορές που χρειάστηκε να επέμβει το έκανε σωστά και έδειξε ότι ακόμα κι όταν... βιαρέται κάτω από τα δοκάρια, λόγω του επιθετικού μονολόγου της ομάδας του, είναι ζεστός να εξουδετερώσει κάθε κίνδυνο.

Αξιοσημείωτη ήταν η πίεση των χαφ και των επιθετικών του Ολυμπιακού στην άμυνα της Ξάνθης, από την οποία προήλθαν αρκετά λάθη των φιλοξενουμένων που έφεραν τους γηπεδούχους σε θέση βολής.

Μνήμες εποχής Βαλβέρδε ξύπνησε στον κόσμο των ερυθρολεύκων αυτό το στυλ του παιχνιδιού, που εφαρμόστηκε καλύτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς ακόμα και από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι είναι η πιο πλήρης ομάδα του πρωταθλήματος, αφού μπορεί και με σημαντικό ροτέισον από τον προπονητή του, αλλά και με...σβηστές τις μηχανές και φτάνει άνετα σε νίκες σημειώνοντας 4 και 5 γκολ.

Η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πλέον μπροστά στον Ολυμπιακό, που θέλει να ξεκινήσει έστω και με ένα βαθμό την εφετινή διοργάνωση, σε αντίθεση με ότι συνέβη τις δύο προηγούμενες φορές που ήταν γηπεδούχος, ηττήθηκε και έχασε την πρόκριση, αν και συγκέντρωσε 9 πόντους στον όμιλο του.

Φυσικά και η Παρί δεν είναι Ξάνθη, αλλά και ο Ολυμπιακός οφείλει να εκμεταλλευθεί με ωριμότητα την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τις συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ και να διατηρήσει τουλάχιστον το αήττητο στην πρεμιέρα.

Υ.Γ.: Είναι κρίμα για τη νέα ποιοτική ομάδα που δημιουργείται σταδιακά από τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει το Καραϊσκάκη την εικόνα μια προχειροστημμένης... διαδήλωσης! Όλος ο κόσμος περνά δύσκολες μέρες, αλλά τουλάχιστον οι φίλοι των ερυθρόλευκων είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που μπορούν να ελπίζουν ότι θα δουν καλό ποδόσφαιρο.

Πηγή: pamesports.gr