Facebook Pixel «Η δική μας ΑΕΚ δεν είναι "one man show"»
| 2013-09-16 17:47:00

«Η δική μας ΑΕΚ δεν είναι "one man show"»

«Η δική μας ΑΕΚ δεν είναι "one man show"»

Στην "free press" εφημερίδα "New Times" μίλησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την επιστροφή του στα κοινά της ΑΕΚ, αλλά και για το γεγονός ότι η Ένωση έχει προκαλέσει ...πανικό στους αντιπάλους της, παρά το γεγονός ότι η ομάδα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. 

 Κύριε Μελισσανίδη ορισμένοι λένε ότι περιμένατε να πέσει η ΑΕΚ στην Γ' εθνική για να την πάρετε τσάμπα. Αληθεύει;
«Κοιτάξτε είναι δικαίωμα του καθενός να γράφει και να λέει οτιδήποτε. Σέβομαι όλες τις απόψεις και τις γνώμες όποια και αν είναι η αφετηρία και η επιδίωξη. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι κανένας Μελισσανίδης δεν πήρε καμία ΑΕΚ»
- Δεν είστε ιδιοκτήτης της ΑΕΚ;
«Ακούστε δεν ξέρω ποια ομάδα υποστηρίζετε όμως η δική μας ΑΕΚ είναι τόσο μεγάλη που δεν χρειάζεται ιδιοκτήτες. Η δική μας μεγάλη ΑΕΚ σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται, γεννήθηκε πριν από εμάς και θα ζει μετά από εμάς. Έτσι, δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στον κόσμο της που αποτελεί και την διαχρονική δύναμη της. Ιδιοκτήτες και μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες, όχι οι ιδέες»
- Με συγχωρείτε, δεν ελέγχεται μετοχικά την ΑΕΚ;
«Κοιτάξτε, είμαι εδώ ως επικεφαλής της προσπάθειας αναγέννησης της ΑΕΚ. Έχοντας στο πλευρό μου τους ανθρώπους της διοικούσας επιτροπής, αλλά και μεγάλες διαχρονικές προσωπικότητες της ομάδας που θα ηγηθούν του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε δύο στόχους. Πρώτον να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν σε όλα τα επίπεδα και σε στέρεες βάσεις. Ακούγεται παράξενο, αλλά η σημερινή κατάσταση δίνει στην ΑΕΚ μια δυνατότητα, την οποία δεν είχε ούτε την δεκαετία του 1990 κατά την οποία όπως πολύ καλά ξέρετε είχε ακολουθήσει μια θριαμβευτική πορεία. Σήμερα τα πράγματα μπορούν να γίνουν όλα κατά τρόπο ιδανικό. Είτε μιλάμε για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με το βάρος στις Ακαδημίες για να στηριχθούμε και πάλι στα δικά μας παιδιά με προτεραιότητα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει το ταλέντο και θα δουλευτεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα, είτε μιλάμε για την δημιουργία μιας ΑΕΚ ενιαίας και δυνατής παντού.
- Τι είναι αυτό που σας δίνει αυτή την δυνατότητα;
«Το γεγονός ότι η ΑΕΚ θα έχει ως βάση τον κόσμο της και δεν θα εξαρτάται από κανέναν. Μιλάμε για μια ΑΕΚ πλήρως αυτοδύναμη, όπως οφείλει να είναι κάθε ομάδα με την δική της δυναμική, την δική της διαδρομή, αλλά και τις δικές της ιστορικές καταβολές που δεν διαθέτει κανένας άλλος σύλλογος σε αυτή την χώρα. Ξέρετε, στα αυτιά ηχούν τα λόγια του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Μιλώντας για την ΑΕΚ είπε ότι είναι ιδέα και ότι οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Ναι, αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Η ιστορία και οι μεγάλες ιδέες δεν πεθαίνουν. Αντιθέτως, είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν. Για αυτό είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε».
- Μιλήσατε για δύο στόχους, ο δεύτερος ποιος είναι;
«Είναι η δημιουργία του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια δεν είναι απλά ομάδα των προσφύγων, είναι η ίδια πρόσφυγας, χωρίς σπίτι, καταδικασμένη να ζει στα παραπήγματα. Ο στόχος μας λοιπόν είναι να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας, εκεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που έζησε τις πιο ένδοξες στιγμές της, εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων. Εκεί που θέλουμε και επιβάλλεται να διαπαιδαγωγήσουμε τους νέους μας για να δημιουργήσουμε νέες γενιές. Και θα είναι ένα λαμπρό σπίτι, θα είναι κυριολεκτικά ένα παλάτι. Ένα παλάτι για τον αθλητισμό, την ιστορία και τον πολιτισμό. Και το πρώτο πράγμα που θα γίνει με την κατασκευή του γηπέδου είναι το μουσείο της ΑΕΚ, το οποίο εκτός από ενθύμια και αξέχαστες στιγμές της ομάδας μας θα διαθέτει και το πιο λαμπρό μουσείο του προσφυγικού πολιτισμού. Για να τιμήσουμε έτσι το διαχρονικό σύνθημα της ομάδας μας που είναι «ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη»
- Το στοίχημα είναι προσωπικό;
«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια θα είμαι μπροστά. Θα είμαι εγγυητής της κίνησης για την αναγέννηση της ΑΕΚ. Όμως, πρέπει να ξέρετε ότι δεν είμαι μόνος μου. Η δική μας ΑΕΚ δεν είναι one man show. Και αυτό διότι η δική μας ΑΕΚ δεν ανήκει σε έναν. Ανήκει σε όλους. Αλίμονο σε όποιον πίστεψε ότι αυτός είναι η ΑΕΚ. Έχω δίπλα μου πολύτιμους συνεργάτες σε όλα τα επίπεδα. Ανθρώπους που εμπνέονται από αυτό το όραμα. Και όλοι μας έχουμε ανάγκη αυτή την έμπνευση, την συσπείρωση και την ενότητα όλου του κόσμου γύρω από αυτό το όραμα. Οι εποχές της κρίσης απαιτούν κοινή προσπάθεια, γιατί γεννούν τις μεγάλες ευκαιρίες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags