Facebook Pixel Περεστρόικα ή ...τρόικα!
| 2013-09-21 10:30:00

Περεστρόικα ή ...τρόικα!

Περεστρόικα ή ...τρόικα!

Οσα εντυπωσιακά είπε ο Ιβάν Σαββίδης προχθές στο "Μακεδονία Παλλάς" εμπεριείχαν πολλά μηνύματα και προς όλες τις κατευθύνσεις.
 

Ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» προσπάθησε να δείξει σε όλο του το εύρος το επενδυτικό του σχέδιο για τη ομάδα της Θεσσαλονίκης και μέσα από αυτό να ζητήσει εμπράκτως τη στήριξη και των παριστάμενων πολιτικών, τους οποίους κατάφερε ως έναν βαθμό να κινητοποιήσει, αλλά και της πολιτείας.

Το γεγονός ότι επανέφερε το θέμα των χρεών στο προσκήνιο αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν είχε καμία βάση η φημολογία που προέκυψε την περασμένη Κυριακή για συμφωνία του Σαββίδη με την κυβέρνηση.

Το «τρικ» για να πει «ναι» η Τρόικα στον ΠΑΟΚ!

Από την άλλη συνδέοντας τις μελλοντικές του επενδύσεις με τη διευθέτηση των χρεών έδειξε ότι η υιοθέτηση της πρότασης που έχει κάνει, αποτελεί, για τον ίδιον, μονόδρομο. Υπερτόνισε μάλιστα και τα έσοδα που θα έχει το Δημόσιο τα επόμενα χρόνια (υπολόγισε ότι θα φτάσουν στα 60.000.000 ευρώ σε μια πενταετία) θέλοντας να δείξει πως τα οφέλη θα είναι αμφίδρομα.

Οσο για τα ενδεχόμενα που υπάρχουν σε περίπτωση που τελικά δεν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα των χρεών, άφησε να εννοηθεί ότι είναι ανοικτά. «Προτείνω 11 εκατ. και σταθερότητα ή δεύτερη λύση. Οι φίλαθλοι θα με βρίζουν, αλλά αυτό δεν το σκέφτομαι» είπε χαρακτηριστικά, αλλά απ' ό,τι φαίνεται σκέψεις να ακολουθηθεί ο δρόμος της ΑΕΚ δεν υπάρχει.

Στις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη πάντως φάνηκε ότι ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» τάσσεται ανοικτά κατά του Ολυμπιακού. «Οταν χάσαμε με τη Σάλκε στεναχωρήθηκα γιατί άλλη ομάδα χαιρόταν με τα χρήματα που κέρδισε.

Ως φίλαθλος στη Ρωσία ήμουν υπέρ του Ολυμπιακού όταν έπαιζε στην Ευρώπη. Τώρα αδιαφορώ αν είναι ελληνική ομάδα. Εχασαν προχθές και σκέφτηκα ότι αυτή είναι η τιμωρία τους» είπε, ενώ όταν τέθηκε θέμα Μελισσανίδη από τη βουλευτή Μακρή ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο προσεκτικός λέγοντας πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να δείχνει με το δάκτυλο άλλες ομάδες.

Το πιο σημαντικό μήνυμα πάντως ο Σαββίδης το έστειλε προς τους φίλους του «δικέφαλου». «Παλεύω να γίνω αρχηγός της οικογένειας του ΠΑΟΚ και αν τα καταφέρω τα αξίωμα αυτό θα είναι μεγαλύτερο και από του πρωθυπουργού» είπε ζητώντας και από αυτούς στήριξη.

Διαγωνισμός για την έκταση στον δήμο Θέρμης

Σε ό,τι αφορά το νέο προπονητικό κέντρο που θέλει να κατασκευάσει ο Ιβάν Σαββίδης, η έκταση στον δήμο Θέρμης έχει βρεθεί και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρησή της στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Καταλήξαμε στην έκταση. Οι προδιαγραφές του χώρου και ο ίδιος ο χώρος κάνουν για τη δουλειά που τον θέλουν στον ΠΑΟΚ.

Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις για το πώς θα βγει η προκήρυξη, τον τρόπο που θα ετοιμαστεί, θα ελεγχθεί, θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο, θα εκδοθεί, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να έρθει μέσα από τον διαγωνισμό να αποκτήσει τη μίσθωση» είπε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Τα βήματα που έχουν γίνει για τη νέα Τούμπα

Η παρουσίαση της νέας Τούμπας που σχεδιάζει ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Οι διεργασίες από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ έχουν ξεκινήσει, χωρίς πάντως για την ώρα να υπάρχει οριστική μελέτη για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο κάποια βήματα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, με τον Σαββίδη να έχει στα χέρια του δύο μελέτες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Τούμπα, να έχει ήδη κάποιες επαφές με αρμόδιους φορείς που εμφανίζονται θετικοί αλλά και εξασφαλισμένη τη συμφωνία με τον ΑΣ ΠΑΟΚ, που του δίνει τη δυνατότητα παρεμβάσεων στο γήπεδο.

Τροπολογία στη Βουλή και πρόταση στην τρόικα για τα χρέη

Σε πρώτο βαθμό οι βουλευτές που έδωσαν το «παρών» στην προχθεσινή εκδήλωση, αφού δήλωσαν τη στήριξή τους έδειξαν να κινητοποιούνται. Οι παριστάμενοι βουλευτές συγκέντρωναν υπογραφές για την κατάθεση σχετικής με το θέμα των χρεών τροπολογίας, που υπάρχει πιθανότητα να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε χθες πως θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, που θα συντάξει μάλιστα και ψήφισμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έδινε ο ΠΑΟΚ, 55 από τους 70 καλεσμένους πολιτικούς έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Ανάμεσα σε αυτούς που δεν παρέστησαν ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο Sentra 103,3 ο πρώην Υπουργός Γιώργος Ορφανός αποκάλυψε πως το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει πρόταση στην τρόικα για να διαγραφούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις στα χρέη των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Πηγή: Goal
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags