Πολλές αλλαγές από τον Αναστασίου σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΟΦΗ και οι Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μέντεζ, Κλωναρίδης, Καρέλης και Ντίνας είδαν 11αδα αλλά ο Παναθηναϊκός τα... χρειάστηκε στο τέλος για να πάρει το ματς!

Κατοχή της μπάλας από το Τριφύλλι, ενθουσιασμός, αλλά η άμυνα του Εργοτέλη κρατούσε τους «πράσινους» έξω από την περιοχή του Καβουσάκη. Όσο οι Κρητικοί δεν απειλούσαν τόσο ο Παναθηναϊκός κέρδιζε χώρο, με τον Πράνιτς να είναι όλο το μυαλό στο κέντρο και να μοιράζει σωστά τη μπάλα.

Άνοιξε λογαριασμό

Τελικά το γκολ ήρθε 4λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου όταν ο Ντίνας μπήκε στη περιοχή από τα αριστερά, μετά την εξαιρετική μπαλιά του Πράνιτς, και δίνοντας στον Κλωναρίδη εκείνος έστειλε με ευκολία την μπάλα στα δίχτυα.

Το ημίχρονο τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Αναστασίου με τον Φιγκερόα να κλέβει πάντως την παράσταση, καθώς ο Αργεντινός ήταν στην αποστολή και αποθεώθηκε από τους 6000 φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στην Λεωφόρο.

Ο… γνωστός Παναθηναϊκός

Αντί το γκολ του Κλωναρίδη να ανεβάσει κι άλλο τον Παναθηναϊκό στην επανάληψη, τελικά αυτοί που έπαιξαν με πάθος ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ο Εργοτέλης πίεσε, ο Παναθηναϊκός περίμενε και ο Διαμαντάκος προειδοποίησε στο 53΄ με το διαγώνιο σουτ να μη βρίσκει στόχο.

Τα κατάφερε όμως έξι λεπτά αργότερα, όταν και με ωραία ενέργεια και ασίστ του Χαλακιαδάκη, βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσόλη φέρνοντας το ματς στα ίσια, κάτι που άξιζε ο Εργοτέλης στα πρώτα 15λεπτά του δευτέρου μέρους.

Τον ξύπνησε ο Φιγκερόα και έγινε… Σίφο-υνας!

Στο 70΄ ο Αναστασίου έριξε στη μάχη τον Φιγκερόα με τον Αργεντινό να ανεβάζει όλη την ομάδα και το Ντίνα να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες σε 73΄ και 75΄ για να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό ήταν το γκολ και το βρήκε ο Σίλντενφελντ! Μετά την εξαιρετική σέντρα του Σπυρόπουλου από τα δεξιά, ο Κροάτης αμυντικός απογειώθηκε και με κεφαλιά γύρισε το ματς και έδωσε το προβάδισμα της πρόκρισης στο Τριφύλλι!