Facebook Pixel "Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη Ευρωλίγκα της χρονιάς..."
Μπάσκετ
| 2011-04-01 07:45:00

"Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη Ευρωλίγκα της χρονιάς..."

"Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη Ευρωλίγκα της χρονιάς..."

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για τη μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Προσωπικά εξεπλάγην από την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα.

Δεν είναι ότι το απέκλεια εντελώς, αλλά δεν έδινα και πολλές πιθανότητες στους «πράσινους». Άλλωστε τα γραπτά μένουν και σε προηγούμενα post είχα αναφερθεί σχετικά.

Εξεπλάγην και από την εκπληκτική απόδοση των «πρασίνων» στα τέσσερα ματς με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Δεν φταίω εγώ, αλλά οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, που με οδηγούσαν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όταν χάνεις μέσα στο ΟΑΚΑ από την Λιέτουβος και την Βαλένθια και κινδυνεύεις να ηττηθείς από την Ολίμπια και την Κάχα Λαμποράλ, ε δεν περιμένεις ακριβώς σε πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα. Να, όμως, που στο παρκέ τα πάντα ανατρέπονται.

Εξεπλάγην από την άριστη αγωνιστική συμπεριφορά του Νικ Καλάθη. Τα προσόντα δεν του λείπουν, αυτό είναι δεδομένο. Αλλά λέγαμε και λέγατε όλη την χρονιά ότι λείπει ένας παίκτης δίπλα στον Διαμαντίδη. Ένας Σάρας, ένας Ιλιέφσκι, ένας Σπανούλης. Ο μικρός από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα έκλεισε στόματα με το προσεγμένο και γεμάτο ουσία παιχνίδι του.

Εξεπλάγην από την απόδοση του Ίαν Βουγιούκα στο χθεσινό ματς. Και αυτού δεν του λείπουν τα προσόντα. Στα τρία πρώτα ματς με την Μπαρτσελόνα φαινόταν εκτός κλίματος. Χθες, όμως, στάθηκε κάτι παραπάνω από κολοσσός απέναντι σε ανώτερους ποιοτικά και με μεγαλύτερη εμπειρία παίκτες.

Δεν εξεπλάγην από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι περιττό να πούμε για την αξία του, για την κλάση του. Περιττό και κουραστικό. Απλά είχα να δω μπόλικα χρόνια, να βάζει τόσο γερά την στάμπα του σε τέτοια σειρά παιχνιδιών ένας προπονητής. Η σύνθετη άμυνα, που είχε ως σκοπό την εξουδετέρωση του Ναβάρο, είναι το βασικότερο παράσημο, που απονέμεται στον Ζοτς. Όπως και η τοποθέτηση του Καλάθη πάνω στον σταρ των Ισπανών. Από κει και πέρα, ο κορυφαίος Ευρωπαίος προπονητής ετοίμασε καταλλήλως ψυχολογικά τους παίκτες του για αυτή την σειρά, έκανε απίστευτο κοουτσάρισμα και ανάγκασε τους φίλους του Παναθηναϊκού για μία ακόμη φορά να αναφωνήσουν «τι άλλο να κάνει πια αυτός ο άνθρωπος;».

Εδώ υπάρχει απάντηση: να πάρει ο Παναθηναϊκός την έκτη κούπα. Την πρώτη της χρονιάς την κατέκτησε. Όπου πρώτη, δεν είναι άλλη από την πρόκριση σε βάρος της Μπαρτσελόνα. Μία τέτοια πρόκριση ισοδυναμεί με κούπα.

Βεβαίως, όλοι θέλουν το 6ο αστέρι στην Βαρκελώνη. Αυτό, όμως, θέλει κόπο για να κατακτηθεί. Η Σιένα φαίνεται εύκολη, αλλά δεν είναι όπως καλά το ένοιωσε ο Ολυμπιακός. «Ο Παναθηναϊκός θα το σηκώσει εύκολα στην Βαρκελώνη» άκουσα να λένε πολλοί στο ΟΑΚΑ, πάνω στο μεθύσι της πρόκρισης, αλλά μόλις απομακρυνθεί το άρωμα του μαγευτικού χθεσινού βραδιού, είμαι σίγουρος ότι θα αναθεωρήσουν. Ο δρόμος προς την κορυφή είναι ακόμη μακρύς.

ΠΗΓΗ: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags