Δεν ήταν τυχαίο ούτε το περσινό Βέροια - Ολυμπιακός 1-2 (με τη Βέροια να έχει στο β’ ημίχρονο δοκάρι και απίστευτη ευκαιρία), ούτε τα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1 και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0 πρόπερσι για το Κύπελλο.

Οταν βλέπεις έναν προπονητή να φέρνει τέτοια αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό, πρέπει να τον υπολογίζεις. Να ρίχνεις άλλο βάρος στο παιχνίδι και να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα πώς δεν θα την πατήσεις.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μεγάλη αδυναμία στη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας. Είναι ενδεικτικό ότι οι καλές φάσεις ήταν μετρημένες (πέντε) κι έγιναν από φάουλ-σέντρα, από λάθος αντιπάλου, από μία μπούκα, από έναν συνδυασμό κι από ένα απευθείας φάουλ. Ενώ ο Βάις με τον Σαβιόλα κι οι άλλοι «ερυθρόλευκοι» έχουν καλή τεχνική για να συνδυάζονται σε μικρούς χώρους, τις λίγες φορές που τα κατάφεραν δεν είχαν ούτε ένα καλό τελείωμα.

Κοιτάξτε: Καλά ο Ολυμπιακός δεν έχει πάει μέχρι στιγμής.

Η πεντάρα στη Λιβαδειά κι η τεσσάρα επί της Ξάνθης είναι σε ομάδες που δεν έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο φέτος. Αντίθετα, με τις ομάδες που ξεκίνησαν καλά το φετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε παρά πολύ: 1-0 την Καλλονή, 2-1 τον Ατρόμητο και τώρα 0-0 με Παναιτωλικό.

Στο δε Champions League, πήγε η ομάδα υπερβολικά εύκολα από το ζενίθ (α’ ημίχρονο) στο ναδίρ (β’ ημίχρονο).

Oμως, ένα επιπρόσθετο ερώτημα είναι αν ο Ολυμπιακός ήταν εύκολο να πάει καλύτερα από μέσα Αυγούστου μέχρι μέσα Σεπτέμβρη. Με μία ομάδα που άλλαζε παίκτες μέχρι τέλη Γενάρη -που έδινε τον Φέισα μετά την πρώτη αγωνιστική κι έπαιρνε τον Εντινγκά, που έδινε τον Φετφατζίδη μετά τη δεύτερη αγωνιστική κ.λπ., κ.λπ.

Συγγνώμη, αλλά ποδοσφαιρικά μία ομάδα με τόσο διαφορετικό ρόστερ είναι πολύ δύσκολο να βγάλει πολύ καλή απόδοση και ισορροπία στις εμφανίσεις της. Αυτό όμως δεν σημαίνει κι ότι δεν θα επισημαίνουμε τα λάθη, τις παραλείψεις, τις επιπολαιότητες. Αλλά στο μέτρο που η χρονική (κι όχι μόνο) συγκυρία επιτρέπει σωστά συμπεράσματα και σωστή κριτική.

Πηγή: gavros.gr