Όχι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ζήτημα ακόμα και στις καλύτερες... οικογένειες, αλλά με μία ήττα δεν διώχνεις αμέσως ένα προπονητή.
Τέτοιες καταστάσεις τις έχουν βιώσει στο παρελθόν μόνο οι φίλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είδαν προπονητές να φεύγουν είτε αήττητοι, είτε έχοντας κατακτήσει ακόμα και το νταμπλ.

Ο Αστέρας Τρίπολης όμως, δεν είναι ούτε Ολυμπιακός, ούτε Παναθηναϊκός. Είναι μια μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, στην οποία πάντως οφείλω να πω ότι θα ήθελαν να εργαστούν αρκετοί προπονητές και ποδοσφαιριστές, λόγω της νοικοκυρεμένης κατάστασής της.

Διότι στις εποχές που ζούμε είναι καλύτερα να ξέρεις ότι θα πάρεις ΣΙΓΟΥΡΑ πέντε δραχμές στο χέρι σου και στην ώρα τους, παρά δέκα και... καρτέρι!

Η επίσημη ανακοίνωση για το «αντίο» του Τσιώλη βγάζει προς τα έξω ένα απολύτως πολιτισμένο διαζύγιο. Το τι έχει συμβεί πραγματικά το γνωρίζουν μόνο οι εμπλεκόμενες πλευρές και μπορεί κάποτε να το αποκαλύψουν ή να το κρατήσουν ως ένα μονίμως θαμένο μυστικό.

Γιατί μπορεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού να μη βρήκε σύμφωνο σε όλα τον Σάκη Τσιώλη, αλλά οι γερές βάσεις που έχει η ομάδα της Τρίπολης μας προδιάθεταν για την σταδιακή βελτίωση της εικόνας της.

Το τι δρόμο θα πάρει ο Αστέρας και ποιον θα ακολουθήσει ο Τσιώλης θα το δούμε στην πορεία του χρόνου. Πάντως, την ιντριγκαδόρική διάθεση όλων εκείνων που θέλουν τον Τσιώλη να αναλαμβάνει από την Πέμπτη κιόλας τον Ολυμπιακό, αν χάσει από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, μόνο ως χιουμοριστική την εκλαμβάνω.

Και τούτο γιατί η ζωή μας δείχνει ότι παίζει παιχνίδια που δεν τα υπολογίζουμε πάντα σωστά. Ο Μίτσελ για παράδειγμα, ήταν να μην ξεκινήσει καν το πρωτάθλημα στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ ακόμα και αύριο στο Βέλγιο κρίνεται το μέλλον του. Και ενδεχομένως να κρίνεται σε βάθος χρόνου.

Από την άλλη, ο Τσιώλης δεν είναι και κανένας χαζός. Γνωρίζει καλά ότι και στον Ολυμπιακό να βρεθεί, δεν θα είναι εύκολο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας και του κόσμου. Εδώ δεν τα έχει καταφέρει ακόμα ο Μίτσελ μετά από 8 μήνες.
Κατά συνέπεια η σεναριολογία μπορεί να αναπτύσσεται, αλλά και να περιμένει, αφού έτσι κι αλλιώς οι... καραμπόλες που θα ακολουθήσουν στους πάγκους και άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας αναμένονται αρκετές μέχρι την πρώτη... παρέλαση της περιόδου!

Πηγή: pamesports.gr