Γράφει ο Άρις Νικολάκης. 

Ήταν έξαλλος μαζί τους για την ισοπαλία στο Ηράκλειο. Δίκιο είχε ο άνθρωπος. Κι ορθώς έπραξε. Ίσως μάλιστα, άργησε να το πράξει. Το χάιδεμα ή μόνο το χάιδεμα ποτέ δεν ωφέλησε. Κατά κανόνα έβλαψε.

Το μαστίγιο και το καρότο – από αρχαιοτάτων χρόνων – ναι μεν ωφελούν αλλά … Υπό μία προϋπόθεση δε. Ο χειριστής τους να είναι ικανός κι έμπειρος. Αλλιώς; Πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος …

Μην σπεύσετε βέβαια, να εκλάβετε την άποψη μας αυτήν ως θέση ψόγου κατά του Χούουμπ Στέφενς. Φυσικά, και δεν υφίσταται τέτοια θέση ως υποψία στο μυαλό μας. Ο Ολλανδός προπονητής – αλίμονο, δηλαδή - δεν χρειάζεται από εμάς πιστοποιητικά ικανότητας κι εμπειρίας. Είναι τεράστια προσωπικότητα. Ως εκ τούτου είναι μεγάλη επιτυχία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (λέγε με: Ιβάν Σαββίδη) η επιλογή της συνεργασίας μαζί του!

Αυτή η επιτυχία όμως, δοκιμάζεται στο στίβο της μάχης για την διάκριση του ΠΑΟΚ. Στο γήπεδο. Εκεί λοιπόν, ο Χούουμπ Στέφενς καλείται να προσφέρει τις ικανότητες και τις εμπειρίες του. Να μεταλαμπαδεύσει το πνεύμα του. το οποίο τον καταξίωσε ως προπονητή. Με απλά λόγια; Ο Χούουμπ Στέφενς αποτελεί κορυφαία επένδυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δίχως όμως, κέρδη αυτή η επένδυση δεν θα αποτελεί κορυφαία αλλά έσχατη!

Δεν «παίζει» όμως, μόνος ο Ολλανδός προπονητής. «Παίζει» με συνεργάτες. «Παίζει» με παίκτες. «Παίζει» με φίλους του «δικέφαλου». Για να κάνει καλό «παιγνίδι» χρειάζεται την πλάτη τους. Η πλάτη τους μεταφράζεται σε υποστήριξη κάθε «συμπαίκτη» ανάλογα με τον χώρο ευθύνης του. Υποστηρίζοντας τον Χούουμπ Στέφενς όλοι αυτοί – κατά κανόνα – υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ.

Εξαίρεση του κανόνα; Οι φίλοι του »δικέφαλου». Αυτοί βλέπετε, στηρίζουν τους πάντες και στηρίζονται από κανέναν! Για να λέμε την πάσα αλήθεια. Έτσι; Αυτοί ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο». Του πατέρα Χρήστου για παράδειγμα. Μιας βιβλικής μορφής με σύγχρονη αντίληψη. Ο ιερέας από τον Τρίλοφο ως μαχητής στη «Θ4» παράγει έργο – ευλογία Θεού για την κοινωνία. Τέλος πάντων.

Η αναφορά μας πάντως, στις δριμύτατες παρατηρήσεις του Ολλανδού προπονητή δεν ήταν τυχαία. Να μη σας λέμε ψέματα. Υπέχει θέση απόδοσης αναλογούσας ευθύνης για την εικόνα (και) στον Χούουμπ Στέφενς. Δεν μπορεί να φταίνε μόνον οι παίκτες. Ορθά απαιτεί να διορθωθούν αυτοί αλλά … Μήπως είναι καιρός να διορθώσει κι ο ίδιος κάτι; Λέμε τώρα…

Πηγή: pamesports.gr