Στο πρώτο παιχνίδι με την Παρί (1-4), ο Ολυμπιακός άδειασε από δυνάμεις στο β’ ημίχρονο. Κάτι που φάνηκε τόσο από την εικόνα του αγώνα, όσο κι από τα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ.

Οι ερυθρόλευκοι, δηλαδή, στην πρεμιέρα μπήκαν με ενθουσιασμό και δεν έκαναν σωστή «ενεργειακή» διαχείριση, τα έδωσαν όλα στο ξεκίνημα, κι έτσι δεν είχαν άλλα αποθέματα οξυγόνου στα πνευμόνια τους, με συνέπεια να καταρρεύσουν στην επανάληψη.

Πιο ισορροπημένος

Στο αποψινό παιχνίδι η εικόνα ήταν διαφορετική. Κι αναφέρομαι σ’ αυτόν τον τομέα συγκεκριμένα. Στα τρεξίματα, δηλαδή, όπου ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς πιο ισορροπημένος.

Το ματς, άλλωστε, το είδαμε, ο Ολυμπιακός με τον Μήτρογλου σε μεγάλη μέρα και τον Ρομπέρτο να κάνει εξαιρετική εμφάνιση έφυγε με ένα πολύ σημαντικό διπλό από την έδρα της εκρηκτικής Άντερλεχτ, με τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται εξαιρετικά απειλητικοί, αλλά να μην βρίσκουν τρόπο για τα δίχτυα, όσο κι αν προσπάθησαν.

«Εργαλείο»

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αυτή τη φορά δεν κλάταρε στην επανάληψη. Είχε δυνάμεις, δηλαδή, για να κυνηγάει τις φάσεις μέχρι τέλους. Έστω κι αν δεν έπαιξε καλά σε αρκετά σημεία του αγώνα, αφού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα κι έκανε λάθη, παρά ταύτα είχε ενέργεια για να αντέξει στον ρυθμό. Διατηρούσε μια φρεσκάδα, ενώ βοηθήθηκε στο β’ κι από την παρουσία του Φουστέρ που σ’ αυτόν τον τομέα του πρέσινγκ και των τρεξιμάτων είναι «εργαλείο».

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr