Facebook Pixel Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Tα μείον που γίνονται συν!
| 2013-10-05 10:24:00

Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Tα μείον που γίνονται συν!

Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Tα μείον που γίνονται συν!

Η μη ευρωπαϊκή συμμετοχή όσο κι αν πλήγωσε τον Παναθηναϊκό, ίσως λειτουργήσει ευεργετικά όπως στο πρώτο μισό της προπέρσινης σεζόν. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Πριν από δύο χρόνια, που ο Παναθηναϊκός πήγαινε «τρένο» στο πρώτο μισό της σεζόν, με τον Λέτο να οργιάζει ως φορ κι ένα σωρό μεσοεπιθετικούς να κεντάνε, η ομάδα είχε ένα μείον που κατάφερε να το κάνει πλεονέκτημα: δεν έπαιζε στην Ευρώπη. Στοίχιζε αυτό στο πρεστίζ της ομάδας, στα ταμεία, στον κόσμο, φαντάζομαι και στους ίδιους τους παίκτες, αλλά ήταν όλοι τους φρέσκοι και ακμαίοι δίνοντας ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Όλα αυτά μέχρι που τραυματίστηκε ο Λέτο, ήρθε το ντεφορμάρισμα διάφορων παικτών και ο Φερέιρα δεν κατάφερε να βρει εναλλακτική λύση.

 

ΦΕΤΟΣ ο Παναθηναϊκός επίσης δεν παίζει Ευρώπη. Άσχημο από πολλές απόψεις, χρήσιμο όμως από άποψη κούρασης, τραυματισμών και ποδιών γεμάτων αγωνιστικά λεπτά, μώλωπες και κλοτσιές. Στην Τούμπα που θα πάει ο Παναθηναϊκός το Σαββατοκύριακο, θα βρει έναν ΠΑΟΚ που θα έχει δώσει παιχνίδι για το Europa. Ο Αστέρας με τον οποίον έπαιξε την προηγούμενη αγωνιστική, ξεκίνησε την προετοιμασία του πολύ νωρίς για να είναι έτοιμος για την Ευρώπη - δεν κατάφερε να προχωρήσει, βγήκε όμως η ομάδα από το πρόγραμμά της και δεν πατάει καλά στα πόδια της φέτος, που είναι κι ένας από τους λόγους που απομακρύνθηκε ο Τσιώλης. Ο Ατρόμητος επίσης δεν είναι ως τώρα ο περσινός καλός Ατρόμητος, παρ' όλο που είναι ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι.

 

 

ΤΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ του Αναστασίου στο ματς Κυπέλου με τον Εργοτέλη, απόρροια της μεταγραφικής ενίσχυσης των τελευταίων ημερών των μεταγραφών, λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα. Και δεν επιβαρύνθηκαν οι ίδιοι και οι ίδιοι παίκτες, με αποτέλεσμα να είναι φρέσκοι με τον Αστέρα και κάποιοι έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και πήραν φανέλα βασικού κόντρα στους Αρκάδες (Κλωναρίδης - Ντίνας) και βοηθήθηκε ο Πράνιτς να βρει ρυθμό, αφού δεδομένα ξέρει μπάλα, αλλά χρειάζεται παιχνίδια. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει ο Παναθηναϊκός το καλύτερο φετινό του παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική και να πηγαίνει στην Τούμπα όχι κάνοντας τον σταυρό του για να μην τον βρει καμιά συμφορά, αλλά για να παίξει το παιχνίδι του κι ό,τι βγει.

 

ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ κάτι καλό; Κανείς δεν ξέρει, αλλά έχοντας τα τελευταία δείγματα γραφής, διαπιστώνει κανείς ένα ανέβασμα από παιχνίδι σε παιχνίδι που είναι ελπιδοφόρο. Αν συνεχίσει αυτό το ανέβασμα σε απόδοση, τότε έχει τύχη στο παιχνίδι να είναι ένας αξιόμαχος παρτενέρ του ΠΑΟΚ σε ένα ωραίο ματς και όχι ένας σάκος του μποξ, όπως πολλοί έλεγαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags