Facebook Pixel Ας είμαστε επιεικείς
| 2013-10-06 23:57:00

Ας είμαστε επιεικείς

Ας είμαστε επιεικείς

Ο Σταύρος Κόλκας εξηγεί το γιατί ο ΠΑΟΚ κέρδισε με αυτόν τον τρόπο τον Παναθηναϊκό και αναλύει το τι θα συνέβαινε, αν ο Δικέφαλος ήταν ξεκούραστος και είχε καθαρό μυαλό. 

Υπάρχουν μερικά πράγματα στο ποδόσφαιρο που ο οπαδός αβίαστα θεωρεί πως θα πρέπει να συμβαίνουν. Όμως στο ποδόσφαιρο δε συμμετέχουν ρομπότ αλλά άνθρωποι. Και το ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε σήμερα τον Παναθηναϊκό όπως τον κέρδισε, σημαίνει πολλά.

Ο ΠΑΟΚ έκανε δύσκολη τη ζωή του. Δέχτηκε πρώτος γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, το γύρισε, δεν το τελείωσε και δέχτηκε πίεση.

Ο ΠΑΟΚ είχε 48 ώρες πριν παιχνίδι στην Ολλανδία, ο Παναθηναϊκός προετοιμαζόταν για αυτό μία εβδομάδα.

Ο ΠΑΟΚ είχε 14 τελικές στην εστία, ο Παναθηναίκός 4, ο ΠΑΟΚ είχε τετραπλάσια χαμένα τετ α τετ, όμως ο Παναθηναίκός παραλίγο να του κλέψει τον βαθμό.

Το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ είναι το σημείο που καταλαβαίνουν όλοι πως απλά θα κερδίσει ο καλύτερος, ο οποίος βρέθηκε σε αυτή τη θέση επειδή έχει φορτωμένο πρόγραμμα.

Και το ότι η ομάδα σε μία εβδομάδα μένει τρεις φορές πίσω στο σκορ και δεν χάνει, κάτι σημαίνει.

Μπορώ και εγώ να αρχίσω την μουρμούρα για τον Στέφενς και τις επιλογές του, αλλά θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα πως τον έχω καταλάβει. Δεν τον έχω καταλάβει ακόμη και δεν μπορώ να τον κρίνω. Όταν καταλήξω σε ένα συμπέρασμα πως ότι κάνει δεν έχει λογική, τότε θα ξεφωνήσω και εγώ.

Σε πρώτη φάση, βλέπω έναν προπονητή να έχει μία ομάδα στα χέρια του καινούργια και σε μία εποχή που θα έπρεπε αυτή να δένει, είναι αναγκασμένος να κάνει ροτέισον. Και καλά κάνει.

Τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα δύο δεδομένα, ο ΠΑΟΚ έχει στη σύνθεσή παιδιά που πέρυσι δεν ήταν ενεργά και όλοι αντιλαμβανόμαστε πως θέλουν τον χρόνο τους.

Αν ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκούραστος και είχε καθαρό μυαλό, τότε όλα θα κυλούσαν ομαλά και σύμφωνα με τα ρόστερ των δύο ομάδων. Και αυτό δεν είναι μειωτικό για τον Παναθηναϊκό και το ρόστερ του όπως κάποιοι θα υποθέσουν, αλλά είναι μία πραγματικότητα που την αντιλαμβάνονται όλοι όσοι καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ είχε μόλις δύο παίκτες με καθαρό μυαλό. Τον Νίνη, που έκανε ένα μεστό και γεμάτο ουσία παιχνίδι δημιουργικά και τον Σαλπιγγίδη που πίεσε τον αδύναμο κρίκο των φιλοξενούμενων, τον νεαρό Ρισβάνη.

Όλοι οι άλλοι ή είχαν κακές στιγμές παρότι ήταν σε υποφερτή μέρα – Κατσουράνης, Κίτσιου, Κλάους, Στοχ, Βίτορ – ή ήταν σε τραγική μέρα με κάποιες καλές στιγμές – Λίνο, Λάζαρ, Τζιόλης.

Αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να σηκώσει τόσες χαμένες ευκαιρίες, Δεν είναι ο ΠΑΟΚ του Σάντος που βάζαμε ένα γκολ και τελείωνε το παιχνίδι. Είναι ένας ΠΑΟΚ που βγαίνει να παίξει, που έχει την μπάλα και πιέζει τον αντίπαλό του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πίσω από την μπάλα έμεινε ελάχιστες φορές.

Για να σκοτώσεις λοιπόν τον αντίπαλο, χρειάζεσαι κυρίως καθαρό μυαλό, ξεκάθαρους ρόλους, χρειάζεσαι παίκτες που έχουν βρει ρυθμό και έχουν εξοικειωθεί με τους τρεις αγώνες την εβδομάδα.

Και επειδή σε όλους φαίνονται όλα χαλαρά, το περασμένο Σάββατο οι παίκτες ταξίδεψαν για Κρήτη, επέστρεψαν Κυριακή βράδυ, προπονήθηκαν Δευτέρα και Τρίτη, Τετάρτη πέταξαν για Ολλανδία και γύρισαν Παρασκευή απόγευμα για να παίξουν σήμερα απέναντι σε έντεκα επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που από την περασμένη Κυριακή έπιναν καφέ στην Αγία Παρασκευή εκτός από δύο ώρες τη μέρα που έκαναν προπόνηση.

Ας είμαστε λίγο επιεικείς με την ομάδα, που υπενθυμίζω… κέρδισε. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags