Facebook Pixel O Δέλλας έχει την ευθύνη!
| 2013-10-09 08:40:00

O Δέλλας έχει την ευθύνη!

O Δέλλας έχει την ευθύνη!

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να έχει άλλοθι τη διαιτησία. 

Γράφει ο Γιάννης Χωριανόπουλος. 

Οποιοι είδαν το βίντεο με τη φάση που ο βοηθός Κασαβέτης ακυρώνει το γκολ του Πόποβιτς μπορεί να πάρει μια γεύση από τη διαιτησία που αντιμετώπισε η ΑΕΚ το Σάββατο στην Καλλιθέα. Για τις 2-3 φάσεις που οι παίκτες της ΑΕΚ κόπηκαν με οφσάιντ αφήστε το καλύτερα γιατί θα πέσει πολύ στενοχώρια.

Η ΑΕΚ αδικήθηκε, οι βοηθοί πάνε στα σπίτια τους, τέλος η κουβέντα για τη διαιτησία.

Ακόμα όμως και η διαιτητική «σφαγή» δεν αποτελεί άλλοθι για αυτήν την ΑΕΚ. Που παίζει στη Γ' κατηγορία με αντιπάλους ομάδες που αποτελούνται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Και ενώ οι δικοί της παίκτες προπονούνται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και με τη διοίκηση Μελισσανίδη δεν τους λείπει τίποτα.

Η εμφάνιση της ΑΕΚ στην Καλλιθέα ήταν πολύ πολύ κακή. Δεν είναι ότι δεν έβγαλε γκολ άλλα δεν έκανε ούτε και φάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Οι ευθύνες των παικτών είναι μεγάλες. Εξίσου μεγάλες όμως είναι και του Δέλλα.

Για το γεγονός ότι έπαιξε για 98 λεπτά που κράτησε το παιχνίδι ένα σύστημα (4-3-3) που δεν τράβαγε, για το γεγονός ότι έκανε τις αλλαγές πολύ αργά αλλά και για το γεγονός ότι κατέβασε την 11άδα με δύο πρόσωπα σε καίριες θέσεις και ενώ όλη την εβδομάδα έδειχνε ότι θα βρίσκονταν είτε στον πάγκο είτε στην εξέδρα.

Δεν έπαιξαν ο Σταθάκης και ο Μπρέτσεβιτς, έπαιξαν ο Ρόβας και ο Ντ' Ακόλ. Τρεις ενστάσεις για αυτό. Ο Σταθάκης προέρχεται από κακές εμφανίσεις στα φιλικά αλλά δύο πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Και δε γίνεται ενώ όλη την εβδομάδα να δείχνει ο Δέλλας ότι θα είναι στους 11 να μην τον βάζει. Του κόβει τα φτερά. Τον Μπρέτσεβιτς τον ξενέρωσε ο «κολοσσός» με το να του δίνει φανέλα βασικού στο δίτερμα και το Σάββατο να είναι έκτος αποστολής (αναγκαστικά λόγω του αριθμού των ξένων). Οσο για τον Ντ' Ακόλ: είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος φορ της ΑΕΚ. Ομως τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και όσες μέρες έκανε θεραπεία άλλες τόσες έκανε προπόνηση την εβδομάδα που πέρασε στα Σπάτα. Αρχισε το ματς και ήταν από τους χειρότερους. Χωρίς να φταίει.

Ο Δέλλας έκανε λάθη. Το ξέρει καλά. Στα υπέρ του όμως είναι και δυο πράγματα για να μην αδικηθεί. Υπήρξε από τους καλύτερους στόπερ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι δεδομένο ότι ξέρει μπάλα. Εχει το υπόβαθρο να βελτιωθεί. Τόσο στην προετοιμασία της ομάδας όσο και στο κοουτσάρισμα. Στα υπέρ του επίσης ότι στήριξε τους παίκτες του δημόσια. Και ότι η ομιλία του μετά το ματς όσο και στην επόμενη προπόνηση ήταν αυτή που έπρεπε. 

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags