Η Μπαρτσελόνα του Μαρτίνο είναι σίγουρα διεκδικήτρια του συγκεκριμένου βραβείου. Είναι πρώτη, έχοντας το απόλυτο μέχρι στιγμής. Επιπρόσθετα είναι πρώτη και στις περισσότερες κατηγορίες. Καλύτερη άμυνα με μόλις 6 γκολ αλλά και καλύτερη επίθεση με 28. Αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και κερδίζει ακόμα και χωρίς τον Μέσι στην σύνθεση της. Ο Νεϊμάρ, επίσης, δείχνει να έχει προσαρμοστεί στο παιχνίδι της νέας του ομάδας.

Νικήτρια όμως δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Επίσης πρώτη, ισοβαθμώντας με την Μπαρτσελόνα, έχοντας κάνει το απόλυτο και φυσικά περνώντας από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου με 0-1. Έχει επίσης την καλύτερη άμυνα με μόλις 6 γκολ παθητικό σε συνέχεια της περσινής πρωτιάς της σε αυτή την κατηγορία. Πέρα από το γεγονός ότι είναι το αουτσάιντερ αλλά και ότι αποτελεί την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, η Ατλέτικο έχει πετύχει και κάτι εξίσου σημαντικό. Έχει ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο την πώληση του Ρανταμέλ Φαλκάο, του βασικού επιθετικού της ομάδας μέχρι πέρσι αλλά και αγαπημένου της κερκίδας. Ο Βίγια αλλά κατά βάση ο Ντιέγκο Κόστα (10 γκολ σε 8 ματς) αποτελούν πια τα είδωλα για τους Μαδριλένους. Με την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λίγκ (δυο στα δυο και εκεί) να κάνει την επιτυχία της ακόμα πιο σπουδαία, η Ατλέτικο δείχνει ότι θα μας απασχολήσει για πολύ ακόμα την φετινή περίοδο.

Η κακή

Η Σεβίλλη μέχρι στιγμής έχει μόλις 9 βαθμούς σε 8 ματς κάνοντας ένα πολύ κακό ξεκίνημα. Η βαθμολογία που παίρνουν όμως οι διοικούντες τον σύλλογο παίρνει εξαιρετικό βαθμό. Το καλοκαίρι πούλησαν Μέντελ, Κοντόγκμπια, Νεγρέδο και Χεσούς Νάβας λαμβάνοντας περισσότερα από 70 εκ. ευρώ. Το μεγάλο αυτό νούμερο όμως δεν επενδύθηκε εξολοκλήρου στην ομάδα και στις ανάγκες της και έτσι φέτος οι Ανδαλουσιανοί παρουσιάζονται με αρκετά κενά. Το καλό για την Σεβίλλη είναι πως η ομάδα δείχνει να ξεπερνά την πολύ κακή εκκίνηση και να βρίσκει τα πατήματα της. Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ράκιτιτς που έχει πάρει το βάρος της ομάδας στις πλάτες του.

Η ομάδα που δεν πείθει καθόλου μέχρι στιγμής όμως, είναι η Βαλένθια. Παρά τους βαθμούς που έχει κερδίσει στις τελευταίες αγωνιστικές η Βαλένθια παρουσιάζει ένα πολύ κακό πρόσωπο από την αρχή της φετινής χρονιάς. Ο προπονητής της ομάδας και πρώην ποδοσφαιριστής της, Μίροσλαβ Τζούκιτς, έχει πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της θητείας του στην ομάδα που αγαπήθηκε όσο λίγοι. Αυτή η αγάπη του κόσμου είναι και η σωτηρία του στον πάγκο αφού σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ήδη παρελθόν.

Από την αρχή της σαιζόν τα προβλήματα ξεκίνησαν στο εσωτερικό της ομάδας με την κόντρα να ξεσπά μεταξύ του αμυντικού Ραμί και του Τζούκιτς. Το αποτέλεσμα ήταν να χαλάσει το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας και να αποδιοργανώσει τον σύλλογο. Οι δυο πρόσφατες νίκες απέναντι σε Γρανάδα και Ράγιο Βαγιεκάνο έδωσαν χρόνο στην ομάδα να ηρεμήσει ακόμα και αν οι εμφανίσεις δεν ήταν καλές και ίσως η διακοπή του πρωταθλήματος να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την Βαλένθια. Μάλιστα το τελευταίο αποτέλεσμα (1-1) απέναντι στην Ατλέτικ Μπιλμπάο του «πρώην» Ερνέστο Βαλβέρδε στο νέο Σαν Μαμές αποτελεί καλό σημάδι για την συνέχεια. Οι αμφιβολίες βέβαια, έχουν να κάνουν περισσότερο με την χαμηλή απόδοση στο σκοράρισμα (11 γκολ) αλλά και την μη ένδειξη εμπιστοσύνης του κόσμου προς το πρόσωπο του Έλντερ Πόστιγκα ως αντικαταστάτη του Σολδάδο.

Η άσχημη

Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσε να φιγουράρει η φετινή Ρεάλ Μαδρίτης, όμως είναι πολύ νωρίς για να την κρίνουμε τόσο σκληρά. Βρίσκεται, βέβαια, ήδη 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή μη έχοντας πείσει με τις έως τώρα εμφανίσεις της. Η έλευση σημαντικών ποδοσφαιριστών αλλά και η αλλαγή προπονητή σίγουρα χρειάζονται χρόνο για να φέρουν αποτελέσματα. Ειδικά η περίπτωση του Γκάρεθ Μπέιλ, του Ουαλού εξτρέμ για τον οποίο χύθηκαν τόνοι μελάνι, είναι χαρακτηριστική. Δεν τον έχουμε δει σε συνεχόμενα παιχνίδια βασικό, δεν ξέρουμε που θα αγωνίζεται στο σύστημα του Αντσελότι και συν τοις άλλοις τραυματίστηκε πρόσφατα και θα παραμείνει στα πιτς για περισσότερο από 2 εβδομάδες.

Η νικήτρια όμως αυτού του «βραβείου» είναι η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι την περασμένη χρονιά ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 4η προνομιούχο θέση μόλις ένα βαθμό πάνω από την 5η Βαλένθια. Φέτος με μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες η Σοσιεδάδ βρίσκεται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Βάσκοι κέρδισαν για πρώτη και τελευταία φορά φέτος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και από τότε παραπαίουν. Οι συχνοί τραυματισμοί και οι αγώνες του Τσάμπιονς Λίγκ (επιτυχία η είσοδος στους ομίλους) δείχνουν να «γονατίζουν» την ομάδα, τουλάχιστον στο πρωτάθλημα.
Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε εκτός έδρας από την μέχρι εκείνη την στιγμή ουραγό Ράγιο Βαγιεκάνο ως αποτέλεσμα των πολλών συνεχόμενων αγώνων που έδωσε σε μικρό διάστημα. Αποδεικνύεται πως δεν έχει το απαιτούμενο βάθος στο ρόστερ της για να ανταπεξέλθει σε Τσάμπιονς Λίγκ και πρωτάθλημα. Από την άλλη η αποχώρηση του πολύ επιτυχημένου Φιλίπ Μοντανιέ και η έλευση του νέου προπονητή Αρασάτε φαίνεται πως έχει αποδιοργανώσει την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν. Η διακοπή ίσως εξελιχθεί σε ένα πολύ καλό φάρμακο για τους Βάσκους που οφείλουν να δείξουν καλύτερη εικόνα στο μέλλον.

Πηγή: overlap.gr