MΟΥΧΑ-χα γκολ γκολ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά, αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα...

Νομίζω πως κάπως έτσι θα περιέγραφε ο μεγάλος Χάρρυ Κλυνν ένα από τα πιο... γελοία αυτογκόλ που έχουν μπει σε τέτοιο επίπεδο και η (κακοστημένη από τον Σάντος) Εθνική Ελλάδας -κυριολεκτικά από το πουθενά- βρέθηκε στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου μπροστά στο σκορ. Το οποίο μάλιστα της έφτασε για να κερδίσει με το αγαπημένο της και κλασικό για τον Πορτογάλο τεχνικό της (τέταρτο σερί) 1-0 τους... βαριεστημένους (μέχρι το 80') Σλοβάκους.

Γκάφα σαν κι αυτή του γκολκίπερ Μούχα στο ελεγχόμενο γύρισμα από τον Σκρτελ, που πήγε να κοντρολάρει με το εξωτερικό την μπάλα κι αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του, ούτε ο... γίγαντας Κοστάντζο δεν έχει διαπράξει στο "Καραϊσκάκης"! Οσοι μάλιστα τηλεθεατές για να μην τους πάρει ο... ύπνος από την ποδοσφαιρική παρωδία που παρακολουθούσαν έκαναν ζάπινγκ, πιθανότατα για μια στιγμή να μπερδεύτηκαν αφού την ίδια ώρα στο STAR είχε τον... Μίστερ Μπιν!

Πάλι καλά δηλαδή που δεν... έκρινε από μόνο του την πρόκριση αυτό το... περίεργο και συνάμα αστείο αυτογκόλ, γιατί αντιλαμβάνεστε πως μετά οι... θεωρίες συνωμοσίας θα έδιναν και θα έπαιρναν πανευρωπαϊκά. Ηδη πάντως από το ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης στα social media είχαν... ξεσκίσει τον Σλοβάκο γκολκίπερ.

Από το ότι... έγραψε ιστορία αφού μετά το... μούφα γκολ υπάρχει πλέον στο ποδόσφαιρο και το Μούχα αυτογκόλ, μέχρι και πως το είχε παίξει... άσο στο ημίχρονο! Βέβαια, υπάρχει και η άλλη ερμηνεία, που θέλει το... αυτογκόλ να ήταν δουλεμένο στις προπονήσεις της Εθνικής Ελλάδας. Με την έννοια πως κατάφερε με το παιχνίδι της εκτός από τους θεατές να... υπνωτίσει και τους αντιπάλους της!

Στα σοβαρά τώρα, η "γαλανόλευκη" μπορεί να έχει "αντιαισθητικό" αγωνιστικό στυλ, αλλά με αυτό έμαθε εδώ και χρόνια να πορεύεται, να κάνει επιτυχίες και να προκρίνεται στην τελική φάση των μεγάλων διοργανώσεων. Κι αυτό το (κατά πολλούς στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας) "αποκρουστικό ποδόσφαιρο" που συνήθως παίζει, είτε αρέσει είτε όχι, την έχει καθιερώσει ως δύναμη και βαριά φανέλα πλέον στην Ευρώπη. Φυσικά με αρκετή δόση πάντα τύχης, την οποία λες και κληρονόμησε ο Σάντος από τον Ρεχάγκελ.

Ρεαλιστικά η ανώτερη Βοσνία, που αξίζει 100% την απευθείας πρόκριση σε σύγκριση με μας, δεν μπορεί να "κολλήσει" την Τρίτη στη Λιθουανία. Με τη... ρέντα, όμως, που διαχρονικά συνοδεύει την Εθνική Ελλάδας από το 2004 και μετά, ποιος μπορεί να αποκλείσει ένα ακόμη θαύμα; Δηλαδή να κερδίσουμε με 1-0 το Λίχτενσταϊν και η Βοσνία να έχει φέρει ισοπαλία στη Λιθουανία, με αυτογκόλ του Ντζέκο και πέντε δοκάρια...

Από κει και πέρα το νέο τρικ του Σάντος, με τον Σαμαρά πίσω από τον Μήτρογλου, "μπλόκαρε" τη "γαλανόλευκη" που πέταξε 45' χωρίς φάση (εκτός από μια κεφαλιά του Μανωλά). Το διόρθωσε στο β' ημίχρονο με την είσοδο του Νίνη και τον "Σαμ" να πηγαίνει αριστερά αντί του Λάζαρου, διάστημα στο οποίο δημιούργησε μια μεγάλη φάση (με τον Μητρογλου) και μερικές... υποψίες ευκαιριών. Για ρυθμό και οργανωμένο παιχνίδι δεν το συζητάμε. Οσον αφορά τη Σλοβακία απείλησε για πρώτη φορά στο 82' και μόνο προς το τέλος φάνηκε, όταν η ελληνική ομάδα οπισθοχώρησε χωρίς λόγο.

Στο διά ταύτα, ο Σάντος μπορεί να μίλησε μετά τη λήξη για πολλές φάσεις για γκολ που έκανε η Εθνική Ελλάδας, αλλά μάλλον πρέπει να τις... ονειρεύτηκε στον πάγκο. Τουλάχιστον με σερί νίκες και μηδέν παθητικό χτίζεις ψυχολογία και χαρακτήρα εν όψει μπαράζ.

Πηγή: Goal