Η Ενωση δημιουργεί σε κάθε ματς πάνω από 10 τελικές προσπάθειες, αλλά σκοράρει δύσκολα και μετά κόπων και βασάνων. Ούτε ο Μπρέσεβιτς ούτε ο Ντακόλ έχουν καταφέρει ακόμα να... πυρπολήσουν τα αντίπαλα δίχτυα και να αποδείξουν ότι θα σηκώσουν το βάρος της επίθεσης.

Το πρώτο στοιχείο που αποδεικνύει του λόγου το αληθές αφορά την αναλογία τελικών προσπαθειών με γκολ ανά παιχνίδι. Απέναντι στον Μανδραϊκό η Ενωση απείλησε 13 φορές και βρήκε δίχτυα μόλις δύο. Στο αμέσως επόμενο ματς, οι «κιτρινόμαυροι» πετυχαίνουν τα ίδια γκολ, αν και οι τελικές τους προσπάθειες αυξήθηκαν κατά πέντε.

Εν συνεχεία έρχεται το κάζο της Καλλιθέας, όπου σε ανάλογο αριθμό προσπαθειών με αυτόν της Φυλής, η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν. Η συχνότητα σκοραρίσματος δεν άλλαξε ούτε απέναντι στον Ηλυσιακό. Ο «δικέφαλος» πετυχαίνει τρία τέρματα τη στιγμή που «πατάει» τις 20 τελικές. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ενωση σκοράρει ένα γκολ ανά έξι προσπάθειες.

Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με την παραγωγικότητα των μεσοεπιθετικών και τις συμμετοχές τους στις φάσεις. Ο Μπρέσεβιτς, πάντως, είναι αυτός που έσπασε τα κοντέρ την Κυριακή. Ο Κροάτης πέτυχε ένα γκολ τη στιγμή που είχε 9 κλασικές τελικές, ενώ τρεις φορές έκανε τη λάθος επιλογή. Τάση ανόδου έδειξε ο Πόποβιτς, ενώ ξεχώρισε και ο Κορδέρο με τρεις προσπάθειες.

ΟΙ 5+1 ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΓΡΟΝΤΗ

Ο,τι δεν έκαναν οι μεσοεπιθετικοί (πλην του Πλατέλλα) στα προηγούμενα ματς, το έπραξε ο Δημήτρης Γροντής. Ο νεαρός μέσος άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία και έβγαλε εις πέρας το έργο που του ανέθεσε ο Δέλλας. Ο Γροντής ζήταγε και μοίραζε την μπάλα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καταγράφοντας μάλιστα 5 ωραίες κάθετες πάσες «πάρε βάλε». Ουσιαστική είναι και η συμμετοχή του στο πρώτο γκολ ως ο ποδοσφαιριστής που έβγαλε την κόντρα και άνοιξε την άμυνα του Ηλυσιακού.

ΠΗΓΗ: Goal