Facebook Pixel Η 2η θέση είναι αποτυχία!
| 2013-10-16 14:28:00

Η 2η θέση είναι αποτυχία!

Η 2η θέση είναι αποτυχία!

Οταν, πολλούς μήνες πριν, είχε γίνει η κλήρωση των ομίλων γι' αυτήν την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι περισσότεροι χαμογέλασαν. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.  

Στο άκουσμα των αντιπάλων της Εθνικής όλοι την έχρισαν (σχεδόν) ως το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση.

Ομως η αλήθεια στο ποδόσφαιρο δεν είναι αυτή που βγάζει η κληρωτίδα, αλλά αυτά που βγαίνουν στο γήπεδο και αυτούς τους περίπου 13 μήνες που έχουν διαρκέσει τα ματς του ομίλου μας, όσο και αν μας πληγώνει στον απολογισμό, η Βοσνία έβγαλε καλύτερη εικόνα.

Πέτυχε περισσότερα γκολ από την Εθνική μας και γι' αυτό (με βάση το περίεργο σύστημα της FIFA) πάει εκείνη απευθείας στη Βραζιλία, αλλά και τα μεταξύ μας παιχνίδια να μετρούσαν, πάλι οι Βόσνιοι υπερτερούν αφού στο Καραϊσκάκη πήραν σχετικά εύκολα την ισοπαλία, ενώ στο «σπίτι» τους πέτυχαν μια μεγάλη και δίκαιη νίκη.

Γυρνώντας αυτούς τους 13 μήνες πίσω, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Εθνική μας δεν μπορεί να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί. Δεν μπορεί καν να διαχειριστεί εύκολα αγώνες που πρέπει να κάνει εκείνη παιχνίδι. Φάνηκε και στο προηγούμενο ματς με τη Σλοβακία, φάνηκε και χθες με το Λίχτενσταϊν, αλλά και στα περισσότερα παιχνίδια της σε αυτήν την πορεία.

Ισως να ήταν καλύτερα για τον Σάντος και τους παίκτες του να είχαν πέσει σε πιο «δύσκολο» όμιλο και με αντιπάλους που για να τους κερδίσεις δεν θα πρέπει να παίξεις εσύ καλή μπάλα, αλλά απλά να μην αφήσεις εκείνους να κάνουν το παιχνίδι τους. Οπως είχε γίνει στο θαύμα της Πορτογαλίας.

Θαύματα όμως σαν κι αυτό γίνονται μόνο μια φορά. Χθες αυτό που περιμέναμε στο Κάουνας δεν έγινε και έτσι οι Βόσνιοι με την καλύτερη διαφορά τερμάτων κράτησαν σφιχτά μέχρι την τελευταία αγωνιστική την πρώτη θέση που, είτε μας αρέσει είτε όχι, την άξιζαν γιατί έπαιξαν καλύτερη μπάλα.

Η δεύτερη θέση για την Εθνική μας -σε έναν όμιλο σαν κι αυτόν που είχε χαρακτηριστεί μάλιστα από την πλειοψηφία του Τύπου ως «παραγγελιά», καθώς δεν υπήρχε ούτε μια από τις παραδοσιακές ομάδες της ηπείρου- δεν μοιάζει αλλά είναι αποτυχία, άσχετα αν έχουμε την υψηλότερη βαθμολογία από οποιονδήποτε άλλον δεύτερο, κάτι που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο και την ποιότητα των άλλων ομάδων.

Για τον Σάντος όμως και τους παίκτες του ο απολογισμός δεν θα γίνει τώρα, αλλά αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μπαράζ, η οποία δίνει -όπως και στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής- μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags