Σε εκείνο το σημείο γεννήθηκε η Zirconia Starfighter ή, αλλιώς, το κορίτσι, που ζωσμένο με μια ασπίδα στην κοιλιακή της χώρα, πετάει σπίθες στο κοινό της ακονίζοντας πάνω της το δισκοπρίονο της.

Εμπνευσμένη απο την underground κουλτούρα, με σύμβολό της τη φωτιά και το σίδερο, η Zirconia ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και κάτω απο τους ήχους "εργοστασιακής" μουσικής κάνει αυτό που ξέρει καλά: εντύπωση.

Εκεί που οι αντι ασφυξιογόνες μάσκες είναι ερωτικο αξεσουάρ, τα καλώδια του ρεύματος εκκεντρικό χτένισμα και τα κάγκελα φυσικό περιβάλλον, εκεί που το λάτεξ, το βινύλ, τα μαστίγια, οι δέστρες και τα υπόλοιπα άγρια σύνεργα είναι προέκταση του εαυτού της, η Ειρήνη, χορεύει και παίζει με τις φλόγες:

-Πες μας λίγα λόγια για το περίφημο grinding show.

Οι -ολοένα κι αυξανόμενες- δουλειές που σημειώνονται στα χρονικά της πορείας μου ως Zirconia, με την απαραίτητη πρόοδό τους στον ποιοτικό τομέα και, με το επιθυμητό μεράκι, έβρισκαν το αντίκρισμα που επιθυμούσα ώστε να συνεχίσω την τρέλα μου αυτή.

Σήμερα, παραθέτω ένα φωτογραφικό μου project σε μια αλληλουχία εικόνων μερικών γνώριμων χώρων που, με τη δική μου εικαστική και προσωπική παρέμβαση μετατρέπονται σε χώρους που σε ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους, αισθησιακούς, παραμυθένιους, σαγηνευτικούς. Θα μου πείτε, οι ίδιοι αυτοί χώροι δεν το καταφέρνουν από μόνοι τους αυτό χρόνια τώρα; Φυσικά και ναι. Και, ακριβώς επειδή το κατορθώνουν αυτό, τα αποτελέσματά τους επάνω μου ίσως σας πείσουν στο διπλάσιο.

Διότι, πέρα από την κλασική αφύπνιση των αισθήσεων από κάποιο φλερτ, μια ιδέα ή ακόμα και από την ίδια την σεξουαλική πράξη, τα ένστικτα που μας ξυπνάει ένας χώρος μπορούν να απελευθερώσουν ένα πρωτόγνωρο σε εμάς δημιουργικό οίστρο που μπορεί κάλλιστα να παραλληλιστεί ή και να μετατραπεί ακόμα σε κάποιο είδος σεξουαλικού ταμπεραμέντου.

Ίσως για τον μέσο νου να φαντάζουν κάπως μη γνώριμα αυτά τα συναισθήματα. Αλλά στους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τη δημιουργία περισσότερο από καθετί στον κόσμο, η όλη διαδικασία αρκεί για την προσωπική δική μας ικανοποίηση. Θα αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους.

Παραθέτω μια εικόνα των πιο «βάρβαρων» κι αλλοπρόσαλλων (καθότι έχουν χαρακτηριστεί και έτσι) περιπτώσεων σκηνικής μου παρουσίας, για να προχωρήσω αργότερα στο δημιουργικό φωτογραφικό κομμάτι για το οποίο έγινε λόγος προηγουμένως. Το angle grinding show μου με τον γωνιακό τροχό που, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Show που, ενώ προϋπήρχε ανέκαθεν στο εξωτερικό, στη δική μας χώρα παραμένει ακόμα άγνωστο και θεωρείται και «τραβηγμένο» από πολλούς. Βασίζεται στις σπίθες σαν οπτικό εφέ, την ένταση και όλα όσα μπορεί μια σπίθα να σημαίνει ή να μας κάνει να νιώθουμε.

Οι φωτογραφήσεις μου στη Γερμανία και τη Γαλλία υπήρξαν το καλύτερο σχολείο για μένα. Όντας ποιοτικές από μόνες τους δεν χρειαζόταν να κάνω και πολλά πράγματα με τα αποτελέσματα που μου έδιναν έτοιμα στα χέρια οι εκεί μετρ της φωτογραφίας. Μπορούσα να υλοποιήσω concepts εικόνων ξεκινώντας από το πιο ονειρικά και αθώα πλασμένα παραμύθια μέχρι και τα πιο προκλητικά fetish latex, με τις sexy υφές τους να δίνουν και να παίρνουν.

Στην Ελλάδα οι φωτογράφοι, αν και μεγάλα ταλέντα έπρεπε να το «δουλέψουν» αυτό σε πρώτο στάδιο. Ορισμένοι, λίγοι κι εκλεκτοί, γνωρίζουν πώς να αποδώσουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε concept πλέον.

-Τί συμβαίνει όμως, όταν η Zirconia επισκέπτεται το ιδιαίτερο ξενοδοχείο των ονείρων, εκεί που κάθε φαντασίωση μπορεί να γίνει πραγματικότητα;

Όταν μου ζητείται από ταλαντούχους φωτογράφους να αναδείξουν το ταλέντο τους πέρα από το χώρο της στουντιακής φωτογραφίας, πέρα από τα άπειρα ενδιαφέροντα outdoor locations οι αμέσως επόμενοι ενδιαφέροντες χώροι που μου έρχονται στο νου, δεν είναι άλλοι από αυτούς των δωματίων και των χώρων του ξενοδοχείου Πρίαμος. Εκεί, στην καρδιά της Αθήνας, μέσα στο βασίλειο του γκρίζου, της πεζότητας και της ωμότητας, οι χώροι αυτοί φαντάζουν σαν μικρός παράδεισος για την εκπλήρωση πάσης φύσεως φαντασιώσεων. Δε μιλάμε μόνο για τις σεξουαλικές εδώ αλλά και για αυτές που ικανοποιούν τις ανάγκες ενός δημιουργού.

Ξεκινώντας από τη "Μικρή Barbie" που είναι αρκετά δημοφιλές δωμάτιο, καθότι διαθέτει jacuzzi σε απίστευτα λογικές τιμές, παρατηρούμε ότι, το κυρίαρχο χρώμα του -κατά τα άλλα απλού κι απέριττου αυτού- δωματίου, είναι το μοβ. Το μοβ θεωρείτο κάποτε το χρώμα των δικηγόρων ή και των δικαστών ακόμα. Προσωπικά μου βγάζει μια αυστηρότητα. Αλλά με τον τρόπο που αποδίδεται τόσο απαλά και ισορροπημένα στο δωμάτιο αυτό το χρώμα, άνετα βγάλαμε δύο εντελώς διαφορετικά concepts με την φωτογράφο μου την Σοφία Κουμπάρου.

Από «σκοτεινή νεράιδα» περάσαμε σε modern days pinup/Burlesque concept, κομμένο και ραμμένο τόσο στην δική μας όσο και στην απαιτητική εποχή των 60's. Κυριαρχεί μεν το αυστηρό μοβ αλλά με ζωηρές glitter πινελιές και αξεσουάρ όπως nipple pasties και fascinators που προσφέρουν μια νότα «τσαχπινιάς» της εποχής.

Στο δωμάτιο «του Μαχαραγιά», ο κλασικός ανδρικός νους θα περίμενε σίγουρα κάτι μεταξύ χανούμισσας και Ανατολίτισσας υπηρέτριας. Έχω το συνήθειο όμως να μου αρέσει να ξεφεύγω από τα κλισέ και να παίζω με τις αντιθέσεις. Έτσι, στο εν λόγω δωμάτιο παίξαμε με υλικό που κανείς δε θα προέβλεπε: λάτεξ, σε όλο του το μεγαλείο. Για να πιστέψουν κι οι Ανατολίτες στις «νεράιδες».

Στο ίδιο δωμάτιο φόρεσα και κάτι πιο αποκαλυπτικό, από την ίδια εταιρία καθαρά, σε ίδια γυαλισμένη λάτεξ υφή από δική μου καθαρά επιλογή κι όχι κανενός «αφέντη».

Γαλάζιο: το αγαπημένο μου χρώμα σε όλες του τις αποχρώσεις. Κυρίως όμως σε αυτές του lagoon blue και του τιρκουάζ. Believe it or not το αγαπώ από μωρό ακόμα και στα χρώματα των μαλλιών μου, με αυτό έβαφα τα μαλλιά κάθε κούκλας μου. Κάποτε κι εγώ μεγάλωσα και, έπιασα τα μαλλιά μου και τα μάτια (που από μόνα τους είναι γαλαζοπράσινα) και το μακιγιάζ ακόμα και των χειλιών μου, στο απέραντο γαλάζιο. Ας είναι το χρώμα της θλίψης και ένα από τα πιο εξωπραγματικά (η αλήθεια είναι πως είναι το μοναδικό χρώμα που δεν συναντάμε σε κανένα φαγητό της τροφικής μας αλυσίδας).

Για μένα είναι ένα με το σώμα, το είναι μου το ίδιο. Πράγμα που το δείχνω με κάθε ευκαιρία. Το γαλάζιο δωμάτιο δε θα μπορούσε παρά να αποτελέσει το ιδανικό για την σύλληψη αυτή.

Όσον αφορά το γαλάζιο, ο Γιάννης ο Τσιλίδης το απέδωσε ικανοποιητικότατα όπως όλοι περιμέναμε, πρόσθεσα όμως και μια φωτογραφία της φίλης μου της Ίσιδας, από ένα παλαιότερο shooting με full body painting και κοχύλια που ταίριαξε. Για το δωμάτιο «Φαντασία» δεν μπορούσα να περιοριστώ σε ένα και μόνο concept γι’ αυτό και θα παρελάσουν πολλά στην συγγραφική μας αυτή πορεία.

Ξεκινάω με ένα μικρό γλυκό ταξίδι στον κόσμο του απόλυτου φούξια, σε συνδυασμό με φανταχτερά πράσινα και ροζ που κοσμούν ένα δωμάτιο, όντως βγαλμένο μέσα από τον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού. Ο φίλος και συνεργάτης Γιώργος Chronos, απέδωσε έναν κόσμο με cupcakes της Gabrielle (G Creations) και κομψοτεχνήματα στον τομέα της περούκας από την Έλενα Κοσμαΐδου (που κοσμεί την κώμη μου στα περισσότερα από αυτά projects) κυριολεκτικά μέσα στην γλύκα. Και, μας υπενθύμισε ότι, μερικά από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι τα… απαγορευμένα και παχυντικά!

Σαν γραφίστρια, δε θα μπορούσα να μην επηρεαστώ από την αρχή των σπουδών μου από την Pop-art και τον Andy Warhol. Σαν modern pinup δε θα μπορούσα να μην είχα επηρεαστεί από πόζες των Marilyne Monroe, Bettie Page, Jane Mansfield και Marlene Dietrich. Έτσι, το Pop Room δε θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα σε μια φωτογράφηση με άλλον από τον μετρ των fetish, pinup και alternative φωτογραφήσεων Γιάννη Τσιλίδη.

H φωτογράφηση αυτή έγινε με ρούχα από τα XPleasure & Protagonista Fashion Stores. Styling, μακιγιάζ και μαλλιά, όλα δια χειρός Zirconia. Oι πόζες ήταν αυθόρμητες με έναν σέξυ καλοκαιρινό αέρα να διαχέεται στο χώρο, όπως αρμόζει σε κάθε true pinup για να κάνει ό,τι αισθάνεται, με φυσικό τρόπο. Ήταν μια από τις καλύτερες φωτογραφήσεις μας με τον Γιάννη, η πρώτη μας στον Πρίαμο και, παραδειγματική του αυθορμητισμού που επέδειξα τότε. Έπεται συνέχεια!...

...Εκεί που σταματάει η μίνι φούστα και η μαύρη γόβα, εκεί δηλαδή που σταματάει η κλισέ σεξουαλικότητα των περισσότερων γυναικών, εκεί ξεκινάει η Zirconia...

Οι φωτογράφοι του σημερινού μας section ήταν οι:

• Martin Black (http://martin-black.com)

• Τάσος Ωραιόπουλος

• Γιάννης Tσιλίδης (www.johntsilidis.com)

• Άννα-Σοφία Κουμπάρου

• Ίσιδα

• Γιώργος Chronos

Model/MUA/Concepts: Zirconia Starfighter

Web: http://www.zirconia-starfighter.com

Tumblr: http://www.zirconiastarfighter.tumblr.com

Blogspot: http://www.zirconia-starfighter.blogspot.gr

Myspace: http://www.myspace.com/tanyatreed

Twitter: http://www.twitter.com/Zirconia_Star

Modelmayhem: http://www.modelmayhem.com/Zirconia

Youtube: http://www.youtube.com/tanyatreed