Facebook Pixel Θέλει να γίνει... Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός!
| 2013-10-19 16:34:00

Θέλει να γίνει... Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός!

Θέλει να γίνει... Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός!

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Πειραιώτες με τους Καταλανούς και γιατί πρέπει να τους... διαδεχθούν στο Τσάμπιονς Λιγκ; Η απάντηση στο θέμα του sportdog!


Δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα που επαναρχίζει. Είναι ότι πλησιάζει και η μεγάλη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό. Στο ματς, δηλαδή, που θα παιχτούν πολλά για την πρόκριση στην επόμενη φάση του τσάμπιονς λιγκ.

 

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι απλά. Με μια ισοπαλία και μια νίκη κόντρα στην Μπενφίκα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση.

 

Ωστόσο, η μεγάλη πρόκληση είναι η έδρα της Μπενφίκα. Με την έννοια ότι η πορτογαλική ομάδα έχει να χάσει ένα χρόνο στο γήπεδό της σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και, μάλιστα, η εντός έδρας ήττα ήταν από την Μπαρτσελόνα με 2-0 στις 2 Οκτωβρίου 2012. Αυτή ήταν και η τελευταία απώλεια βαθμών που είχε.  

 

Από τότε σε εφτά ματς στο γήπεδό της η Μπενφίκα έχει μόνο νίκες σε τσάμπιονς και γιουρόπα λιγκ. Κι όχι με τίποτα εύκολες ομάδες, αλλά με Σπαρτάκ Μοσχ., Λεβερκούζεν, Σέλτικ, Φενέρ, Νιούκαστλ, Μπορντό και Άντερλεχτ.

 

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αν πάρει «Χ» ή «2» θα γίνει η πρώτη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα (και μετά από ένα χρόνο) που κατάφερε να στερήσει τη νίκη μέσα στο Ντα Λουζ από την Μπενφίκα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags