Φέρνοντας στο μυαλό μας τις περσινές μάχες των δύο ομάδων, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε το πόσο δυνάμωσαν τον ΠΑΟΚ οι ισχυρές προσωπικότητες που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και το πώς η συνεργασία της διοίκησης του Αστέρα με τα γραφεία μάνατζερ που εμπιστεύεται αυτό το καλοκαίρι δεν λειτούργησε ευεργετικά για τον σύλλογο.

Ο Στέφενς ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα που χρησιμοποίησε με τον Παναθηναϊκό και έδωσε παρόμοιες εντολές. Ο Νίνης κινήθηκε στη δεξιά πλευρά και ήταν σαφής ο στόχος να κινηθεί ελεύθερα και χωρίς μπάλα ο Στοχ και να πάρει το μεγαλύτερο βάρος στη δημιουργία ο Νίνης. Ο Βεργέτης αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στους Πολ, Σέτι χωρίς να δικαιωθεί η επιλογή του από την εμφάνισή τους. Επιπλέον δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στη συνολική λειτουργία της ομάδας του η απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον Ναβάρο σε ρόλο δεξιού μπακ. Είναι απίστευτο αλλά ο Βεργέτης είχε 15 μέρες να διαβάσει τον ΠΑΟΚ και αποφάσισε να ρίξει τον Ναβάρο στον Στοχ. Ουσιαστικά αχρήστεψε δυο δημιουργικά του όπλα με αυτήν την επιλογή. Οπως ήταν φυσικό, ο Ναβάρο δεν γινόταν να φανεί απειλητικός παίζοντας τόσο χαμηλά και ο Ουσέρο αναγκαζόταν να φεύγει συνεχώς από τον άξονα για να βοηθά στο μαρκάρισμα του Στοχ. Τα προβλήματα για την άμυνα του Αστέρα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα αν ο Στέφενς δεν προσπαθούσε να αποφορτίσει από τον δημιουργικό ρόλο τον Στοχ και ακούμπαγε περισσότερο την μπάλα στον Σλοβάκο.

Στον ΠΑΟΚ είναι φανερό πως κάποιες λεπτομέρειες λειτουργούν καλύτερα. Είδαμε λοιπόν τον Στοχ να κινείται χωρίς μπάλα, τον Νίνη να πατά περιοχή, αλλά και τον Λάζαρ με κάθετη κίνηση. Μπορεί να μην πήρε γκολ ούτε από τη διάθεση να αξιοποιήσουν οι συμπαίκτες του τον Στοχ ούτε από τη λειτουργία του Νίνη ως επιπλέον επιθετικού. Η προσπάθεια όμως για να υπάρξει πιο ορθόδοξη ανάπτυξη ήταν φανερή. Οπως και η διαφορά που μπορεί να κάνει στη δημιουργία επιθέσεων του ΠΑΟΚ η ατομική βελτίωση του Νίνη. Απέναντι στην Τρίπολη ο Νίνης έκανε μικράν το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι όμως φανερό πως έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Για να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα του ΠΑΟΚ χρειάστηκε στο τελευταίο 20λεπτο να καθαρίσει ο Χακόμπο. Στα κέρδη για τον Στέφενς είναι σίγουρα η καλή εικόνα που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια ο Ισπανός τερματοφύλακας που δεν είχε ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Στα αρνητικά για τον Στέφενς, εκτός από την ανασταλτική λειτουργία στο τελευταίο 20λεπτο που η αλήθεια είναι πως απόντος του Κάτσε δεν έχει και πολλές επιλογές, βάζω και τη μικρή συμμετοχή του Νέτσιντ. Αν και δεν προκύπτει από τη συνολική εικόνα του Αθανασιάδη, καταλαβαίνω ο Στέφενς να τον προτιμά για βασική επιλογή. Ο Τσέχος όμως είναι σε καλή κατάσταση, έχει δουλέψει πολύ για να φτάσει σε επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο και χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο απ' όσο αξίζει.

Πηγή: Goal