Πανηγυρίζετε ακόμη τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ;

Είναι μια μεγάλη νίκη για μία ομάδα, όπως ο Ερμής. Δεν είχε και πολλές νίκες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ από ό,τι είχα μάθει. Αποδείξαμε και στους πιο δύσπιστους τι ομάδα έχουμε και πού μπορούμε να φτάσουμε. Το κεφάλι κάτω όμως για να συνεχίσει έτσι η ομαδα και να παραμείνει ψηλά.

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα του Ερμή και τα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ πολλοί δεν πίστευαν ότι θα κερδίζατε κι αυτό το παιχνίδι...

Εμείς το πιστεύαμε! Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε, πώς δουλεύουμε στις προπονήσεις, τι δυνατότητες έχουμε. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας και τα καταφέραμε. Από το α" ημίχρονο έπρεπε να μπει η ομάδα μπροστά στο σκορ, αλλά έστω και στο τέλος η νίκη ήρθε και ήταν δίκαιη.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Ερμή σ" αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος;

Το θέμα είναι να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Και μέχρι τώρα το κάνουμε. Η ψυχολογία μας είναι πολύ ανεβασμένη. Είμαστε μία οικογένεια. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και γι" αυτό η ομάδα έχει αυτή την πολύ καλή πορεία. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να συνεχίσουμε να βλέπουμε το ίδιο ποδόσφαιρο.

Μιλάτε ακόμη για παραμονή, όπως στο ξεκίνημα;

Όπως πάει η ομάδα κοιτάμε πιο ψηλά. Ο στόχος μας είναι η εξάδα. Όπως λέει ο πρόεδρος και συμφωνώ μαζί του, αν έρθει κάτι παραπάνω, καλοδεχούμενο θα είναι.

Αναφέρθηκες στον πρόεδρο. Είσαι ικανοποιημένος από τη στάση του μέχρι τώρα απέναντί σου. Έχεις βρει ό,τι περίμενες στην Κύπρο;

Για μένα είναι ένας από τους καλύτερους προέδρους που εχω συνεργαστεί! Είναι κοντά στην ομάδα, στους παίκτες, στον προπονητή και μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε. Μας εμψυχώνει, είναι δίπλα μας. Αυτό θέλει ο παίκτης για να αισθάνεται ασφάλεια και να μην σκέφτεται τίποτα άλλο στον αγωνιστικό χώρο παρά μόνο να παίξει μπάλα».

Είχε και αρκετό κόσμο το Σάββατο στο γήπεδο. Με τέτοιες νίκες κι αυτή την πορεία μπορείτε να τον κρατήσετε στο γήπεδο;

Αυτός είναι ο σκοπός. Από τη στιγμή που τον φέραμε στο γήπεδο είναι στο χέρι μας να τον κρατήσουμε. Τον θέλουμε να μας εμψυχώνει, να είναι δίπλα μας και θα το ανταποδίδουμε με μπάλα και αποτελέσματα.

Δεν ζαλίζεστε στην κορυφή. Πού το πάτε τελικά;

Είναι ωραία στην κορυφή (σ.σ.: γέλια). Θα δούμε... Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όπου μας βγάλει. Μπαίνουμε σε κάθε αγώνα με στόχο τη νίκη. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

Πώς είδες τον ΑΠΟΕΛ στο μεταξύ σας ματς;

Ξέραμε ότι έχει προβλήματα. Αλλά είχε κάνει αλλαγή προπονητή και πιστεύαμε ότι θα έρθει με αλλη ψυχολογία. Τελικά, στο α" ημίχρονο τον αιφνιδιάσαμε και μπήκαμε πιο δυνατά. Στο β', στα πρώτα 20-25 λεπτά, μας πίεσε ο ΑΠΟΕΛ. Κρατήσαμε το σκορ εκεί που θέλαμε και απλά χρειαζόμασταν ένα γκολ μπροστά. Ήρθε στο τέλος και βγήκαμε νικητές.

Τώρα υπάρχει το ντέρμπι με την Ομόνοια Αραδίππου. Θα έχει ανοίξει η όρεξή σας και θα θέλετε διάκριση και στο κύπελλο πια...

Εννοείται! Το κύπελλο είναι μία διοργάνωση όπου δίνεις 4-5 παιχνίδια και μπορείς να πάρεις ακόμη και την κούπα αν έχεις τύχη, αλλά και ποιότητα. Εμείς έχουμε δείξει ότι ποιότητα έχουμε. Κοιτάμε όμως κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι από όσα έχω μάθει και χρειάζεται δύναμη και πάθος για να έρθει η πρόκριση.

Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου να έρθεις στον Ερμή;

Σίγουρα! Αισθάνομαι δικαιωμένος με την απόφασή μου να επιλέξω τον Ερμή. Όταν ήρθα εδώ, πολλοί μου έλεγαν «σε ποια ομάδα πηγαίνω». Πίστεψα όμως ό,τι μου είπε ο προπονητής, ότι δηλαδή χτίζεται κάτι καλό στον Ερμή. Και όντως χτίζεται κάτι καλό στην ομάδα.

Είναι επιπλέον ικανοποίηση για έναν τερματοφύλακα να θεωρείται ένα από τα κομμάτια της επιτυχίας της ομάδας;

Αυτό χρειάζεται ομαδική δουλειά. Σίγουρα είναι ικανοποίηση. Κρατήσαμε το μηδέν πίσω για πρώτη φορά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το μηδέν είναι θέμα συνολικής αμυντικής λειτουργίας. Το θέλαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλα δεν τα είχαμε καταφέρει. Σημασία δεν έχει η ατομική διάκριση αλλά η ομαδική. Κι εμείς είμαστε μία ομάδα.

Ασχολούνται και στην Ελλάδα με το θαύμα του Ερμή. Τι σου λένε οι φίλοι σου;

Μιλάω με κάποια παιδιά στην Αθήνα. Είναι όλοι τους έκπληκτοι. Τους φαίνεται περίεργο που είναι τόσο ψηλά ο Ερμής. Εγώ τους λέω πως έχουμε πολύ καλή ομάδα και φαίνεται και στο γήπεδο αυτό.

Είχες προτάσεις από Ελλάδα πριν έρθεις;

Και από Ελλάδα και από Κύπρο είχα προτάσεις, αλλά δεν έχει σημασία πια, αποφάσισα να έρθω στον Ερμή και είμαι ικανοποιημένος. Μίλησα κατ" ιδίαν με τον προπονητή, μου είχε πει ότι έχει πολύ καλή ομάδα. Μάλιστα, θέλω να πω κι αυτό, ο προπονητής μου είχε πει από τότε ότι δεν είναι ο σκοπός μας απλά να σωθούμε, αλλά η εξάδα! Το πίστευε πολύ ο προπονητής και μέχρι τώρα βγαίνει αληθινός.

Κοιτάζετε το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών; Ασχολείστε π.χ. με την Ένωση που ακολουθεί ή με τα ντέρμπι αμέσως μετά με ΑΕΛ και ΑΕΚ;

Σίγουρα είμαστε μία καλή ομάδα, το δείχνουμε, θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε όσο γίνεται ψηλά στη βαθμολογία. Πάμε παιχνίδι-παιχνίδι, με όλους θα παίξουμε άλλωστε. Έχουμε μία ομάδα την Κυριακή που χρειάζεται πολύ τους βαθμούς. Αλλά τους θέλουμε κι εμείς.

Παρακολουθείς τι συμβαίνει στην πρώην ομάδα σου, την ΑΕΚ Αθηνών;

Παρακολουθώ απο τα σάιτ. Μιλάω και με ανθρώπους της ομάδας. Πήγα και τους επισκέφτηκα την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν στην Αθήνα. Έντεκα χρόνια είναι αυτά. Είναι κομμάτι της ζωής μου. Είναι μέσα στην καρδιά μου η ΑΕΚ.

Πώς εξηγείς τη στάση του κόσμου της που την ακολουθεί ακόμη και στη Γ" Εθνική;

Ο κόσμος είναι η ψυχή της ομάδας. Πίστευα ότι θα ήταν κοντά στην ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που ο κόσμος τον πιστεύει και τον ήθελε στα διοικητικά. Ο κόσμος θα ήταν κοντά στην ομάδα ούτως ή άλλως. Οπότε δεν με εκπλήσσει καθόλου αυτό που γίνεται στις κερκίδες του γηπέδου.

Ήσουν τόσα χρόνια στην ομάδα. Τι πήγε στραβά και έφτασε σ" αυτό το σημείο;

Πολλά πήγαν στραβά μετά το 2008, δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τι και πώς τώρα. Έχει ανοίξει μία νέα σελίδα, τα καλύτερα έρχονται στην ΑΕΚ.

Θα επιστρέψεις κάποια στιγμή;

Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Δουλεύω σκληρά και μακάρι να γυρίσω και να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ, την αγαπώ πολύ.