Ουσιαστικά οι τελευταίοι έβγαλαν… λάδι τους πρώτους και έτσι οι κατηγορούμενοι θεώρησαν ότι δεν είναι σκόπιμο να καταθέσουν και οι δικοί τους μάρτυρες προκειμένου να τους υπερασπιστούν!

Οσον αφορά τις καταθέσεις, ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο Σωκράτης Μπουντούρης ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής, αρχηγός της Αναγέννησης Καρδίτσας. Αναφερόμενος στο παιχνίδι Καρδίτσα - Καβάλα 3-0, είπε: «Ήταν μονόδρομος η νίκη για εμάς. Η Καβάλα ήταν αδιάφορη, ήταν καλύτερη ομάδα αλλά δεν νικάει πάντα ο καλύτερος και τα γκολ που πετύχαμε ήταν κανονικά. Για τον Περικλή Αμανατίδη δεν έχω ακούσει ποτέ να έχει παίξει στοίχημα. Είχαμε και εσωτερικό κανονισμό που μας απαγόρευε να παίζουμε τυχερά παιχνίδια. Δεν μας έγινε ποτέ κουβέντα για κάποιο ματς και στα 2,5 χρόνια που είχα προπονητή τον Αμανατίδη, ποτέ δεν μας είπε κάτι».

Ακολούθησε ερώτηση του Μάκη Ψωμιάδη: «Εσείς που ήσασταν αρχηγός, αν το είχαμε στήσει το παιχνίδι με τον πρόεδρο σας δεν θα το ξέρατε;».

Μπουντούρης: «Αυτό που ξέρω είναι ότι δώσαμε όρκο πριν από το ματς για να πάρουμε το παιχνίδι και το κερδίσαμε».

Εν συνεχεία ο Σπύρος Γόγολος ποδοσφαιριστής του Αγροτικού Αστέρα, για το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα - Αγροτικός Αστέρας 1-0, υποστήριξε: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τα δώσαμε όλα για να ισοφαρίσουμε. Δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου, είτε για τον Αμανατίδη, είτε για τον Ριαβόγλου. Ο Αμανατίδης ήθελε πάντα να κερδίζει, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα».

Κατόπιν σε ερώτηση της πρόεδρου του δικαστηρίου, αν η ομάδα πλήρωνε τους ποδοσφαιριστές ή τους πλήρωνε μέσω του στοιχήματος, είπε το εξής: «Είχαμε καθυστερήσεις στα λεφτά μας όπως σε όλες τις ομάδες».

Οσο για την συνομιλία στην οποία ένας μπουκ και ένας μάνατζερ αναφέρονται στο συγκεκριμένο ματς λέγοντας ότι θα τους πάρει τηλέφωνο ποδοσφαιριστής της ομάδας στο ημίχρονο αν είναι να χάσουν, σχολίασε: «Ο καθένας στα τηλέφωνα μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου».

Επίσης, κατάθεση έδωσε και ο Λουκάς Μεταξάς, ο οποίος είναι συνταξιούχος, φίλος του Διονύση Κωτούλα, προέδρου της Αναγέννησης Καρδίτσας, σημειώνοντας: «Ο κ. Κωτούλας δεν ασχολήθηκε ποτέ με το στοίχημα. Ούτε χαρτιά δεν έχει παίξει. Κανένα λαχείο αγόραζε, δεν πιστεύω ότι έκανε κάτι».

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και Παρασκευή 1η Νοεμβρίου. Σε αυτές τις συνεδριάσεις θα υπάρξει ανάγνωση εγγράφων, δηλαδή αποφάσεις αθλητικής δικαιοσύνης και συνομιλίες και φυσικά απολογίες των κατηγορουμένων.

Πηγή: Goal