Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο πρώτο «clasico» της χρονιάς, καθώς επικράτησε στο «Καμπ Νου» με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Νεϊμάρ να κάνει... σεφτέ στα ντέρμπι στο 19' και τον Αλέξις Σάντσες να πετυχαίνει μία απίστευτη γκολάρα στο 78', ενώ για την Ρεάλ που είχε δοκάρι με τον Μπενζεμά και «γκρίνια» για την διαιτησία, μείωσε στο 91' ο Χεσές.
 

Το πρώτο του Νεϊμάρ και το πέναλτι

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά επέβαλε τον ρυθμό της, απέναντι σε μία Ρεάλ που έδινε περισσότερη σημασία στην άμυνα. Το ματς κύλησε στην αρχή χωρίς κάτι σπουδαίο, μέχρι το 19ο λεπτό. Εκεί ο εκπληκτικός για ακόμα ένα ματς Ινιέστα, με φοβερή ασίστ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Νεϊμάρ, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βαράν και κατέληξε στα δίχτυα της Ρεάλ για το 1-0. Ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του, καθώς ήταν και το πρώτο του απέναντι στην «Βασίλισσα».


Μετά το γκολ πάντως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μόνο στο 43΄είχαμε και πάλι δράση, όταν η Ρεάλ μάλλον σωστά φώναξε για πέναλτι. Ο Κεντίρα έκανε την προβολή από κοντά, ο Βαλντές απέκρουσε, όμως ο Αντριάνο πεσμένος στο έδαφος βρήκε την μπάλα με το χέρι. Οι Μαδριλένοι φώναξαν για πέναλτι, ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι και το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0.

Γκολάρα και... δοκάρα!

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ ανέβηκε στην επίθεση και όσο κυλούσε η ώρα, έψαχνε τρόπο για να απειλήσει. Η Μπαρτσελόνα όμως, κάθε φορά που έβγαινε στην κόντρα... προκαλούσε πανικό. Αυτό συνέβη και στο 54' με το χαμένο τετ α τετ του Νεϊμάρ. Οι Μαδριλένοι ωστόσο αυτή την φορά απάντησαν, χωρίς όμως και πάλι αποτέλεσμα, καθώς το δυνατό σουτ του Ρονάλντο 58' σταμάτησε στον Βαλντές, ενώ η σουτάρα του Μπενζεμά στο 72' τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, στο 78' ο Αλέξις Σάντσες έφυγε στην κόντρα και με υπέροχη λόμπα έγραψε το 2-0! Κάπου εκεί τέλειωσε και το ματς, καθώς η Ρεάλ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσε στο 91' με τον Χεσές. Νωρίτερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε διαμαρτυρηθεί για πέναλτι, που και πάλι ο διαιτητής δεν έδωσε.