Facebook Pixel Ασέλγεια πάνω σε πτώμα
Μπάσκετ
| 2013-10-27 20:24:00

Ασέλγεια πάνω σε πτώμα

Ασέλγεια πάνω σε πτώμα

Ταξίδεψα στην Τουρκία για τον αγώνα του Ολυμπιακού, αλλά προτιμούσα την Κύπρο και το Παναθηναϊκός - Λαμποράλ. Στην αρχή τουλάχιστον. Ισως επειδή δεν με έφεραν ποτέ οι άνεμοι του μπάσκετ στη Μεγαλόνησο. Ο αγώνας-παρωδία που έγινε προχθές το βράδυ στο «Τάσσος Παπαδόπουλος» με παρηγόρησε απόλυτα. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης

Οχι, δεν ήθελα να σπαταλήσω άδικα την πρώτη μου επίσκεψη στη λεβεντογέννα. Μπορώ να περιμένω μία καλύτερη αφορμή. Αυτό που παρακολούθησαν από κοντά οι -δικαίως ενθουσιασμένοι από την παρουσία των «πρασίνων» αλλά και βρωμόστομοι σαν Ελλαδίτες- Κύπριοι θύμιζε περισσότερο ματσάκι ρουτίνας για την ελληνική Α1, παρά αναμέτρηση της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε με το παραπάνω το καθήκον του και ικανοποίησε απόλυτα το κοινό που εξαφάνισε νωρίς τα εισιτήρια του αγώνα. Η Λαμποράλ, όμως, ντρόπιασε το άθλημα και τη διοργάνωση. Πήγε στην Κύπρο συμβιβασμένη εξαρχής με την ήττα, έστησε μία παθητική άμυνα ζώνης που θύμιζε πέντε στημένες καρέκλες καφενείου, φόρεσε το κράνος της και περίμενε έλεος από τους θεούς του μπάσκετ. Λες και είχε απέναντί της τη Ντριμ-Τιμ του ΝΒΑ.

Ομάδα προικισμένη με καλούς σουτέρ, ο Παναθηναϊκός άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία και έβαλε 10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Οταν αποφάσισε να τροφοδοτήσει τους ψηλούς του, για να καταπολεμήσει την ανία, τους είδε να στήνουν και αυτοί πάρτι. Δεν ήταν η πρώτη ομάδα που επισκέφτηκε δύσβατη έδρα αποδεκατισμένη ούτε η τελευταία. Είναι όμως μία από τις ελάχιστες που ξάπλωσε χάμω και περίμενε να περάσει ο αντίπαλος πάνω από το πτώμα της.

Ουδόλως απασχολούν τον Παναθηναϊκό τα υπαρξιακά προβλήματα των Βάσκων. Ορεξάτος και αποφασισμένος να αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων, άναψε τις μηχανές στο φουλ και ισοπέδωσε τους Ισπανούς. Στο 26ο λεπτό είχε κιόλας στο ενεργητικό του 70 πόντους, με 14/28 τρίποντα και μόλις 4 λάθη! Eπαψα πια να σημειώνω. Ο Καρύδας έβγαλε από την τσάντα του το βιβλίο με τα ευρωπαϊκά ρεκόρ και εμείς οι υπόλοιποι της Nova κατεβήκαμε νωρίς νωρίς στο μακιγιάζ. Μετά το γκραν γκινιόλ και τις συγκινήσεις της Κωνσταντινούπολης, χρήσιμη ήταν μία Παρασκευή χαλαρότητας.

Η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέθεσε τα διαπιστευτήρια και τις φιλοδοξίες της, απέναντι σε μία από τις ντε φάκτο διεκδικήτριες του στέμματος. Η Μπαρτσελόνα πήγε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης ποντάροντας σε νίκη ρουτίνας (αφού είχε 4 συνεχόμενες επί τη Φενέρ, με κορωνίδα το περσινό +39), αλλά έχασε τα αυγά και τα καλάθια, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ, άσχετα αν κόντεψε να χάσει από τον εαυτό της στο τέλος.

Ο φιλοξενούμενος Ντούσαν Ιβκοβιτς παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά των επισήμων και χαμογελούσε με νόημα. Στην Πόλη όπου ο κουμπάρος του πέτυχε τον πρώτο θρίαμβο της καριέρας του -με τον ευρωπαϊκό τίτλο του 1992- θεμελιώνεται αυτές τις μέρες ένα καινούργιο θαύμα.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags