Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, πάντα έχοντας στο πλευρό τους τύχη αλλά και εμπειρία. Κατάφεραν να αντιστρέψουν τα δεδομένα της αναμέτρησης και να φύγουν με το μεγάλο 0-2, η πρώτη εκτός έδρας νίκη τους για φέτος αλλά και την τεράστια ηθική αναπτέρωση που ήρθε μετά την ήττα από τον Πανθρακικό στην Λεωφόρο με 1-2, αλλά και το μεγάλο ελληνικό classico (μιας και το κανονικό πέρασε) του ερχόμενου Σαββάτου με τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Παίκτης της αναμέτρησης ήταν φανερά ο Μπατιμπαγκά. Ολοκληρωμένες φάσεις, όμορφα τελειώματα που τελικά ο Καρνέζης βρισκόμενος σε “καλή” βραδιά δεν τα άφησε να γίνουν γκολ. Φαίνεται πως από τον Εργοτέλη, λείπει ο Ηλίας Αναστασάκος. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο αυτή τη βδομάδα αντιμετωπίζει ξανά τον Εργοτέλη για τις φάσεις του Κυπέλλου, που το μόνο σίγουρο είναι πως για να πάρουν “εκδίκηση” οι Ηρακλειώτες θα αναζητήσουν όσο τίποτα άλλο την νίκη.

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα ήταν άδικο, όμως ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη ομάδα όπου ξέρει να παίρνει επαγγελματικές νίκες. Το πρώτο γκολ ήρθε στα τελειώματα της αναμέτρησης από τον Λουτσιάνο Φιγκερόα και το δεύτερο αφού πλέον ο Εργοτέλης ήξερε πως το παιχνίδι δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ήττα, και ανοίχτηκε για να καταφέρει να αποσπάσει στα τελευταία λεπτά έστω την ισοπαλία, στις καθυστερήσεις είδε να μπαίνει και άλλο γκολ στα δίχτυα του.

Για τον Παναθηναϊκό ο καλύτερος ήταν ο Καρνέζης. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής την φετινή σεζόν έχει χρεωθεί τα περισσότερα από τα λάθη που έχουν γίνει στα κακά αποτελέσματα της ομάδας του. Οι χθεσινοβραδινές μεγάλες αποκρούσεις που έκανε, του έδωσαν την ευκαιρία να απαντήσει σε ότι λέγεται γι’αυτόν και να δείξει πως αυτός δουλεύει και παλεύει για το καλύτερο.

Εντέλει, αυτό που μένει είναι ένα…το αποτέλεσμα. 0-2. Την Τετάρτη (30/10) πρόκειται να διεξαχθεί ξανά στο Παγκρήτιο αναμέτρηση του Εργοτέλη και του Παναθηναϊκού για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος (να θυμίσουμε πως στην πρώτη αναμέτρηση στη Λεωφόρο, οι Πράσινοι είχαν νικήσει με 2-1). Και το ερχόμενο Σάββατο έρχεται η μεγάλη αναμέτρηση στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό.

Να σημειωθεί πως μετά την νίκη αυτή του Παναθηναϊκού και το ψυχολογικό κομμάτι της, οι Πράσινοι κοιτούν ή μπορεί να κοιτάξουν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό με άλλο μάτι, σε αντίθεση με ότι έχουμε δει μέχρι τώρα…. Είδωμεν…

ΠΗΓΗ: Overlap.gr