Εθνική Αργεντινής, διεθνής καταξίωση, μεταγραφή, λεφτά και μετά τραυματισμοί, τραυματισμοί, απαξίωση, σχεδόν ποδοσφαιρική λήθη. Αυτός ο παίκτης, ο γεμάτος διάθεση για μπάλα και δίψα για restart, βρήκε εδώ μια ομάδα που του έδωσε μια ευκαιρία, έναν κόσμο που του έδωσε μια αγκαλιά και -επιτέλους- ένα χάδι από τον θεό του ποδισφαίρου. Και τα ανταποδίδει όλα αυτά .

Πλάι του, ένας ακόμα παίκτης που ήρθε για να κάνει restart και μέχρι τώρα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο, είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Στην Κρήτη δεν σκόραρε, αλλά η ασίστ που δίνει στον Φιγκερόα ισούται με δυο γκολ και δείχνει τεράστια ποιότητα παίκτη. Για να γίνει αυτό βέβαια, έπρεπε ο Αναστασίου να ρισκάρει και να παίξει με δυο φορ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, παρ' ότι ήξερε ότι ο Φιγκερόα δεν είναι σε θέση να βγάλει 90λεπτο σε φουλ τέμπο. Ηξερε όμως επίσης ότι με δύο φορ στην κορυφή η αντίπαλη άμυνα δεν θα μπορούσε να εστιάσει πάνω σε έναν. Αυτό έγινε και στο γκολ: ο Μπεργκ έκανε την κούρσα και -επιτέλους- είχε παίκτη να τη δώσει.

Για να φτάσουμε βέβαια στη φάση του γκολ έπρεπε να δούμε έναν Ζέκα από τα παλιά. Ο Πορτογάλος ήταν ο περσινός εκπληκτικός παίκτης που τα κάνει όλα: κούρσες από δεξιά, τάκλιν στο κέντρο, συμμετοχή στο passing - game, πρώτος στην άμυνα να μαρκάρει αντίπαλο, παθιασμένος, με αστείρευτες δυνάμεις και βλέμμα νικητή.

Καλός ήταν ο Παναθηναϊκός συνολικά, χωρίς υστερήσαντες. Καλό παιχνίδι και από τον Νάνο, αρκετά καλός και ο Μέντες, για μια ακόμα φορά καλός ο Λαγός, Σίλντενφελντ και Ρισβάνης ήταν ένα δίδυμο πολύ αξιόπιστο, μου άρεσε προσωπικά και ο Σπυρόπουλος που δεν έδειξε ψαρωμένος. Αλλά θα κάνω ειδική αναφορά σε έναν παίκτη που κάποιοι έβγαλαν σχεδόν άχρηστο τις τελευταίες μέρες κι εκείνος κράτησε το μηδέν πίσω σε κάθε φάση που χρειάστηκε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό: ο Στέφανος Καπίνο, δεν ξέρω αν πείσμωσε από την κριτική που δέχτηκε, αλλά ήταν ο Καπίνο που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι της ομάδας, ο προπονητής του και οι συμπαίκτες του για να νιώθουν σιγουριά. Αν συνεχίσει έτσι, όλα καλύτερα θα είναι για την ομάδα, διότι η 11άδα ξεκινά από τον καλό τερματοφύλακα κι αν παίζει όντως καλά, όλη η ομάδα μπορεί να κοιτάζει τι θα κάνει μπροστά, χωρίς να έχει αγωνία για το τι θα πάθει πίσω σε κάθε κατεβασιά του αντίπαλου.

ΠΗΓΗ: SportDay