Για να καταλήξουμε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, θα πρέπει να περάσει καιρός. Θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να παίξουν θεαματικό ποδόσφαιρο, να έχουν διάρκεια και να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτό όμως που προφανώς έχουμε διαπιστωμένο από τώρα είναι πως αυτό το ρόστερ είναι το πληρέστερο που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός. Φτάνει να δει κανείς τους αναπληρωματικούς που είχε ο Μίτσελ στο ματς με την Μπενφίκα (Μέγερι, Μετζανί, Ντινγκά, Κάμπελ, Γιαταμπαρέ, Σαβιόλα, Ολαϊτάν) ή να δει κανείς ποιοι έμειναν στον πάγκο χθες κόντρα στον ΟΦΗ (Μέγερι, Φουστέρ, Μετζανί, Σαλίνο, Μανιάτης, Γιαταμπαρέ, Ολαϊτάν).

Κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν ξεκίνησαν στην ενδεκάδα, τόσο στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και σε αυτό στο Καραϊσκάκη χθες, είναι παίκτες «πρώτης γραμμής». Δεν είναι όμως μόνο αυτό που αποδεικνύει την πληρότητα του «ερυθρόλευκου» ρόστερ. Φτάνει να δει κάποιος τη διαφορά που έκανε ο Κάμπελ στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς. Τέσσερις ασίστ από έναν ποδοσφαιριστή που δεν θεωρείται βασικός. Για να βρούμε παρόμοια επίδοση, θα πρέπει να ανατρέξουμε σε ένα Ολυμπιακός – Πανιώνιος 5-1, όπου είχε βγάλει τέσσερις ασίστ ο Παντελής Καφές.

Ο Γιαταμπαρέ, ένας παίκτης που κόστισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αδυνατεί να βρει θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ κάθε φορά που μπαίνει ως αλλαγή για τα τελευταία είκοσι λεπτά, όπως με την Μπενφίκα, αλλά και χθες δείχνει την ποιότητα και την κλάση του. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει κάνει πραγματικότητα το «υπάρχουν δύο ισάξιες ενδεκάδες», που επί χρόνια χρησιμοποιείται για διάφορες ελληνικές ομάδες, όμως δεν ανταποκρίνονταν και στην πραγματικότητα.

Η πληρότητα του ρόστερ είναι και ο λόγος που ακόμα κι αν η ομάδα βρεθεί σε κακή βραδιά για ένα ημίχρονο, θα καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα. Γιατί διαθέτει αρκετούς «αναπληρωματικούς», που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Γιατί ο εσωτερικός συναγωνισμός είναι πραγματικός. Ο κάθε ποδοσφαιριστής παίζει με την πλάτη στον τοίχο, αφού τη φανέλα του βασικού, δεν υπάρχει περίπτωση να την πάρει… σπίτι του. Ο συναγωνισμός έχει μετατρέψει και σε τόσο θεαματικό τον Ολυμπιακό ο οποίος σπάει κοντέρ και στις επιθετικές επιδόσεις του έχοντας σημειώσει 29 γκολ σε εννιά ματς, αλλά και στις αμυντικές έχοντας δεχτεί μόνο τρία τέρματα σε όλο το πρωτάθλημα. 

Πηγή: sday.gr