Κάποια στιγμή ακόμα και ο Κώστας Μιαούλης γονάτισε. «Αν ηχογραφήσω την εκπομπή και τη βάλω δίπλα σε μία πριν από ένα εξάμηνο, το μόνο που θα αλλάξει είναι η σειρά που βγήκαν στα τηλέφωνα οι ακροατές». Ο ακροατής έτσι κάτι μουρμούρισε και τελείωσε το κατηγορώ του, γιατί η ΑΕΚ είναι αεκούλα επειδή πριν από τρεις μέρες ο ακροατής Αλλιώς είχε πει ότι ο Ολυμπιακός είναι ομαδίτσα και ο Μιαούλης δεν τον έβαλε στη θέση του. Ο επόμενος ήταν από αυτούς που γουστάρουν τις παραβολές. «Αν κάποιος κλέβει χρόνια και μετά αποφασίσει να γίνει τίμιος, αλλά έχει τα λεφτά που κονόμησε από τις παρανομίες του είναι τίμιος απέναντι των υπολοίπων;». Στη φωνή του άκουγες τη συγκίνηση αυτού που έχει σκεφτεί κάτι το αυθεντικό.

Μετά από μερικές ντουζίνες που έχουν πει το ίδιο σε διάφορες παραλλαγές για να τελειώσουν με το «για αυτό τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού είναι κάλπικα». Μια άποψη αντίθετη με όσους λένε ότι ο Μαρινάκης παντελονιάζει τα λεφτά και δεν αγοράζει παίκτες, αλλά πάρε το αυγό και κούρευτο. Το θέμα είναι ο ακροατής να το έχει πει. Και ας είναι ό,τι είναι. Όπως ένα μήνυμα που είχαμε στη χθεσινή εκπομπή που κάναμε με τον Κάρπετ, που έλεγε «Να δούμε πότε θα παίξει ο Τόρες. Αλλά χαίρονται τα πρόβατα που νικήσανε τον ΠΑΟΚ. Χα, χα, χα, χα». Εντελώς λογικό, αφού αν μιλάγανε δύο οπαδοί του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον ακροατή η συζήτηση θα έπρεπε να πάει κάπως έτσι. Provato 7 «Είδες ρε, τι τους κάναμε στο Καραϊσκάκη; Πρωτάθλημα έλεγε ότι χτυπάει ο Ιβάν και τους ρίξαμε τέσσερα». Antiprovato 7 «Τι χαίρεσαι, ρε κορόιδο; Αφού δεν έχει παίξει ακόμα ο Τόρες».

Τα προηγούμενα δεν σημαίνουν ότι το βραδινό ραδιόφωνο με τους ακροατές είναι για τα μπάζα. Υπάρχουν φωνές που πρέπει να ακούγονται όπως του Βασιλάκη από το Καματερό να λέει ειδήσεις όπως ότι ο «τίγρης» θα χτίσει γήπεδο που θα το λέει Αγιά-Σοφιά και θα πάρει τον Κατσουράνη. Η ευχή όμως των παρουσιαστών «Γιατί να μη μιλάμε για ποδόσφαιρο;» νομίζω ότι θα είναι κάτι σαν το Άγιο Δισκοπότηρο των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης. Μόνιμα θα το ψάχνουνε και κανένας δεν θα το βρίσκει. Πιθανόν κανένας να μην ξέρει και με τι μοιάζει.

Τόσο φλου όσο η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού κατά του Κάκου. Αφορά τον τραυματισμό του Μαρινάκη και την «καθυστέρηση να υποδείξει την διακοπή του αγώνα». Πόσο μεσολαβεί ανάμεσα στην πτώση του Μαρινάκη στο χορτάρι και την διακοπή του αγώνα από τον Κάκο; Το πρώτο συμβαίνει στο 55:29 και το δεύτερο στο 55:34. Δηλαδή πέντε δευτερόλεπτα και υπάρχει το βίντεο να το αποδείξει. Στο ίδιο δευτερόλεπτο που ο Κάκος σφυρίζει τη διακοπή ένας παίκτης του Παναθηναϊκού στα αριστερά ετοιμάζεται να σεντράρει και όταν καταλαβαίνει ότι ο Μαρινάκης έχει χτυπήσει σοβαρά πετάει την μπάλα πλάγιο. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να εκνευρίστηκαν επειδή δύο δευτερόλεπτα μετά την πτώση ο Κάκος νομίζει ότι είναι βουτιά και κάνει το νόημα στον Μαρινάκη «σήκω», αλλά μέχρι τόσο. Η ανακοίνωση περισσότερο μοιάζει σαν αφορμή να γίνει κουβέντα για τη διαιτησία. Εκτός αν υπάρχουν υπόνοιες ότι ο Κάκος αδιαφόρησε εσκεμμένα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πραγματικούς λόγους να διαμαρτύρεται, αφού η κάρτα στον Κλωναρίδη είναι τραβηγμένη.

Έγραψαν ιστορία

Δόθηκε στη δημοσιότητα χθες ο κατάλογος με τα καλύτερα γκολ που οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίσουν για το βραβείο Φέρεντς Πούσκας. Το γκολ του Παναγιώτη Κονέ στο ματς της Μπολόνια με τη Νάπολι, που είναι ένα χαμηλό γρήγορο ψαλίδι μέσα από την περιοχή, μπορεί να διεκδικήσει τη 2η θέση από το σουτ κάτω από τη σέντρα του Ντανιέλ Λουντουνιένα στο Πατσούα - Τάιγκερς του μεξικανικού πρωταθλήματος. Η πρώτη όμως θέση είναι αγκαζέ. Το γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ματς Αγγλίας - Σουηδίας με ψαλίδι έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής νομίζω ότι δύσκολα θα ξαναμπεί. Όχι επειδή δεν γίνεται, αλλά επειδή δεν πρέπει να υπάρχει ποδοσφαιριστής που να έχει τέτοια εμπιστοσύνη στον εαυτό του να τολμήσει αυτή την κίνηση. Ψαλίδι από τα 30 μέτρα δεν υπάρχει σαν καταγραμμένη κίνηση στο ρεπερτόριο κανενός ποδοσφαιριστή.

Το ίδιο μοναδικό είναι το σουτ του ντε Βινσέντι στο ματς του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα, που όμως δεν μπαίνει γκολ. Είναι η φάση που μετά από κόρνερ του ντε Βινσέντι η μπάλα αποκρούεται και επιστρέφει ψηλοκρεμαστά πίσω στο σημαιάκι. Οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής θα κοντρόλαρε την μπάλα και θα έβλεπε τι θα κάνει. Ο ντε Βινσέντι όμως έπιασε το σουτ βολέ και έστειλε την μπάλα τούβλο πίσω στο τέρμα του Καρνέζη, που, ευτυχώς για αυτόν και δυστυχώς για την παγκόσμια ιστορία των γκολ που έχουν μπει, μπόρεσε να αποκρούσει.

Γιατί λοιπόν ο ντε Βινσέντι, ο παίκτης που έβαλε το καλύτερο γκολ της περσινής σεζόν και είχε μια μοναδική προσπάθεια, δεν μπόρεσε να πιάσει στον Ολυμπιακό; Ακριβώς είναι αδύνατον να ξέρεις, αλλά ο λόγος είναι ότι δεν έμοιαζε στον Σάμαρη. Το εννοώ μεταφορικά, αλλά συμβαίνει το προφανές. Για να παίξει ένας παίκτης σε μεγάλη ομάδα πρέπει να δείξει ότι είναι πρόθυμος να κάνει το παραπάνω. Ακόμα και αν ένας παίκτης έχει ταλέντο να χαρίσει και πάλι θα έχει προβλήματα, όπως έδειξε η περίπτωση του Μήτρογλου, που χρειάστηκε να ωριμάσει ποδοσφαιρικά για να παίζει τη σημερινή μπάλα. Ο ντε Βινσέντι είχε το ταλέντο, αλλά δεν ήταν έτοιμος να σκιστεί στην προπόνηση για να είναι «πρώτος στην πόλη». Τελικά για το καλό όλων, αφού στον ΠΑΣ που είναι ο ηγέτης χρειάζεται περισσότερο από ό,τι στον Ολυμπιακό.

Πηγή: SportDay