Για εύκολες και ξαφνικές αγάπες αν τα καταφέρει μιας και τότε γίνεται “όλων μας”, για εύκολη απαξιωτική κριτική σε περίπτωση αποτυχίας, μιας και διοίκηση είναι η πάντα αχώνευτη ΕΠΟ, για εύκολες ποδοσφαιρικές αναλύσεις σε όλους, μιας και ο Φερνάντο Σάντος είναι προβλέψιμος και βολικός στόχος, για ποδοσφαιριστές – εύκολα θύματα, ιδιαιτέρως αν δεν ανήκουν στον σύλλογο που αγαπά ο καθένας μας. Και βεβαίως ακόμη ευκολότερα όλα, μιας και όλοι αυτοί είναι “απροστάτετοι” από βαρβάρους, αφού οι λίγοι αληθινά αφοσιωμένοι οπαδοί της Εθνικής, είναι “κύριοι” και πολιτισμένοι άνθρωποι.

Παρά όμως τις τόσες... ευκολίες, ποτέ δεν θα κατορθώσουμε να αναλύσουμε και να κάνουμε κτήμα μας, τα πραγματικά αίτια που η ομάδα αυτή, την τελευταία δεκαετία, με την κατάκτηση της κούπας στην Πορτογαλία, την παρουσία της στα περισσότερα μεγάλα ραντεβού και τον χαρακτήρα και την ταυτότητα που έχτισε, μας ξεπέρασε όλους. Ανέβηκε πέρα και πάνω από τα όρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, έγινε μια μεγάλη αυτόνομη οντότητα, με κύρος και ειδικό βάρος, πολλαπλάσιο ημών που τάχα αντιπροσωπεύει. Η Εθνική Ελλάδας, έχει πια, μακράν την βαρύτερη φανέλα σε διεθνές επίπεδο από ότι θα μπορούσε να ονειρευτεί ότι θα χτίσει ποτέ ελληνικός σύλλογος.

Δίχως προπονητές – θαυματοποιούς, δίχως συστήματα ρηξικέλευθα και καινοτομίες, χωρίς τους πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές και πέρα από κάθε συμβατική λογική ανάλυση. Επειδή πιθανότατα απλώς όλοι όσοι ασχολήθηκαν και μετείχαν αυτού του θαύματος της μετάλλαξης, έβαλαν στο εγχείρημα, πέραν όλων των άλλων και “πολλή ψυχή”. Επειδή η εθνική έγινε για τους ποδοσφαιριστές της, η ευκαιρία να σηκωθούν λίγο ψηλότερα, το πεδίο απόδειξης πως το θαύμα του απρόβλεπτου και της επικράτησης το μικρού έναντι στον μεγάλο, στο ποδόσφαιρο παραμένει ζωντανό.

Ελπίζω κι εύχομαι ολόψυχα, η παλιομοδίτικη και αντιτουριστική τακτική μας, να αποδειχθεί και πάλι επαρκής, για να συνεχίσει να αποτελεί η ομάδα αυτή απόδειξη πως όταν κανείς δίνει το 100% και κάτι παραπάνω στον βωμό της εξυπηρέτησης του απίθανου, ενδέχεται και να τα καταφέρει...

Πηγή: fatgames.gr